Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Τρέχουσα Διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης.  Στρατηγικός σχεδιασμός για τον περιορισμό των συνεπειών της.  Αντιστροφή του κλίματος στο μέλλον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Τρέχουσα Διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης.  Στρατηγικός σχεδιασμός για τον περιορισμό των συνεπειών της.  Αντιστροφή του κλίματος στο μέλλον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Τρέχουσα Διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης.  Στρατηγικός σχεδιασμός για τον περιορισμό των συνεπειών της.  Αντιστροφή του κλίματος στο μέλλον.

3  Ενίσχυση της Εξωστρέφειας τους.  Εξωστρεφής Διαχείριση του Αντικειμένου τους.  Χρηματοδότηση των ΜΜΕ.  Ενίσχυση του στοιχείου της καινοτομίας τους. Διασύνδεση των ΜΜΕ με τις Διεθνείς Αγορές

4 Στόχοι της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων Ευαισθητοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων Αύξηση του κύκλου εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων Αναβάθμιση της αναγνωρισιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων Ολοκληρωμένη προσέγγιση… Ηνωμένα Έθνη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Παγκόσμια Τράπεζα Περιφερειακές Αναπτυξιακές Τράπεζες και αναπτυξιακοί φορείς άλλων χωρών

5 Χρηματοδοτικά – Αναπτυξιακά Προγράμματα & Επιχειρηματικές Ευκαιρίες … ΣΥΝΟΛΟ: € 50 δισ. ετησίως (2008) Ηνωμένα Έθνη € 10 δισ. Παγκόσμια Τράπεζα € 28 δισ. Ευρωπαϊκή Ένωση € 12 δισ.

6 Ο Μηχανισμός… Γραφείο Υποστήριξης Ελληνικών Επιχειρήσεων και ΜΚΟ AID FUNDING HELP DESK Γραφείο Υποστήριξης με εξειδικευμένο προσωπικό (10 άτομα) Πύλη Διεθνών Χρηματοδοτήσεων Δίκτυο Πρεσβειών Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

7

8

9

10

11

12

13 Διoργάνωση face to face συναντήσεων  Brokers Διεθνών Χρηματοδοτικών Οργανισμών  Εκπρόσωποι Ελληνικών Επιχειρήσεων

14 Μνημόνιο συνεργασίας Enterprise Europe Μνημόνιο συνεργασίας Enterprise Europe Network Hellas και Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών με στόχο την μέγιστη υποστήριξη των ΜΜΕ. Network Hellas και Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών με στόχο την μέγιστη υποστήριξη των ΜΜΕ.

15  Ενημέρωση των ΜΜΕ για το σύνολο των χρηματοδοτικών και επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έγκαιρη πληροφόρηση των ΜΜΕ σχετικά με τον προγραμματισμό προκήρυξης έργων, υπηρεσιών και προμήθειας αγαθών.

16  Από κοινού παροχή υποστήριξης στις ΜΜΕ για την εξεύρεση εταίρων σε διεθνές επίπεδο (στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις λήπτριες- αναπτυσσόμενες χώρες) για τον σχηματισμό ισχυρών κοινοπραξιών(consortia).  Από κοινού οργάνωση ημερίδων, επιχειρηματικών αποστολών, επιχειρηματικών Fora, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ενημερωτικών ημερίδων.

17

18  Ενσωμάτωση της Διάστασης των ΜΜΕ στις δημόσιες πολιτικές.  Πρακτική υποστήριξη των ΜΜΕ. Οι ΜΜΕ βασικός πυλώνας της Οικονομικής Διπλωματίας

19

20 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Βασιλίσσης Σοφίας 1, T.K. 10671 Αθήνα Tηλ: 210 3684262 Email: aidfunding@mfa.gr aidfunding@mfa.gr


Κατέβασμα ppt " Τρέχουσα Διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης.  Στρατηγικός σχεδιασμός για τον περιορισμό των συνεπειών της.  Αντιστροφή του κλίματος στο μέλλον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google