Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πλεονεκτήματα χρήσης του facebook

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πλεονεκτήματα χρήσης του facebook"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η χρήση του facebook για την εκμάθηση της νέας ελληνικής γλώσσας ως ξένης

2 Πλεονεκτήματα χρήσης του facebook
Προσφέρει τη δυνατότητα: σύγχρονης (chat) και ασύγχρονης επικοινωνίας (inbox, wall). καλλιέργειας και χρήσης της γλώσσας σε αλλόγλωσσο περιβάλλον. ενημέρωσης για πολιτιστικά γεγονότα και συμμετοχής σε αυτά. ενημέρωσης για θέματα επικαιρότητας (από επίσημους φορείς, αλλά και απλούς χρήστες) και ενεργού σχολιασμού αυτών.

3 συμμετοχής σε παιχνίδια ή παραγωγής παιχνιδιών π. χ
συμμετοχής σε παιχνίδια ή παραγωγής παιχνιδιών π.χ. ιεράρχησης, ερωτηματολόγια, quiz, χρήσης γλώσσας με χαρακτηριστικά προφορικού λόγου

4 Mειονεκτήματα χρήσης του facebook
παρατηρείται συχνά κατά την συνομιλία εναλλαγή κωδίκων, καθώς και γραφή σε greeklish. υπάρχει έλλειψη παραγωγής και κατανόησης προφορικού λόγου. εμφανίζονται νέα γλωσσικά στοιχεία όπως συντομογραφίες (τεσπα) και ο μαθητής μπορεί να παρανοήσει το περιβάλλον χρήσης αυτών.

5 αποσπάται η προσοχή από διάφορες άλλες δραστηριότητες, οι οποίες δεν προωθούν την εκμάθηση της γλώσσας όπως παιχνίδια, όπου δεν χρησιμοποιείται η γλώσσα – στόχος. παρατηρείται ιδιαίτερο ύφος στην ηλεκτρονική συνομιλία που δεν απαντάται σε άλλα περιβάλλοντα και η υιοθέτησή του δεν ταιριάζει πέραν αυτού. υπάρχουν εφαρμογές γραμμένες στη μητρική γλώσσα και έτσι δεν έρχονται σε επαφή με δραστηριότητες που προσφέρουν γλωσσικό εισαγόμενο.


Κατέβασμα ppt "Πλεονεκτήματα χρήσης του facebook"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google