Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

2 Είναι γνωστό ότι στο Νηπιαγωγείο το παραμύθι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά διδακτικά εργαλεία.Ανοίγει έναν κόσμο μαγικό και διαφορετικό ,συντελεί στην εκμάθηση της σωστής γλώσσας και ομιλίας και στην αγάπη για την λογοτεχνία. Ενδυναμώνει την κριτική ικανότητα του παιδιού , αναπτύσσει τη φαντασία ,συμβάλλει στη βελτίωση της συμπεριφοράς του.Και όλα αυτά μέσα από μια αίσθηση ευχαρίστησης και ευφορίας

3 Κατά συνέπεια ,δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερο μέσο από το παραμύθι για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να γνωρίσουμε την ευρύτερη γειτονιά μας ,την Ευρώπη.

4 Από πού πήρε όμως το όνομά της; Ο σχετικός μύθος μας δίνει μια απάντηση ιδιαίτερα αρεστή στα παιδιά

5 Η Ευρώπη ωστόσο έχει τη δική της σημαία , όπου διακρίνονται κίτρινα αστέρια σε κυκλική διάταξη μέσα σε ένα μπλε φόντο.

6 Μέσα από το παραμύθι « Τα αστέρια της Ευρώπης» δώσαμε μια ερμηνεία για αυτό και καταλάβαμε ότι πέρα από τα στενα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τις ίδιες με εμάς ανάγκες ,σκέψεις και αξίες. Αλλά συγχρόνως και διαφορετικές συνήθειες ,ήθη και έθιμα. Συνειδητοποιήσαμε ότι για να μπορέσει αυτή η γειτονιά να ανθίσει και να αναπτυχθεί πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα του άλλου

7 Διαβάσαμε και εικονογραφήσαμε παραμύθια από διάφορες χώρες της Ευρώπης
Διαβάσαμε και εικονογραφήσαμε παραμύθια από διάφορες χώρες της Ευρώπης .Μια διαδρομή πολύ εποικοδομητική αφού μέσα από αυτή ταξιδέψαμε σε διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες ,ήρθαμε σε επαφή με λαικές δοξασίες ,μύθους και θρύλους άλλων χωρών . Ετσι ξύπνησε η περιέργεια των παιδιών να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα για αυτά τα χρωματιστα κομμάτια στο χάρτη της Ευρώπης.

8

9

10

11

12

13

14

15


Κατέβασμα ppt "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google