Η Νέα Προσέγγιση: Νομοθεσία και Πρότυπα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
(α) Διάθεση Μεριδίων ΟΣΕΚΑ (β) Διαδικασία Κοινοποίησης
Advertisements

Διαδικασία εποπτείας της αγοράς βιομηχανικών προϊόντων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΓΕΝΙΚΗ -ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ι ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ.
Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας Παρόν και μέλλον Βασίλης Μαθιουδάκης
Πιστοποίηση Προϊόντων Συστημάτων Ασφαλείας & Πυρανίχνευσης
Από τον «προληπτικό έλεγχο» της αγοράς στην «εποπτεία» της αγοράς: 30 χαμένα χρόνια Βαγγέλης Βαρδάκας Διπλ. Μηχ.-Ηλ. ΕΜΠ τ. Γενικός Γραμματέας CEN τ. Διευθυντής.
Σχόλια για την Αγορά Πετρελαιοειδών Παντελή Κάπρου Πρόεδρου της ΡΑΕ Καθηγητή ΕΜΠ.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ “Προετοιμάζοντας την Ευρώπη για Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα” ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ: Τα Εθνικά Γραφεία.
ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
3 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Αθήνα, Ιουνίου 2007.
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
1 Η νέα Οδηγία για την παροχή πιστώσεων σε καταναλωτές Χριστίνα Κ. Λιβαδά Ειδική Νομική Σύμβουλος ΕΕΤ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ.
Quality Safety Environment
Επιμέλεια Εργασίας: Χαράλαμπος Ζέππος, Βασίλης Αλλοίμονος.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Τάξη Έ.
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
 Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  Ε.Ο.Κ..
13 / 02 / 04ΓΓΕΤ1 Γενική Γραμματεία Ερευνάς & Τεχνολογίας Διευθυνση Τεχνολογικής Ανάπτυξης Παρουσίαση : Β. Τσούλκας.
Το Οικονομικό Κλίμα και οι Αγορές Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών το Νοεμβρίου 2009 Δρ. Έλλη Παγουρτζή Πρόεδρος Δ.Σ Παρατηρητήριο για την ΚτΠ 11.
Ο ρόλος του Ε.ΣΥ.Δ. στην εποπτεία της αγοράς Γιώργος Αναστασόπουλος Πρόεδρος ΕΣΥΔ.
«Θωράκιση της ανταγωνιστικότητας της εξωστρεφούς επιχείρησης στην εποχή της κρίσης Ημερίδα ΣΕΒΕ εις Ξάνθη «Έλεγχος της αγοράς. Προστασία καταναλωτή – προάσπιση.
Η εκστρατεία για την αύξηση της ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καταναλωτών.
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 768/2008/ΕΚ
Πολιτική Ανταγωνισμού στο τομέα της ενέργειας
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων
Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Τυποποίησης, Πιστοποίησης & Διαχείρισης Ποιότητας Διμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Q 2 U Τυποποίηση και Ποιότητα Editorial Αγαπητοί.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ Προκλήσεις και προοπτικές ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Η Ποιότητα στα Τεχνικά Έργα και η Συμβολή των Φορέων Πιστοποίησης Γιάννης Οικονομίδης Εκπρόσωπος της HELLAS CERT.
Ο ρόλος της Διαπίστευσης στους Φορείς Πιστοποίησης Επαγγελματιών
ΒΟΛΟΣ 21/03/ Νέα νομοθεσία χημικών Reach – πρώτη φάση εφαρμογής Δημήτρης Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ.
Αθανάσιος Καλλιγέρης MSc
Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Powerpoint Templates Heal-Legal: Ανάπτυξη Υπηρεσιών Νομικής Συμβουλευτικής για Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας που αφορούν στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ιδιωτικού διεθνούς δικαίου Διδάσκουσα: Επίκουρη καθηγήτρια Χρ. Τσούκα 1 Η αρχή του κράτους προελεύσεως και η σημασία της.
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ I.S.O. ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ 2.ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 3.ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ.
 Κύριοι στόχοι της είναι να εξασφαλίσει δίκαιο βιοτικό επίπεδο στους γεωργούς και ασφαλή τρόφιμα που παρέχονται σε σταθερή βάση και σε προσιτές τιμές.
Φιλολογία και Ψηφιακές Ερευνητικές Υποδομές: Από τη Θεωρία στην Πράξη Λεωνίδας Παπαχριστόπουλος Νεφέλη Χατζηδιάκου
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ «ΝΟΤΙΟΣ ΚΑΒΑΛΑ» ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Υπουργείο.
Δημόσιες υπηρεσίες του Ελληνικού συστήματος ποιότητας Καρκαλούσου Πέτρου.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
3. ΟΝΕ Ι. Θεσμικά όργανα Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) 1. Συγκρότηση 1.1. ΕΣΚΤ= ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΩΝ 30/03/2004 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΟΦ. ΤΖΟΒΑΡΙΔΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.
Κανόνες για τις συμφωνίες οριζόντιας συνεργασίας Δημήτρης Λουκάς Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εθνικών Δικαστών – Ε. Ε. Αθήνα,
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΛΙΑΔΟΥ – ΤΑΧΟΥ ΣΟΦΙΑ «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Ποιοτικός Έλεγχος Πρώτων Υλών Ενότητα 1: Εισαγωγικές Έννοιες Γεώργιος Νταλός, Καθηγητής, Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, T.E.I. Θεσσαλίας.
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ Θ. Ε. Κ
Ενημερωτική εκδήλωση ΤΕΕ για το ΕΛΟΤ ΕΝ
ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Οι χώρες της Ε.Ε..
2. Σκοπός της ΕΕ Ειρήνη, αξίες, ευημερία.
Διαγωνισμός EUROSCOLA 2015
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
H Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Μεταπτυχιακης Διπλωματικης Εργασιας « Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ».
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
Παντείου Πανεπιστημίου
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Εισαγωγή στην έννοια της ποιότητας
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η Νέα Προσέγγιση: Νομοθεσία και Πρότυπα Η Νέα Προσέγγιση: Νομοθεσία και Πρότυπα Βαγγέλης Βαρδάκας Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΟΤ

