PROJECT 2ου Τετράμηνου Σχ. Έτους

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.
Advertisements

Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
Αξιολόγηση Αρχαιολογικού Πάρκου στη Πάφο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ '6 Δήμητρα Σταύρου Β'1 Ελένη Θεοφάνους Β '1 Ευαγγελία Χαραλάμπους Β'3 Κάλλια Γρηγορίου.
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
"Η αλληλεπίδραση του αθλητισμού με τη κοινωνική πραγματικότητα”
Project Β’ Τετραμήνου Ομάδας Αθλητισμού και Εφήβων
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ~ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ~ ~ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ~
ΗΗΜΕΙΑ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Το γέλιο στην ζωή μας !!! Γέλιο και χιούμορ !!!.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
Στοιχεία Βιβλιοθήκης. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας δραστηριοποιείται στο νησί της Κέρκυρας από το Πολύτιμες συλλογές έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί.
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
ΟΜΑΔΑ PROJECT Ο ΤΕΟ Κ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ασμάνη Σοφία 17ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Όταν ο άνθρωπος έγινε γεωργός και κτηνοτρόφος
Επιπτώσεις στην Ψυχολογία  Μειώνει το στρες  Ενισχύει την ευεξία  Συντελεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  Οδηγεί πιο κοντά στη φύση  Αυξάνει.
ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ PROJECT ΤΜΉΜΑ Α2 ΣΔΕ Καρδίτσας – Παράρτημα Σοφάδων 2014 – 2015.
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας
Πένη Χατζηβαλσαμά, Ψυχολόγος, MSc, PhDc, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α.Μ Φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Μ.Π.Σ. «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» Κατεύθυνση ː «Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση» Μάθημα ː.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΙΠΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης Υπεύθυνες Προγράμματος: Μαρία Κλαρνέτα Μενεξιά Αυγερίδου Τάνια Λαφτσή.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας Δρ. Μαρία Καμπανάρου Ενότητα 8.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
Η επίδραση των ζώων στην υγεία του ανθρώπου
Παραδοσιακά Παιχνίδια
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εθισμός στην Τεχνολογία
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Εξελικτικές Μαθησιακές Δυσκολίες
Ισμήνη Παπαμιχαλοπούλου
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
Όταν ο άνθρωπος έγινε γεωργός και κτηνοτρόφος
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
ΑΡΧΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ Παπαγιώργος Γ., MSc, OMT(cand.). ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΑΞΗΣ  Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικοθεραπείας είναι η χρησιμοποίηση των χεριών που ακόμα.
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ
Η φύση είναι το σπίτι μας
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

PROJECT 2ου Τετράμηνου Σχ. Έτους 2016-2017

ΘΕΜΑ :Ανδραβίδα και ίππος

Οι μαθητές Α2 λυκείου Ανδραβίδας Αθανασία Παπαναστασοπούλου Άντα Μπούσι Γεωργία Λάττα Γιώργος Κάψαλος Δημήτρης Μητρούλιας Διονύσης Λευκαδίτης Έλενα Λευκαδίτη Ελένη Μπακούση Ζώης Μουζάκης Θωμάς Κολοτούρος Κώστας Μαυρουδής Λαμπρινή Μελιγκώνη Μάνια Μανιάτη Μαρία Λουκοπούλου Νικολίτσα Μπουσδούκου Νίκος Κυπριώτης Πέτρος Μποβολέτης Τάκης Λαγογιάννης Υπεύθηνος Καθηγητής Θεοχάρης Μασσαράς

Η Σημασία του αλόγου στα ΑΜΕΑ Ομάδα Εργασίας: Κάψαλος Γιώργος Λαγογιάννης Τάκης Μητρούλιας Δημήτρης Μουζάκης Ζώης

Τι είναι η θεραπευτική ιππασία Ο βηματισμός του αλόγου μοιάζει πολύ με αυτόν του ανθρώπου. Έτσι μεταφέρεται η κίνηση στον αναβάτη που θα έκανε εάν περπατούσε ο ίδιος μόνος του. Οι κινήσεις που εκτελεί το άλογο διαθέτουν ρυθμό και ισορροπία τέτοια που βοηθούν τον αναβάτη να βρει τη δική του. Θεωρείται και γυμναστική παθητική.

