Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης
Θα σας Μιλήσουμε Για τα ΜΜΕ

2 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟ ΔΙΑΔΥKTIO
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟ ΔΙΑΔΥKTIO

3 Εικόνες ΜΜΕ Αυτές είναι εικόνες από το διαδίκτυο.

4 MME Το διαδίκτυο μας βοηθά να επικοινωνούμε
Το διαδίκτυο μας βοηθά να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους και να βρίσκουμε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Η καθημερινή ενημέρωση από ελληνικούς και ξένους διαδικτυακούς τόπους έχει μπει ολοένα και περισσότερο στη ζωή του Ελληνικού κοινού. Οι ελληνικοί διαδικτυακοί τόποι προσφέρουν στην πλειοψηφία τους άμεση ενημέρωση, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός τους εγγυάται πλουραλισμό απόψεων. Επιπλέον, σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και η παρουσία εκατοντάδων ενημερωτικών ιστολογιών (blogs).

5 Το 1973, ξεκινά ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Internetting Project (Πρόγραμμα Διαδικτύωσης) προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορετικοί τρόποι που χρησιμοποιεί κάθε δίκτυο για να διακινεί τα δεδομένα του. Στόχος είναι η διασύνδεση πιθανώς ανόμοιων δικτύων και η ομοιόμορφη διακίνηση δεδομένων από το ένα δίκτυο στο άλλο. επικοινωνεί με οποιονδήποτε άλλον .

6 Iιστορική αναδρομή Το διαδίκτυο αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μέσα σε λίγα χρόνια κατέχοντας κυρίαρχη θέση στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

7 Τα θετικά του internet Στη σημερινή εποχή το διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει γιατί το διαδίκτυο παρουσιάζει πολλά θετικά σημεία. Περιέχει συνδυασμούς εικόνας, ήχου, λόγου, γεγονός που το καθιστά σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας. Επίσης, το διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό μέσω μαζικής ενημέρωσης. Ακόμη, αποτελεί τον κυριότερο παροχέα πληροφοριών, αφού μέσα στις σελίδες του μπορείς να βρεις οτιδήποτε σε ενδιαφέρει. Επιπροσθέτως, έχει ανατρέψει τα δεδομένα στην επικοινωνία, αφού ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί με οποιονδήποτε θέλει με χαμηλό κόστος, ανεξαρτήτως αποστάσεως. Τέλος, είναι προσιτό σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους αφού είναι ένα σχετικά φθηνό μέσο.

8 Τα αρνητικά του ιντερνέτ
.Καταρχάς μπορούμε να εκθέσουμε τον υπολογιστή αλλά κυρίως εμάς σε κινδύνους τους οποίους όμως μπορούμε πολύ εύκολα να αποφύγουμε αρκεί να είμαστε υπεύθυνοι ,ενημερωμένοι και να έχουμε αυτοπειθαρχία. Τέτοιοι κίνδυνοι είναι η έκθεση του υπολογιστή μας σε ιούς αλλά βασικότερα η έκθεση της προσωπικής μας ζωής με αποτέλεσμα να προκαλούμε διάφορες αρνητικές καταστάσεις για τον εαυτό μας. Ένα ακόμη αρνητικό είναι ότι το ιντερνετ είναι, όπως και όλα τα ΜΜΕ, ένα μέσο κατευθυνόμενης πληροφόρησης προκαλώντας έλλειψη προσωπικής άποψης και μπορεί ο καθένας να μας χειραγωγήσει και να μας κάνει πιόνια του.

9 Ενημέρωση του διαδικτύου
Το διαδίκτυο μας βοηθά να ενημερωνόμαστε. Για το τι συμβαίνει στον κόσμο . Τι συμβαίνει στον τόπο μας Για αθλητικά Τον καιρό Για πράγματα που έγιναν πριν πολλά χρόνια Για τις επιστήμες και πολλά άλλα


Κατέβασμα ppt "Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google