Λίγη ιστορία... Η Ενωμένη Ευρώπη Οι νομοθετικές πρακτικές στην Ευρώπη Pre-market control (Εγκρίσεις) Εποπτεία Αγοράς Οι αντιφάσεις Οι αδυναμίες Τα αδιέξοδα

Η αναζήτηση λύσης Ο πόλεμος των Προτύπων της δεκαετίας του ‘70 Cassis de Dijon Η οδηγία 83/189/ΕΟΚ (σήμερα 98/34/ΕΕ) «Δεν πάει άλλο...»

Η Τυποποίηση δούλευε... CEN και CENELEC Ο «ανταγωνισμός» των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Η Οδηγία Χαμηλής Τάσης (73/23/ΕΟΚ) Η Ένωση μεγαλώνει Αποφάσεις δυσκολεύουν… Οι Οδηγίες χρειάζονται χρόνια για να εγκριθούν…

Η λύση «συλλαμβάνεται»... Η οδηγία 73/23/ΕΟΚ (Χαμηλή Τάση) λειτουργούσε χωρίς προβλήματα Η Οδηγία 83/189/ΕΟΚ άρχισε να εφαρμόζεται Η εποχή της ενδοευρωπαϊκής μάχης των Προτύπων τέλειωσε… Ας δουλέψουμε μαζί…

Η «Νέα Προσέγγιση» Στις 7 Μαΐου 1985 το Συμβούλιο σε Ψήφισμα του εισάγει την «Νέα Προσέγγιση για την Τεχνική Εναρμόνιση και τα Πρότυπα» Οι πρώτες Οδηγίες (παιδικά παιχνίδια και απλά μη θερμαινόμενα δοχεία πιέσεως) εκδίδονται 20 άλλες Οδηγίες ακολουθούν… Μια από τις μεγαλύτερες σιωπηρές επιτυχίες της ενωμένης Ευρώπης