Σε σε ποιούς απευθύνεται Η θεραπευτική ιππασία είναι ιδανική για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς, νευρολογικές και άλλες παθήσεις, όπως και για τα άτομα με αυτισμό, τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α

Που βοηθά Στην απόκτηση αυτοπεποίθησης Σε προβλήματα ακοής και όρασης, καθώς ευνοεί τον προσανατολισμό. Στα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκέντρωσης, μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς Στην αρθρίτιδα Στην ευλυγισία των αρθρώσεων Σε καρδιαγγειακά προβλήματα Στην ενίσχυση της αντοχής Στην απόκτηση και τον έλεγχο των κινήσεων του σώματος

Πως βοηθάει Καθώς το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα την ίδια κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια στα άτομα με φυσιολογική κίνηση. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών σημαντικά και διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία. Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος, βοηθώντας το άτομο να χαρεί την κινητική του ανεξαρτησία.

Τα οφέλη Η θεραπευτική ιππασία συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής και την υγεία των ασθενών που υποφέρουν από τα προβλήματα που αναφέραμε. Αξιοποιώντας την κίνηση του αλόγου, τη θερμότητά που εκπέμπει, την ικανότητά του για επαφή με τον άνθρωπο, προσφέρει μοναδικά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη ειδικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ Ομάδα Εργασίας Θωμάς Κολοτούρος Αθανασία Παπαναστασοπούλου Νικολίτσα Μπουσδούκου Μαρία Λουκοπούλου

Η σημερινή κατάσταση Έπειτα, η αγάπη των κατοίκων της Ανδραβίδας με τα άλογα οδήγησε στη δημιουργία δύο ιππικών συλλόγων οι οποίοι διοργανώνουν ετήσιες εκδηλώσεις ανοικτές προς το κοινό. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ανδραβίδας και την κάνουν γνωστή σε όλη την Ελλάδα και σε όσους ασχολούνται με το ευγενές αυτό άθλημα.

Η πρώτη εμφάνιση Η ιστορία του αλόγου στην Ανδραβίδα ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια και αναφέρεται πρώτη φορά στην χρησιμοποίηση ίππων από την Ανδραβίδα στην εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου. Ωστόσο η περιοχή γίνεται περισσότερο γνωστή όσον αφορά τα άλογα και την σχέση των κατοίκων μαζί τους από τον Μεσαίωνα κι έπειτα διότι εκείνη την χρονική περίοδο οι Φράγκοι κυβερνούσαν την περιοχή και ασχολήθηκαν αρκετά με τους ίππους.

Ομάδα Εργασίας Νίκος Κυπριώτης Γεωργία Λάττα Άντα Μπούσι Μάνια Μανιάτη Σχέση ιππέα με άλογο Ομάδα Εργασίας Νίκος Κυπριώτης Γεωργία Λάττα Άντα Μπούσι Μάνια Μανιάτη

Η πρώτη επαφή του ανθρώπου με το άλογο Γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος (στην παλιά εποχή) κυνηγούσε το άλογο ως θήραμα για να τραφεί με το κρέας του και όχι για να το εξημερώσει; Κι όμως έτσι είναι. Σιγά σιγά και με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποίησε ότι το υπέροχο αυτό ζώο θα του χρησίμευε περισσότερο ως «συνεργάτης» στη δουλειά, στη μεταφορά, στη μετακίνηση ακόμη και στο κυνήγι του για τα άλλα ζώα. Άρχισε λοιπόν να το εξημερώνει και να ασχολείται πλέον ποιο θετικά μαζί του. Με το πέρασμα του χρόνου σιγά σιγά το ζώο αυτό που αποκαλείται άλογο μέχρι και σήμερα είναι πλέον ο αχώριστος φίλος του ανθρώπου.

Η γοητεία του αλόγου Οι άνθρωποι ανέκαθεν γοητεύονταν από τα άλογα. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από την ομορφιά, τη χάρη, τη δύναμη και το μεγαλοπρεπές παράστημα των ευγενικών αυτών ζώων που μας συντροφεύουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στις μέρες μας, έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως απλώς και μόνο το να στεκόμαστε κοντά σε άλογα αλλάζει τη ροή των εγκεφαλικών μας κυμάτων, μειώνει την αρτηριακή μας πίεση και ελαττώνει το στρες. Και μόνο στη θέα ενός αλόγου ηρεμούμε και συγκεντρωνόμαστε στην παρούσα στιγμή. Είναι εντυπωσιακό πώς η ενασχόληση με τα άλογα βελτιώνει την ποιότητα της ζωής όλων μας. Το άλογο ήταν ανέκαθεν και φίλος και σύντροφος του ανθρώπου, σήκωνε τον αναβάτη του ψηλότερα από τους πεζούς και του έδινε δύναμη και ταχύτητα. 

~~~Τέλος~~~