ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ Ευρωπαϊκής Ένωσης για Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© GfK 2013 | Η Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη – 2013 | Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου GfK Hellas | Consumer Experiences | Dr. Spyridon Tryfonas Αθήνα, 4 Φεβουαρίου.
Advertisements

 Τρέχουσα Διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης.  Στρατηγικός σχεδιασμός για τον περιορισμό των συνεπειών της.  Αντιστροφή του κλίματος στο μέλλον.
Διδάσκων : Κουντούρης Νικόλας. Δρ. Πολιτειολόγος
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Start Ups Μόδα, ανάγκη ή ευκαιρία
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πρόγραμμα πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (2007 – 2013) Competitiveness and Innovation Framework Programme CIP (2007 – 2013) Γενική.
1 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας επιχειρηματιών Λευκωσία, 2011 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece
9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ GREEK ICT FORUM
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 Ημέρα Γνωριμίας. Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών  Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: η εταιρική υπευθυνότητα μακροχρόνια επένδυση
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Νέος Επενδυτικός Νόμος Ανάπτυξη στην πράξη – Απάντηση στην κρίση
Οι Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση, εκπαιδευτική πολιτική και επιστημονική θεμελίωση Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 9.1 Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την επικύρωση των εμπειριών τοποθέτησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Γραφείο Ποιότητας Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
1 Η Ψηφιακή Ελλάδα του Σήμερα.. Νησίδες Πληροφοριακών Συστημάτων Αυτόνομα πληροφοριακά συστήματα Εστιασμένα στις εσωτερικές ή και κάθετες ανάγκες των φορέων.
Ικανότητες Εκπαιδευτικών 6 Οκτωβρίου 2014 Caroline Kearney Ανώτερη Υπεύθυνη Έργου και Εκπαιδευτική Αναλύτρια.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
European Foundation for Quality Management «ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
European Commission 1 Μετανάστευση: Αποτελεσματική Πολιτική και Ανοιχτή Κοινωνία ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ ΚΑΜΙΝΑΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ.
 Π.Ε.ΚΑ.Π. Νικ. Καλογερόπουλος Αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύνδεση Έρευνας και Παραγωγής – Συνεργασία ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερ. Φορέων με Παραγωγικές Μονάδες, Διοίκηση και Διαχείριση.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Στρατηγική «Ευρώπη 2020» ICT - θέσεις εργασίας - οικονομική ανάπτυξη - καθημερινότητα.
JEAN MONNET. Στόχοι Προώθηση της αριστείας στη διδασκαλία και την έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο της Ε.Ε. Συμφιλίωση των φοιτητών και νέων επαγγελματιών.
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
Το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Εθνική Μονάδα LLP Aθήνα, Ιούνιος.
Η εισφορά του δικαίου του ανταγωνισμού στην ανάπτυξη ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
Αποτελέσματα Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Σπύρος Κοκολάκης Τμ. Μηχ/κών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΩΜΑΣ ΣΦΗΚΟΠΟΥΛΟΣ.
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Ι. Μπούρας Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Παν. Πατρών και Ερευνητικό Ακαδημαϊκό.
Φάση 2: Αvάπτυξη εθνικών και ευρωπαϊκών σεναρίων Ορφανός Ευθύμιος.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Το μέλλον της ΤΕΕ ενόψει της Συνόδου της Λισσαβόνας Στ. Παλαιοκρασάς, Αντιπρόεδρος της Δ. Ε. Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Γίνε δραστήριος φοιτητής! Απόκτησε εμπειρίες- δεξιότητες! Ξεκίνησε την καριέρα σου σήμερα! Τρίτη 17/3/2015, ΚΕ.Δ.Ε.Α. Κική Ματσούκα Σύμβουλος Σταδιοδρομίας,
1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για το 2010.
«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη», Ηράκλειο, 5-6 Μαϊου, kedke.ntua.gr 1.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση 1 Δεκεμβρίου 2014 Βλάσης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
ΤΕΕ/ΤΚΜ Απασχόληση Επιχειρηματικότητα Εβρενογλου Βασίλης Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αν. Προϊστάμενος Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων 1 Δεκεμβρίου 2014.
Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης Μάθημα: Εκπαιδευτική πολιτική Διδάσκουσα : Σοφία Ηλιάδου-Τάχου Φοιτήτρια : Ντέλη.
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
EURES Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Ημέρα Καριέρας Λάρισα, 25 Απριλίου 2012
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
Ψηφιακή ευκαιρία: μια μεγάλη ευκαιρία! Πως να την διεκδικήσετε;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ Ευρωπαϊκής Ένωσης για Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αξιολογητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Αριστείας (EFQM Excellence Award) Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2008)

