Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Advertisements

ΓΛΩΣΣΑ Ορισμός Χαρακτηριστικά Παράγοντες γλωσσικής ποικιλίας
Π.Π.Σ.Π.Α Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας Επίπεδο Β
«Δυνατότητες Έρευνας για γυναίκες επιστήμονες »
Γιάννα Αντωνίου Δρ Γλωσσολόγος - Ερευνήτρια ΙΕΛ Τεχνολογίες λογισμικών πολυμέσων για εκπαίδευση και πολιτισμό Δράσεις και Προοπτικές ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Οι μαθητές μαθαίνουν μέσα από συνταγές…
Δημήτριος Σουλιώτης Διευθυντής ΙΕΚ Γλυφάδας
ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1ο ΒΗΜΑ  Διαβάζουμε ανάγνωση όλο το κείμενο, για να καταλάβουμε την άποψη του συγγραφέα.
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Αθήνας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ.
24/01/2012 Studying at the School of English Οι σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Η ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Άσκηση ανάπτυξης παραγράφου μέσα σε μια έκθεση
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»
Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Τμήμα
Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης
Δεξιότητες και Ικανότητες Στελεχών για Διεθνή Καριέρα
Η δυναμική της ελληνικής γλώσσας εκτός Ελλάδας σε περίοδο κρίσης Στόγιος Νικόλαος.
Ημέρα Γνωριμίας Σάββατο, 26 Ιανουαρίου Στόχοι και Αποστολή Τμήματος Γαλλικών Σπουδών & Σύγχρονων Γλωσσών Καλλιέργεια Διαπολιτισμικότητα και διάλογο.
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
Δρ Ι.Π.Αμπελάς Ορισμός, αίτια, συνέπειες, τρόποι αντιμετώπισης
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:RECENT DEVELOPMENTS IN FORMAL SETTINGS.(ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ) ΌΝΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡ.:ΔΟΜΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ.
TEXNH Γιάννης Παπαδόπουλος – Ζωή Ζαφειροπούλου Φιλόλογοι.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο ΤΕΦΑΑ-Σερρών
Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας. Από το μαθητή στον αναγνώστη
«Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.»
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Bυζαντινή Φιλολογία Nεοελληνική Φιλολογία Γλωσσολογία Θεωρία Λογοτεχνίας.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
Διαγραμματική θεώρηση της έννοιας
 Λαμβάνουν υπόψη τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες μάθησης.  Έχουν επιρροές από ανθρωπολογία και κοινωνική ψυχολογία  Ενδιαφέρονται για τις.
Αναπτύσσοντας, κινητοποιώντας και βελτιώνοντας δεξιότητες: η εφαρμογή μαθησιακού προγράμματος σε ομάδα τμήματος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
STUDYING AT THE SCHOOL OF ENGLISH Οι σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α. Π. Θ. 8/03/2013.
Επιλογή του τομέα σπουδών της Βιβλιοθηκονομίας – Πληροφόρησης : Μία συστηματική βιβλιογραφική επισκόπηση των πρόσφατων ερευνητικών μελετών Βαλεντίνη Μονιάρου-
ΟΜΑΔΑ:ΦΑΝ ΦΑΤΑΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΦΡΟΣΣΩ ΔΙΣΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΤΣΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΥΠ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΤΡΑΨΙΩ ΤΗ ΑΘΗΝΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ.
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
Επένδυση στη δημιουργία Ανθρώπινου Κεφαλαίου: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής Ελληνικό.
Aθήνα,16 Νοεμβριου Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνδέει: την έρευνα και καινοτομία με την οικονομική ανάπτυξη με νέους τρόπους όπως είναι.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ INSTALL INSTALL Innovative strategy for raising awareness of lifelong learning in Greece.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΤΑΧΟΥ-ΗΛΙΑΔΟΥ Καραντάκη Μαργαρίτα Α.Ε.Μ.: 3141.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Ενοτητα 1. διεθνη επιχειρηματικη δραστηριοτητα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΣΥΠ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Διδακτική αρχαίων ελληνικών Α΄ λυκείου από πρωτότυπο κείμενο
Σχολείο, αγωγή και κοινωνία Παλιά: με βάση τις κοινωνικές συνθήκες παραδοσιακές μορφές αγωγής: κάλυψη αναγκών Οικογένεια: σταθεροί ρόλοι. Διαιώνιση.
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ
Φοιτήτρια: Γιάου Ευαγγελία
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Επικοινωνία ….τι είναι;
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Πλεονεκτήματα χρήσης του facebook
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Α.ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΥ.
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
1η Θεματική Ενότητα: Παιδεία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία γλωσσομαθεια Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία

