Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια θα είναι σε θέση να: Ονομάζει το προσωπικό του μπαρ. Αναφέρει τα καθήκοντα και τις ευθύνες καθενός. Αναφέρει τα προσόντα του προσωπικού του μπαρ.

3 Το προσωπικό που εργάζεται στο μπαρ
πρέπει να αποτελεί μια καλή και συνεργάσιμη ομάδα που έχει σαν στόχο: Την ικανοποίηση του πελάτη σε ποτά. Την επιτυχία στις πωλήσεις. Τη δημιουργία ευχάριστου και φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος.

4 Προσωπικό του μπαρ Επόπτης του μπαρ (Αρχιμπάρμαν / Υπεύθυνος μπαρ – Bar supervisor). Μπάρμαν Α΄ (Barman A΄) (Βοηθός Αρxιμπάρμαν). Μπάρμαν Β΄ (Barman Β΄). Τραπεζοκόμος Α΄ του μπαρ (Bar Waiter A΄). Τραπεζοκόμος Β΄ του μπαρ (Bar Waiter Β ΄).

5 Επόπτης του μπαρ (Αρχιμπάρμαν / Υπεύθυνος μπαρ – Bar supervisor)
Καθήκοντα: Υπεύθυνος του μπαρ ή των μπαρ. Καθορίζει την πολιτική των πωλήσεων του μπαρ. Ετοιμάζει το πρόγραμμα εργασίας προσωπικού. Συνεργάζεται με τον διευθυντή και τον ελεγκτή τροφίμων και ποτών για την τακτική (μηνιαία) καταγραφή και τον έλεγχο των ποτών και υλικών του μπαρ. Ελέγχει τις παραγγελίες των υλικών και ποτών του μπαρ, και τα υλικά που δίνονται στους πελάτες για κατανάλωση.

6 Ελέγχει όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, μηχανήματα, σκεύη και εργαλεία του μπαρ.
Ελέγχει τη στολή, την ατομική υγιεινή και καθαριότητα του προσωπικού. Φροντίζει να υπάρχει ήρεμο κλίμα στο χώρο του μπαρ. Ετοιμάζει το πρόγραμμα του προσωπικού του μπαρ.

7 Προσόντα: Διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες.
Γνώστης του επαγγέλματος και της λειτουργίας των μηχανημάτων του μπαρ. Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής. Γνώστης ξένων γλωσσών. Ευγενικός, υπομονετικός, εχέμυθος, γρήγορος, καθαρός, τυπικός, ευχάριστος. Γνωρίζει τους κανόνες υγιεινής και τραπεζοκομίας και φροντίζει να εφαρμόζονται από το υπόλοιπο προσωπικό.

8 Μπάρμαν Α΄ (Barman A΄) (Βοηθός Αριχμπάρμαν)
Καθήκοντα: Υπεύθυνος για τη λειτουργία του μπαρ σε περίπτωση απουσίας του επόπτη. Φροντίζει την καθαριότητα του μπαρ. Φροντίζει τον εφοδιασμό του μπαρ με τρόφιμα, ποτά διακοσμητικά κτλ. Ελέγχει τα όργανα και τα σκεύη του μπαρ. Συνεργάζεται με το υπόλοιπο προσωπικό του μπαρ για την καλή λειτουργία του μπαρ.

9 Προσόντα: Συνήθως είναι απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής.
Συνήθως είναι απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής. Αρκετά χρόνια πείρας σε μπαρ ξενοδοχείου. Γνώστης ξένων γλωσσών. Γνώστης του επαγγέλματος. Ευγενικός, υπομονετικός, εχέμυθος, γρήγορος καθαρός, τυπικός, ευχάριστος. Υπάκουος στις εντολές των ανωτέρων του.

10 Μπάρμαν Β΄ (Barman Β΄) Καθήκοντα:
Εκτελεί όλα τα καθήκοντα του μπάρμαν Α΄, όταν αυτός απουσιάζει. Συνεργάζεται με το υπόλοιπο προσωπικό για την καλή λειτουργία του μπαρ. Παρασκευάζει όλα τα ποτά που θα του ζητήσουν οι πελάτες. Φροντίζει την καθαριότητα και τον εφοδιασμό του μπαρ. Σκουπίζει και γυαλίζει τα όργανα, τα σκεύη και τα ποτήρια του μπαρ και τα τακτοποιεί στους κατάλληλους χώρους.

11 Προσόντα: Έχει περίπου τα ίδια προσόντα με το μπάρμαν Α΄, μόνο που του λείπει η πείρα. Συνήθως είναι απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής. Γνώστης ξένων γλωσσών. Γνώστης του επαγγέλματος. Ευγενικός, υπομονετικός, εχέμυθος, γρήγορος, καθαρός, τυπικός, ευχάριστος. Υπάκουος στις εντολές των ανωτέρων του.

12 Τραπεζοκόμος Α΄ του μπαρ (Bar Waiter A΄) Καθήκοντα:
Σερβίρει απλά και σύνθετα ποτά στους πελάτες που χρησιμοποιούν τα τραπεζάκια του μπαρ. Είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα των τραπεζιών του μπαρ. Τακτοποιεί τις καρέκλες, αλλάζει σταχτοδοχεία, φροντίζει για τη διακόσμηση των τραπεζιών. Συνεργάζεται με τον μπάρμαν για θέματα που αφορούν στην καλή λειτουργία του μπαρ.

13 Προσόντα: Συνήθως είναι απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής.
Γνώστης ξένων γλωσσών. Γνώστης του επαγγέλματος. Ευγενικός, υπομονετικός, εχέμυθος, γρήγορος, καθαρός, τυπικός, ευχάριστος. Υπάκουος στις εντολές των ανωτέρων του. Γνωρίζει πολύ καλά όλα τα αλκοολούχα ποτά, τα ανάμεικτα ποτά, τα ελαφρά ποτά και άλλα.

14 Τραπεζοκόμος Β΄ του μπαρ (Bar Waiter Β΄)
Έχει περίπου τα ίδια καθήκοντα και προσόντα με τον τραπεζοκόμο Α΄, όμως του λείπει η πείρα. Συνεργάζεται στενά με τον τραπεζοκόμο Α΄ του μπαρ αλλά και με το υπόλοιπο προσωπικό του μπαρ.

15 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ονομάστε το προσωπικό του μπαρ.
Ονομάστε το προσωπικό του μπαρ. Αναφέρετε τα καθήκοντα και τις ευθύνες του προσωπικού του μπαρ. Αναφέρετε τα προσόντα του προσωπικού του μπαρ.


Κατέβασμα ppt "Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google