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ Ευρωπαϊκής Ένωσης για Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία Οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες με την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,4% φέτος. Ωστόσο, η αυξανόμενη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης που οδηγεί το διαδίκτυο, θα μπορούσε να μετατρέψει αυτή την εικόνα, βοηθώντας στη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, παρέχοντάς τους νέες θέσεις εργασίας, νέες δεξιότητες και την ανανεωμένη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι ημέρες που η Ευρώπη στηριζόταν σε μεγάλες επιχειρήσεις ή στην κυβέρνηση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας έχουν περάσει. Η επιχειρηματικότητα, η οποία υπήρξε η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει καλλιεργηθεί με ένα αποτελεσματικό και συστηματικό τρόπο στην Ευρώπη. Για να δημιουργηθούν περισσότερες επιχειρήσεις απαιτείται κάτι περισσότερο από μια αλλαγή στην πολιτική. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι πρέπει να δοθεί σε όλα τα παιδιά πρόσβαση σε κατάλληλη εκπαίδευση σε ΤΠΕ (ICT). Πρόσφατη μελέτη που αποτελείται από 190.000 απαντήσεις από 27 ευρωπαϊκές χώρες τονίζει ότι το 20 τοις εκατό των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν ποτέ (ή σχεδόν ποτέ), χρησιμοποιήσει υπολογιστή στα μαθήματα του σχολείου τους . 2. Η κατάρτιση στην πληροφορική για τους εκπαιδευτικούς είναι ανεπαρκής. Aπαιτείται να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί ψηφιακή αυτοπεποίθηση και ικανότητα να ανταποκριθούν στη πρόκληση. 3. Να διδάξουμε στα παιδιά μας τις αρχές, τις διαδικασίες και το πάθος για την επιχειρηματικότητα από πολύ μικρή ηλικία. 4. Να ενθαρρύνουμε τους φοιτητές να ξεκινήσουν μια επιχείρηση πριν από την αποφοίτησή τους (ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ: ύπαρξη και λειτουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων)

Προετοιμασία των αποφοίτων για μια ριζικά διαφορετική αγορά Προετοιμασία των αποφοίτων για μια ριζικά διαφορετική αγορά. Αλλαγή Προγραμμάτων Σπουδών εμπλουτισμένων με μαθήματα Επιχειρηματικότητας, Ψηφιακής Γνώσης, και προσθήκη Πρακτικής άσκησης. Ενθάρρυνση των μεγάλων εταιρειών για την παροχή κατάρτισης στο ευρύ κοινό. 7. Η McKinsey εντόπισε ένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των αναγκών των εργοδοτών και των δεξιοτήτων των εργαζομένων - 26% των εργοδοτών στην Ευρώπη έχουν δυσκολία συμπλήρωσης θέσεων εργασίας . Πολλοί επίδοξοι επιχειρηματίεςαπλά άφησαν την Ευρώπη για να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού. Υπάρχουν περίπου 50.000 Γερμανοί στη Silicon Valley, και κατ 'εκτίμηση 500 startups στο Σαν Φρανσίσκο με Γάλλους ιδρυτές. Προτείνεται: Να μετατρέψουμε την Ευρώπη στο πιο εύκολο μέρος του κόσμου όπου υψηλής ειδίκευσης ταλέντο να μπορεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση και να υπάρχει ευελιξία στην απασχόληση.

8. Σχεδόν κάθε χώρα της ΕΕ έχει παρακολουθήσει ανήμπορη καθώς μερικά από τα καλύτερα και λαμπρότερα μυαλά της φεύγουν για τις ΗΠΑ. Αυτή η «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain) έχει αρνητικές επιπτώσεις για όλες τις πτυχές των οικονομιών μας, δημιουργώντας ένα κενό στην ηγεσία σκέψης, στην προηγμένη έρευνα και στην ακαδημία, για να αναφέρουμε μερικές. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να ξεκινήσουν στοχοθετημένες εκστρατείες που να στοχεύουν στο να φέρουν το ταλέντο τους στην πατρίδα τους, μέσω υποτροφιών έρευνας, υλικοτεχνική υποστήριξη και δημόσια αναγνώριση. 9. Η κυβέρνηση να προμηθεύεται από ΜΜΕ και όχι να συνάπτει συμβάσεις κρατικών προμηθειών μόνο με τις μεγάλες επιχειρήσεις. 10. Δημιουργία νέου τύπου εταιρίας σε επίπεδο της ΕΕ που θα μπορεί να συσταθεί σε λιγότερο από 24 ώρες και θα υπάρχουν ενιαίες απαιτήσεις σε όλη την επικράτεια της ΕΕ.

11. Να συνεχισθεί η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και ποιότητας. 12. Να δημιουργηθεί Χάρτα Βέλτιστων Πρακτικών σε επίπεδο ΕΕ 13. Διορισμός σε κυβερνητικό επίπεδο ενός Chief Digital Officer σε κάθε χώρα. 14. Παροχή φορολογικών ελαφρύνσεων σε επενδυτές (επιχειρηματικοί άγγελοι) νέων ΜΜΕ και αναγνώριση της επένδυσης ως ζημία κατά το έτος επένδυσης. 15. Προώθηση της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ως μία αξιόπιστη εναλλακτική καριέρα και επιβράβευση των επιτυχημένων επιχειρήσεων. Θάνος Κριεμάδης Καθηγητής Email: thanosk@uop.gr