Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συνεργασία: Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Safer Internet.
Advertisements

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Chord: A Scalable Peer-to-peer Lookup Service for Internet Applications ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
Dr. Άρης Ίκκος, ISHC Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Ξενοδοχείων Αττικής Γενική Συνέλευση Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής 9 Μαΐου 2006.
Στην πιο όμορφη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή
KΥΚΛΟΙ, ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
1 Υλοποίηση διαλέξεων σύγχρονης εκπαίδευσης Τσέλιος Δημήτρης Καθηγητής Εφαρμογών Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
1 Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σ.Δ.Ο. Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών Ον.Επ.: Μπίκος Κωνσταντίνος Μάντη Χρυσάνθη Χατζημάρκου Αθηνά Καπίταλη Ζωή Εισηγητής: Χατζής Θέμα:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Παρουσίαση για το μάθημα “Στρατηγική και Οικονομική των Π.Σ.” Καραμιχάλη Ιφιγένεια Κολλιάρου Μαρία-Ελένη.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
1ο ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ=Το σύνολο των διαδικασιών με τις οποίες επιτυγχάνεται η πνευματική, η κοινωνική,η ηθική ολοκλήρωση του ατόμου. ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ο κλάδος του επισιτισμού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 1 ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.
Δ.Π.Θ. ΤΕΦΑΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» ΜΑΘΗΜΑ: ΚΙΝΗΣΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια Μ. Μιχαλοπούλου.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ »
Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑR. American Dancing Piano Espresso-café Snack Milk Wine Pool Beach Dispense Roof garden Mini bar.
Εθισμός στο διαδίκτυο. Ο εθισμός στο Διαδίκτυο είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης που έγινε γνωστή με την καινοτόμο έρευνα της Young (1996). Αναφέρεται.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 3 Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ Ο εξοπλισμός του εστιατορίου.
Κεφάλαιο 33 Οι σχέσεις των κρατών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
Κεφάλαιο 28 Η χλωρίδα και η πανίδα – Η βλάστηση της Ευρώπης.
Ψυχαγωγία Πολυτέλεια ή ανάγκη ; Πολυτέλεια ή ανάγκη ;
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Λουκία Μπάκα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Αθήνα 2011
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 2ο
Διοικηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 3ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ
Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών Ξενοδοχείων Αττικής
Ποιοί είναι οι δικαστικοί σχηματισμοί του Δικαστηρίου;
Περιβαλλοντολόγοι :Παρουσίαση 2
ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Στισ γειτονιεσ των Αστεγων
Κεφάλαιο 22 Η ζωή στα τροπικά δάση.
Το κέντρο του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού – χρόνια πριν…
Καρέκλη Ελένη Βοσινάκης Παντελής Ευαγγελακάκης Κωνσταντίνος
Η Ένταξη παιδιών με απώλεια ακοής στη γενική εκπαίδευση
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Διάλεξη 13η Προέλευση και λειτουργικότητα του εξεικονισμού της εκπαίδευσης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Αμερικής
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού
15/11/2018 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1) Ενότητα A1.1 Ο Δάσκαλος.
Η ζωή στις πολικές περιοχές
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Επόπτης: Σταύρος Σταύρου
Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου
Τα ψηλά βουνά -Η κατάρα του πεύκου-
Πρόγραμμα βελτίωσης παροχών προς τους πελάτες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ Κεφάλαιο: 2 Είδη Μπαρ

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Περιγράφει τα είδη μπαρ. Περιγράφει το σχεδιασμό, τη διαρρύθμιση και τις τεχνικές εγκαταστάσεις του μπαρ. Αναλύει τους χώρους εργασίας του μπαρ.

Είδη μπαρ Υπάρχουν πολλοί τύποι μπαρ, και ο καθένας τους παρουσιάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο πιο γνήσιος από αυτούς τους τύπους είναι ο American Bar. Η αλλαγή των συνθηκών ζωής και η διάδοση των ανάμεικτων ποτών ανάγκασαν τους επιχειρηματίες να προσφέρουν μαζί με τα ανάμεικτα οινοπνευματώδη ποτά και άλλα είδη ποτών όπως: χυμούς, αναψυκτικά, αφεψήματα, καθώς και ελαφριά εδέσματα όπως γλυκά, παγωτά, σάντουιτς.

Είδη Μπαρ Το Μπαρ, όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισής του, ταξινομείται σε δύο κατηγορίες: Μπαρ Ξενοδοχείου. Αυτοτελής επιχείρηση μπαρ.

