Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας. Από το μαθητή στον αναγνώστη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας. Από το μαθητή στον αναγνώστη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας. Από το μαθητή στον αναγνώστη
«Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας, από το μαθητή στον αναγνώστη» ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καλλιόπη Κωτσάκη, Φιλόλογος

2 Στόχοι Για το μαθητή η εξοικείωση με την ανάγνωση
η εξοικείωση με την ανάγνωση η καλλιέργεια της κριτικής, δημιουργικής σκέψης και της γλωσσικής έκφρασης με έμμεσο-βιωματικό τρόπο. η ενίσχυση της ικανότητας του στην κατανόηση του γραπτού λόγου Η ενδυνάμωση της έκφρασης απόψεων και ιδεών συμβάλλοντας έτσι στην συγκρότηση μιας πολυδιάστατης και δημιουργικής προσωπικότητας. η διεύρυνση του γνωστικού και πολιτισμικού του ορίζοντα. η ενίσχυση του προβληματισμού του με την προσδοκία πως με ένα βιβλίο μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. η ανάδειξη του αξιακού συστήματος της συνύπαρξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς

3 Για τον εκπαιδευτικό Την αναγκαία επιμόρφωση που υλοποιείται με τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Φιλολογίας, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Σχολή Κοινωνιολογίας) Το ουσιαστικό, υπεύθυνο και με συγκεκριμένους στόχους άνοιγμα του σχολείου προς τον κοινωνικό χώρο.

4 Ο Άλλος … είναι ισότητα Α΄ ενότητα διαβάζουμε
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Α΄ ενότητα Ο Άλλος … είναι ισότητα διαβάζουμε Ε. Τριβιζάς, Η τελευταία μαύρη γάτα Ε. Σαραντίτη, Κάποτε ο κυνηγός Κ. Ακρίβος, Αλλοδαπή Μ. Φάις, Ξένος, ο άλλος μου εαυτός. Σ. Μάινας, Τα φαινόμενα απατούν.

5 Η Ποίηση και το τραγούδι
Β ΄ ενότητα Μιχάλης Γκανάς Η Ποίηση και το τραγούδι

6 Μάνος Κοντολέων Όταν ονειρεύομαι μια επανάσταση, τότε γράφω για τους εφήβους...

7 Στο σχολείο στο χώρο της βιβλιοθήκης
Ο χώρος μας: συναντιόμαστε Στο σχολείο στο χώρο της βιβλιοθήκης Εκτός σχολείου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου στο ιστολόγιο (blog) του Ομίλου σε ένα βιβλιοπωλείο της πόλης μας (εφόσον διαθέτει τον κατάλληλο χώρο και είναι κατάλληλος από τις συνθήκες που δημιουργούνται)

8 Οι δράσεις μας εκτός χώρου συνάντησης
Επίσκεψη στο «Πνευματικό - Πολιτιστικό κέντρο Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης» στα Ρούστικα (Ρέθυμνο) Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου (Ρέθυμνο) Επίσκεψη στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και στο Ίδρυμα Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης (Μυρτιά Ηρακλείου) Εκπαιδευτική εκδρομή. ( Αθήνα: Επίσκεψη σε εκδοτικό οίκο και μεγάλο βιβλιοπωλείο, συνάντηση με λογοτέχνη, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.)

9 Το υλικό μας βιβλία τραγούδια, Ταινίες video Πληροφορίες από το Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού, Ψηφιακή βιβλιοθήκη Ανέμη, η Πύλη για την Ελληνική γλώσσα, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και άλλοι έγκυροι επιστημονικοί ιστότοποι Το υλικό από το «Εργαστήριο μελέτης Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παν/μίου Κρήτης

10 (απλές και πολυτροπικές ).
Η δημιουργία - Το αποτέλεσμα Το ηλεκτρονικό περιοδικό του Ομίλου που θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που οι μαθητές θα εκπονήσουν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. (απλές και πολυτροπικές ).

11 θα συνεργαστούμε Με την κ. Ελπινίκη Νικολουδάκη – Σουρή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του Παν/μίου Κρήτης. Με τη διευθύντρια του «Εργαστηρίου Μελέτης Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» κ. Αλεξάνδρα Ζερβού, καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του Παν/μίου Κρήτης. Με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου Με τον όμιλο Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης. (Ρέθυμνο). Με το Σ. Φιλολόγων ν. Ρεθύμνου και το τμήμα δημιουργικής γραφής.

12 Μαζί, διαβάζουμε περισσότερο γιατί…
σ’ ένα βιβλίο ανακαλύπτουμε έναν ολόκληρο κόσμο ανάμεσα σε ένα εξώφυλλο κι ένα οπισθόφυλλο. σ’ ένα βιβλίο συναντάμε μια καλή συντροφιά Το βιβλίο είναι προσωπικό καταφύγιο μ’ ένα βιβλίο ονειρευόμαστε. μ’ ένα βιβλίου αλλάζουμε τον κόσμο. Το άνοιγμα ενός βιβλίου είναι η αρχή μιας περιπέτειας και η ζωή είναι περιπέτεια


Κατέβασμα ppt "Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας. Από το μαθητή στον αναγνώστη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google