Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενότητα: 19.2 - Μαγειρική χώρου εστίασης
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 2 - Σπαγέτο Καρμπονάρα (Spaghetti Carbonara)

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Ονομάζει τα βασικά υλικά παρασκευής των εδεσμάτων. Παρασκευάζει τα καθορισμένα εδέσματα σύμφωνα με την πρότυπη συνταγή. Διακρίνει τον ακριβή χρόνο προσθήκης του κάθε υλικού. Ετοιμάζει το εστιατόριο για παράθεση και παραθέτει τα εδέσματα που παρασκευάζει. Παρασκευές: Σπαγγέτι Καρμπονάρα (Spaghetti Carbonara).

3 Προετοιμασία εστιατορίου:
Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Παρασκευές: Σπαγέτο Καρμπονάρα (Spaghetti Carbonara).

4 Προετοιμασία στην κουζίνα
Ψήνετε τα μακαρόνια al dente και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Κόβετε το χαμ ζουλιέν. Διαχωρίζετε το αβγό και τοποθετείτε το κροκάδι σ’ ένα δοχείο Τοποθετείτε τα σκεύη και υλικά πάνω στο τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στην τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής Τοποθετείτε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε. Προσθέτετε τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τον κρόκο, τη φρέσκα κρέμα, και το τυρί και αναμειγνύετε καλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σερβίρετε αμέσως. * Το σερβίρισμα μπορεί να γίνει με λαβίδα απευθείας από το τηγάνι. Σπαγέτο Καρμπονάρα (Spaghetti Carbonara) Υλικά για ένα άτομο 1500 γρ Μακαρόνια σπαγγέτι 100 γρ. Τυρί τριμμένο. 55 ml Φρέσκα κρέμα. 1 Κρόκο αυγού. 100 γρ. Χαμ κομμένο julienne. 25 gr Βούτυρο. Εξοπλισμός 1 Τρόλεϊ. 1 Τηγάνι φλαμπέ. 1 λαβίδες (κουτάλι, πιρούνι). 1 κρύο πιάτο κυρίως για λαβίδες. 1 ζεστά πιάτα μεγάλα . 1 καθαρή πετσέτα.

5 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή του Σπαγέτο Καρμπονάρα (Spaghetti Carbonara. Αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση της συνταγής, Σπαγέτο Καρμπονάρα (Spaghetti Carbonara, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Περιγράψετε τον τρόπο παρουσίασης της παρασκευής.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google