Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 1 Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Γνωρίζει και εφαρμόζει τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής και τις αρχές υγιεινής του χώρου και του εξοπλισμού. Γνωρίζει και εφαρμόζει τους κανόνες ασφαλείας του χώρου και του εξοπλισμού.

3 Σκοπός της λειτουργίας του Μπαρ
ΜΠΑΡ Είναι ένας ειδικά διαρρυθμισμένος χώρος στον οποίο σερβίρονται όλων των ειδών τα ποτά. Σκοπός της λειτουργίας του Μπαρ Να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών σε ποτά. Η είσπραξη εισοδήματος.

4 Οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων στους χώρους εργασίας είναι απαίτηση της εποχής μας και στόχος κάθε κοινωνίας, με βασικές αρχές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Προσωπική υγιεινή: Η προσωπική υγιεινή υποδηλώνει σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους που κινούνται γύρω μας.

5 Τα σημεία που απαιτούν προσοχή και φροντίδα είναι:
Πρόσωπο (να είναι καθαρό και περιποιημένο). Σώμα (προσωπική καθαριότητα). Πόδια (πλένονται καθημερινά μετά την εργασία). Χέρια (πλένονται με ζεστό τρεχούμενο νερό και σαπούνι μετά από οποιαδήποτε επαφή με οτιδήποτε, κυρίως τουαλέτα). Μαλλιά (κοντά, καθαρά και καλοκτενισμένα). Στόμα – Δόντια (πλένονται καθημερινά).

6 Απαγορεύεται το κάπνισμα.
Τα νύχια πρέπει να είναι κομμένα, καθαρά. Άτομα με επιδημικές ασθένειες απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τρόφιμα υλικά και ποτά. Αποφεύγονται οι κακές συνήθειες – άγγιγμα μαλλιών, αυτιών, μύτης, μάσημα τσίχλας. Όλες οι ανοικτές πληγές και τα γδαρσίματα πρέπει να καλύπτονται με αδιάβροχο επίδεσμο.

7 Τα χέρια μας τα πλένομε πάντοτε ιδίως:
Όταν είναι λερωμένα. Μετά τη χρήση της τουαλέτας. Μετά το φαγητό. Μετά το κάπνισμα. Μετά το φύσημα της μύτης ή το βήξιμο. Μετά τη χρήση μαντιλιού. Μετά το χτένισμα. Μετά τη διαδικασία καθαρισμού στο εστιατόριο. Μετά το πέταγμα των αχρήστων.

8 Κανόνες ασφαλείας: Δεν τρέχουμε, δεν περπατάμε γρήγορα.
Χρησιμοποιούμε τις ορθές πόρτες εισόδου και εξόδου. Δεν σταματούμε απότομα να μαζέψουμε κάτι από χάμω. Δεν πίνουμε αλκοόλ ή φάρμακα. Να είμαστε ξεκούραστοι. Να χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και με τον ορθό τρόπο. Τα σπασμένα ποτήρια και πιάτα τα βάζουμε σε χαρτόνι και όχι στον κάλαθο αχρήστων. Οι διάδρομοι και οι πόρτες να μένουν καθαροί, χωρίς εμπόδια. Όλες οι βλάβες γενικά των μηχανημάτων, διακόπτες, βρύσες κλπ να αναφέρονται αμέσως στον υπεύθυνο. Τα βαριά αντικείμενα μετακινούνται με το σωστό τρόπο.

9 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής και τις αρχές υγιεινής του χώρου και του εξοπλισμού. Αναφέρετε τους κανόνες ασφαλείας του χώρου και του εξοπλισμού.


Κατέβασμα ppt "Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google