Μπαρ Ξενοδοχείου Οι κυριότεροι τύποι αυτής της κατηγορίας είναι: Κυρίως Μπαρ (Main Bar). Μπαρ εστιατορίου (Restaurant bar). Μπαρ πισίνας (Swimming Pool Bar). Κλαμπ μπαρ (Club Bar). Μπαρ χορού (Dancing Bar). Μπαρ δισκοθήκη (Disco Bar). Καφέ μπαρ ή εσπρέσο μπαρ (Café bar or espresso Bar). Απεριτίφ μπαρ (Aperitif Bar). Μπαρ – παγωταρία (Bar - Gelateria). Μπαρ – ζαχαροπλαστείο (Bar - Patisserie). Μπαρ παραλίας (Beach Bar). Μπαρ υπηρεσίας (Dispense Bar). Μπαρ οροφής (Roof Garden). Μίνι μπαρ (Mini bar).

Αυτοτελής επιχείρηση μπαρ Αμέρικαν μπαρ (American bar). Πιάνο μπαρ (Piano Bar). Μπυραρία (Pub). Σνακ μπαρ (Snack Bar). Άλλοι τύποι μπαρ όπως: κρασοθήκη (wine bar), ουίσκι μπαρ (whisky bar), βίντεο μπαρ (video bar), ιντερνέτ καφέ (internet café). (Pub)

Σχεδιασμός και διαρρύθμιση του μπαρ ξενοδοχείου Θέση του μπαρ ξενοδοχείου Ένας από τους βασικότερους παράγοντες επιτυχίας του μπαρ σε ένα ξενοδοχείο είναι η επιλογή της θέσης για την εγκατάστασή του, που εξαρτάται από το σκοπό λειτουργίας του και από τους χώρους που θα εξυπηρετεί. Ο εσωτερικός σχεδιασμός και η διαρρύθμιση είναι, εξίσου, σημαντικά για την επιτυχία του μπαρ. Κριτήρια για το σχεδιασμό του χώρου είναι: Προσανατολισμός. Θέα. Προσπέλαση (πρόσβαση, πλησίασμα, προσέγγιση). Τυπολογία πελατείας. Δυναμικότητα του ξενοδοχείου και του μπαρ. Αριθμός των μπαρ στην επιχείρηση.

Τεχνικές Εγκαταστάσεις Ειδικά κριτήρια για τον καθορισμό της τελικής διαρρύθμισης του χώρου είναι: Είσοδος του μπαρ Επίπλωση Διακόσμηση Δάπεδο Κλιματισμός Εξαερισμός Μουσική – Ηχητική Τεχνικές Εγκαταστάσεις Ηλεκτρική Υδραυλική Τηλεφωνική

Μέρη του Μπαρ (τμήματα και λειτουργίες) Το μπαρ αποτελείται από: Τον πάγκο εργασίας Το βοηθητικό χώρο ή οφίς Το χώρο παράθεσης

Ο χώρος εργασίας του μπαρ χωρίζεται: Στον πάγκο του μπαρ. Κάτω μέρος του πάγκου. Επιφάνεια εργασίας. Επιφάνεια σερβιρίσματος. Το πίσω μέρος του πάγκου. Το οφίς (βοηθητικός χώρος) μπαρ. Χώρος παράθεσης των ποτών (χώρος σερβιρίσματος).

Μέρη του Μπαρ Πάγκος του μπαρ Κάτω μέρος του πάγκου. Είναι εγκαταστημένο το ψυγείο και η μηχανή του πάγκου. Η κατασκευή του είναι εξολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα. Επιφάνεια εργασίας. Τοποθετούνται όλες οι συσκευές του μπαρ για την παρασκευή ποτών και σνακ. Αρκετές φορές η επιφάνεια εργασίας είναι το πάνω μέρος του οριζόντιου ψυγείου. Η επιφάνεια εργασίας μπορεί να είναι κατασκευασμένη από ξύλο, μάρμαρο κ.α. Απαραίτητη εγκατάσταση μικρής λεκάνης.

Επιφάνεια σερβιρίσματος Βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από την επιφάνεια εργασίας Σερβίρονται τα διάφορα ποτά. Τοποθετούνται σταχτοδοχεία, ζαχαροθήκες, γαλατιέρες, συνοδευτικά ποτών και ροφημάτων (μικρές ορεκτικές λιχουδιές). Το πίσω μέρος του πάγκου Αποτελείται από ράφια. Τοποθετούνται φιάλες ποτών. Αποθηκευτικός χώρος.

Το οφίς (βοηθητικός χώρος) μπαρ Απαραίτητος χώρος για την λειτουργία του μπαρ. Γίνεται ο καθαρισμός των σκευών και η ετοιμασία ροφημάτων, ποτών και σνακ. Χρησιμεύει ως μικρή αποθήκη τροφίμων και ποτών. Χώρος παράθεσης των ποτών (χώρος σερβιρίσματος). Αποτελείται από την είσοδο πελατών, την περιοχή του πάγκου και ένα χώρο με τραπεζάκια για το σερβίρισμα των ποτών.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τις τυπολογίες του μπαρ. Αναφέρετε τα ειδικά κριτήρια που είναι απαραίτητα για το σχεδιασμό, τη διαρρύθμιση και τις τεχνικές εγκαταστάσεις του μπαρ. Αναλύστε τους χώρους εργασίας του μπαρ.