Το περιεχόμενο της «Νέας Προσέγγισης» Βασικές απαιτήσεις «Εντολές Τυποποιήσεως» Εναρμονισμένα Πρότυπα (ΕΝ) Υποχρέωση όλων Υποχρέωση των Τυποποιητών Τεκμήρια Συμμόρφωσης προς τις βασικές απαιτήσεις

Πλεονεκτήματα της «Νέας Προσέγγισης» (1) Απλούστευση νομοθεσίας Μακροβιότητα νομοθεσίας Μη παρεμπόδιση καινοτομίας Διαφανέστερες διαδικασίες (Τυποποίηση) Συνεχής ενημέρωση Προσαρμογή σε «παγκόσμιες λύσεις»

Πλεονεκτήματα της «Νέας Προσέγγισης» (2) Δυνατότητα πρόσβασης όλων (μέσω της Τυποποίησης) στη διαμόρφωση λύσεων Ανατροπή του «βάρους απόδειξης» υπέρ των παραγωγών, αλλά και υποχρέωση «εξήγησης» στην περίπτωση μη τηρήσεως των εναρμονισμένων προτύπων Διευκόλυνση ενότητας στον έλεγχο της αγοράς από τα Κράτη-μέλη

Η ευρωπαϊκή τυποποίηση CEN και CENELEC ETSI Τα μέλη και η σχέση τους με τον ISO και την ΙΕC Dresden Agreement/Vienna Agreement Παγκόσμια Δύναμη – Εξωτερικό εμπόριο της Κοινότητας 10 περίπου πρότυπα την εργάσιμη ημέρα…

Ο ΕΛΟΤ και η ευρωπαϊκή τυποποίηση Μέλος CEN, CENELEC, ETSI, EOTA, ISO, IEC. Συμμετοχή στα όργανα διοίκησης Δυνατότητα συμμετοχής στις Τεχνικές Επιτροπές Το πρόβλημα της γλώσσας Το πρόβλημα της υποστήριξης

Η «Σφαιρική Προσέγγιση» Η σήμανση CE Σε ποιόν απευθύνεται; Οι «κοινοποιημένοι» Οργανισμοί Τα modul σημάνσεως CE Η ρήτρα διασφάλισης Η διαφοροποίηση διαδικασίας πιστοποίησης συμμόρφωσης ανάλογα με τον τομέα και τον κίνδυνο Ο έλεγχος της αγοράς

Η εφαρμογή της σήμανσης CE στις μηχανές

Η αναθεώρηση της «νέας προσέγγισης» Ομοιομορφία Εποπτείας αγοράς Οι «Διαπιστευμένοι» οργανισμοί Η συνεργασία μεταξύ Δημοσίων αρχών Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Τυποποίησης Τυποποίηση και Ανταγωνιστικότητα Τυποποίηση και Υπηρεσίες

Οι υπερατλατικές διαμάχες Τυποποίηση ως τεχνική διπλωματία Η επιτυχία του GSM – Μάθημα για ποιους; Τυποποίηση με Ευρωπαϊκό η Αμερικανικό στυλ; «Προνοούσα» ή «καταγράφουσα» τυποποίηση Είναι το Πρότυπο ένα κοινό εκδοτικό προϊόν ή κάτι παραπάνω; Το πρόβλημα του “time to market”

Τα Πρότυπα ως λύση σε τυπικά Ελληνικά προβλήματα «Πρότυπα» ή «Κανονισμοί»; Γνωρίζουμε τις έννοιες; Η «παρακμή» των εθνικών νομοθεσιών. Ευθύνες μηχανικών – «Κανόνες της τέχνης και της επιστήμης» Διαμάχες για προβλήματα, των οποίων η λύση μας έρχεται «εισαγόμενη» Ευρωκώδικες