Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές

2 Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές ζώνες.

3 Βόρεια και Νότια εύκρατη περιοχή Η Βόρεια εύκρατη που βρίσκεται μεταξύ του Τροπικού του Καρκίνου και του Αρκτικού Κύκλου. Η Νότια εύκρατη μεταξύ του Τροπικού του Αιγόκερω και του Ανταρκτικού Κύκλου.

4 Γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν τις εύκρατες περιοχές; Στις εύκρατες περιοχές ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γης, αφού σε αυτές υπάρχουν οι κατάλληλες, για τον άνθρωπο, κλιματικές συνθήκες.

5 Η πτώση των ακτίνων του ηλίου σε κάθε περιοχή

6 Καιρικές συνθήκες και άνθρωπος Υπάρχουν οι κατάλληλες κλιματικές συνθήκες για τον άνθρωπο. Δεν συναντάμε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως είδαμε ότι συμβαίνει στις ερήμους και στις πολικές περιοχές. Οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η βλάστηση δεν παρεμποδίζει τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως στις τροπικές περιοχές.

7 Ανθρώπινες δραστηριότητες Οι άνθρωποι στις εύκρατες περιοχές ασχολούνται με: - τη γεωργία - την κτηνοτροφία - το εμπόριο - τις επιστήμες - την τεχνολογία - τον πολιτισμό κ.ά.

8 Δημιουργούν πόλεις Κατασκευάζουν κάθε είδους έργα Μορφώνονται και ασχολούνται με τις Καλές Τέχνες Παράγουν διαρκώς όλο και περισσότερα αγαθά Κάνουν νέες εφευρέσεις για την καλύτερη διαβίωση τους Επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται Ταξιδεύουν με ασφάλεια και ταχύτητα με αυτοκίνητα, τρένα, πλοία και αεροπλάνα.

9

10 Οι υπερβολές των ανθρώπινων δραστηριοτήτων Ο άνθρωπος με την εντατική εκμετάλλευση των φυσικών πρώτων υλών μετέβαλε το φυσικό περιβάλλον. Η εκχέρσωση των δασών Η επέκταση των πόλεων Η ανάπτυξη της βιομηχανίας Και τα μεγάλα τεχνικά έργα αλλάζουν το γήινο ανάγλυφο.

11 Αρνητικές συνέπειες – κλιματική αλλαγή Έτσι δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα που έχουν σχέση με: τη ρύπανση θαλασσών και λιμνών το φαινόμενο του θερμοκηπίου την τρύπα του όζοντος το λιώσιμο των πάγων τη λειψυδρία την κατασκευή χωματερών τη μείωση των φυσικών πόρων την εξαφάνιση ζωικών και φυτικών ειδών.

12

13 Video – Κλιματική αλλαγή


Κατέβασμα ppt "Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google