Τα οφελη τησ γλωσσομαθειασ Στη σημερινή εποχή των συνόρων, συνένωσης των κρατών, διεύρυνσης και ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των λαών, η γλωσσομάθεια αναδεικνύεται σε αναπόδραστη ανάγκη. Η γνώση μια δεύτερης ή και τρίτης, πέρα από τη μητρική, γλώσσας είναι πολλά υποσχόμενη και περισσότερο απαιτητή από ποτέ.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ

Η γλωσσομάθεια συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια του ατόμου. Η μελέτη μιας ξένης γλώσσας δημιουργεί νέους ορίζοντες στον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου, αυξάνει τις γνώσεις του, οδηγώντας έτσι σε μια πολύπλευρη και ολοκληρωτική μόρφωση. Επιπλέον, το άτομο έρχεται σε επαφή με νέες ιδέες και πολιτισμούς, διευρύνοντας τους πνευματικούς του ορίζοντες και εμπλουτίζοντας τη σκέψη του.

Η γνώση ξένων γλωσσών καθίσταται αναγκαία για το μορφωτικό επίπεδο ενός νέου, καθώς: Ο γλωσσομαθής έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Η γλωσσομάθεια είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε θέλει να διακριθεί σε κάποιον επιστημονικό κλάδο ή ακόμα και σε όποιον θέλει να συνθέσει μια επιστημονική εργασία ( πτυχιακή, διατριβή κ. ά.), αφού απαιτείται η αξιοποίηση της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Η γνώση ξένων γλωσσών θα πρέπει να είναι εφόδιο κάθε νέου προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά και να διευρύνει τις επαγγελματικές του δυνατότητες: Κάθε νέος που φιλοδοξεί να εισέλθει δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο οφείλει να γνωρίζει ξένες γλώσσες, καθώς έτσι πολλαπλασιάζει τις επαγγελματικές του προοπτικές, έχοντας τη δυνατότητα να ανελιχθεί στον τομέα της απασχόλησής του. Η γλωσσομάθεια προσφέρει, επίσης, νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας μια σειρά επαγγελμάτων, όπως του καθηγητή ξένων γλωσσών, του διερμηνέα, του ξεναγού, του μεταφραστή …

Η γλωσσομαθεια ευνοει τη βαθυτερη επικοινωνια μεταξυ των λαων και διαμορφωνει πνευμα οικουμενικησ συνειδησησ Με τη γλωσσομάθεια διευρύνεται η κοινωνικότητα του ανθρώπου και δημιουργούνται σχέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το άτομο μπορεί να εντρυφήσει στις πτυχές του πολιτισμού άλλων λαών, όπως επίσης και να έχει μια ουσιαστική επαφή με τον τρόπο σκέψης τους και την ευρύτερη κουλτούρα τους. Οι λαοί, γενικότερα, έρχονται σε βαθύτερη επαφή μεταξύ τους, ανταλλάσουν νοοτροπίες, ιδέες και αξίες, ευνοώντας παράλληλα την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης και την πολιτιστική εξέλιξη.

Η γλωσσομάθεια επιδρά ευεργετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία: Η γλωσσομάθεια επιδρά ευεργετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία: Τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου και καλλιεργεί τη κριτική του ικανότητα. Διευρύνει τις ψυχαγωγικές επιλογές του, καθώς το άτομο καλείται να απολάυσει άμεσα ποικίλους τρόπους ψυχαγωγίας αλλόγλωσσων χωρών (τραγούδι, λογοτεχνία, κινηματογράφος κλπ.) Η ανάπτυξη του τουρισμού, η εκμηδένιση των αποστάσεων και η παγκοσμιοποίηση καθιστούν τη γλωσσομάθεια απαραίτητη για το σύγχρονο άνθρωπο. Η γλωσσομάθεια συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, επιτρέποντας το άνοιγμα των αγορών και τη δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς.

Ιδιαίτερα για εμάς τους Έλληνες, που είμαστε λίγοι αριθμητικά (δημογραφικό πρόβλημα) και η ελληνική γλώσσα δεν ομιλείται στο εξωτερικό, η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη.

Απο ποια ηλικια ειναι προτιμοτερο να μαθουμε μια ξενη γλωσσα ;

Η γλωσσομάθεια, λοιπόν, είναι πολλαπλά ωφέλιμη για το σύγχρονο άνθρωπο Η γλωσσομάθεια, λοιπόν, είναι πολλαπλά ωφέλιμη για το σύγχρονο άνθρωπο. Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την πνευματική και επαγγελματική εξέλιξή του, καθώς και το μέσον για την καλύτερη επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ των λαών. Τέλος, στα πλαίσια του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης, η γλωσσομάθεια καθίσταται πρωταρχική ανάγκη. << Όταν μαθαίνει κανείς μία ξένη γλώσσα, έχει την ευκαιρία να μάθει καλύτερα τη μητρική του γλώσσα. >> Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Johann Wolfgang Goethe )

ΤΕΛΟΣ