Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 16.1 Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Ονομάζει τα βασικά υλικά παρασκευής των σαλατών και ντρέσινγκ. Εκτελεί όλες τις εργασίες προετοιμασίας των σαλατών. Ετοιμάζει και παραθέτει τις σαλάτες και τα ντρέσινγκ σύμφωνα με την πρότυπη συνταγή. Παρασκευές: Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά.

3 Προετοιμασία εστιατορίου:
Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Παρασκευές: Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά.

4 Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά
Υλικά για δύο άτομα 2 κτλσπ Ελαιόλαδο. 200 γρ. Κρεμμύδι σε φέτες. 2 σκελίδες Σκόρδο. 250 γρ. Ντομάτες κεράσι κομμένες στη μέση. 200 γρ. Teardrop Tomatoes. 500 γρ. Χαλούμι σε χοντρές φέτες. ¼ ποτ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο. ½ ποτ. Ελιές χωρίς κουκούτσι. 200 γρ. Σπανάκι (baby spinach). ¼ ποτ. Χυμό λεμονιού. Εξοπλισμός 1 Τρόλεϊ 2 λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια). 1 πιάτο κρύο για λαβίδες. 2 κρύα πιάτα σαλάτας. 1 καθαρή πετσέτα. 1 Μπολ (δοχείο για ανακάτεμα της σαλάτας). Προετοιμασία στην κουζίνα Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες. Κόβετε τη ντομάτα στη μέση. Κόβετε το χαλούμι σε χοντρές φέτες. Ψιλοκόβετε μαϊντανό. Αφαιρείτε το κουκούτσι από τις ελιές. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Μέθοδος παρασκευής Ενώνετε μέσα στο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας. Προσθέτετε το χυμό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε μέσα στο πιάτο.

5 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ονομάστε τα βασικά υλικά παρασκευής της Σαλάτας με ντομάτα, χαλούμι, ελιά και το ντρέσινγκ της. Αναφέρετε όλες τις εργασίες προετοιμασίας της σαλάτας. Παρασκευές: Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά.


Κατέβασμα ppt "Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google