Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.

2 Λίγα λόγια για το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου.
Ποιοι είναι οι Μυοπαθείς ; Μυοπαθείς είναι τα άτομα που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες, που οφείλονται στην αδυναμία των μυών του σώματος τους. Για παράδειγμα μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κίνηση, στην ομιλία ακόμα και στην όραση.

3 Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου ιδρύθηκε το 1986, για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σ’ αυτά τα άτομα. Βρίσκεται στο χώρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Σ’ ένα μεγάλο νοσοκομείο, που βοηθά παιδιά , μικρούς και μεγάλους ,που έχουν αναπηρία. Προσπαθούν να βρουν φάρμακα, για να γιατρευτούν.

4 Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών, δίνει χρήματα στα άτομα με αναπηρία, για να αγοράσουν φάρμακα, να κάνουν φυσιοθεραπεία και υδροθεραπεία.

5 Οργανώνει εκδρομές για ψυχαγωγία
Βόλτες για ψώνια και καφέ

6 Πώς μετακινούνται τα άτομα με αναπηρία:
Μετακινούνται με το τροχοκάθισμα τους, που είναι τα πόδια τους Άλλα άτομα κρατούν ειδικό μπαστουνάκι, για να στηρίζονται Ειδικό στήριγμα σε σχήμα γράμματος Π

7 Τα παιδιά με αναπηρία, μπορούν να πάνε σχολείο και να μορφωθούν, να μάθουν γράμματα και καλούς τρόπους συμπεριφοράς. Λένε τη γνώμη τους και μπορούν να είναι και καλοί μαθητές.

8 Μπορούν να έχουν φίλους και να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους
Μπορούν να έχουν φίλους και να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους. Αγαπούν και νοιάζονται γι’ αυτούς, που κάνουν παρέα. Μπορούν να πηγαίνουν βόλτες και να διασκεδάζουν, να διαβάζουν και να χαμογελούν.

9 Το παιχνίδι είναι σημαντικό για όλα τα παιδιά
Το παιχνίδι είναι σημαντικό για όλα τα παιδιά. Μπορούν να παίξουν διάφορα παιχνίδια, όπως μπάσκετ, τένις, επιτραπέζια παιχνίδια, να νικήσουν και να χαρούν με τη νίκη στους. Αγαπούν τα παιχνίδια και ενθουσιάζονται με αυτά. Λατρεύουν τις εξόδους, πηγαίνουν θέατρο, κινηματογράφο , στο πάρκο μαζί τους γονείς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

10 Άτομα σε τροχοκάθισμα. Οι σκάλες δυσκολεύουν τη μετακίνηση τους
Οι χώροι που έχουν ράμπες τους βοηθούν να μετακινούνται με ευκολία

11 Τα παιδιά που κάθονται σε αναπηρικό τροχοκάθισμα, χρειάζονται τη βοήθεια μας, για να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά μπορούν και από μόνα τους να κινηθούν σε πιο μικρές αποστάσεις. Στο σχολείο και οπουδήποτε θέλουν να πάνε, χρειάζεται να υπάρχει ράμπα, για να μπορεί να κινείται το τροχοκάθισμα τους. Μπορούν να μπουν σε ειδικά αυτοκίνητα με το τροχοκάθισμα τους.

12 Όταν δίνουμε ΑΓΑΠΗ στα παιδιά με αναπηρία μας δίνουν και αυτά ΑΓΑΠΗ
Όταν δίνουμε ΑΓΑΠΗ στα παιδιά με αναπηρία μας δίνουν και αυτά ΑΓΑΠΗ Χρειάζονται ΣΕΒΑΣΜΟ και ΟΧΙ λύπηση Είναι ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ όταν τα κάνουμε παρέα.

13

14 Τα παιδιά με αναπηρία δεν έχουν κάποια διαφορά με τα παιδιά που δεν έχουν αναπηρία Ξυπνάνε το πρωί πάνε σχολείο, πηγαίνουν μάθημα αγγλικών ή μουσικής ή κάποιο άθλημα που τους αρέσει , παίζουν με τους φίλους τους , πηγαίνουν βόλτες με τις οικογένειες τους.

15 Ο εθελοντής βοηθά παιδιά που χρειάζονται βοήθεια στο σχολείο, στη γειτονιά . Ο εθελοντής δίνοντας κάτι μικρό δίνει χαμόγελο στο συνάνθρωπο του Μπορείς να γίνεις και ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ Μπορείς να προσφέρεις ΑΓΑΠΗ και ΒΟΗΘΕΙΑ

16

17 Telethon Το TELETHON είναι ένας φιλανθρωπικός θεσμός , που βοηθά τα άτομα με αναπηρίες. Γίνονται πολλές εκδηλώσεις, όπως έρανοι, θέατρα, για να μαζεύονται χρήματα για αυτά τα άτομα. Τα έσοδα δίνονται σε έρευνες, για εξεύρεση θεραπείας.

18

19

20


Κατέβασμα ppt "Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google