Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη ζωή μας. Επίσης, αναλάβαμε να διαμορφώσουμε ένα εβδομαδιαίο ενδεικτικό πρόγραμμα γυμναστικής και να προτείνουμε κάποια αθλήματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι συμμαθητές μας.

2 Περιεχόμενα Σημασία της άθλησης Θετικές επιπτώσεις
Τι πρέπει να προσέχουμε Ενδεικτικές ασκήσεις Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Προτεινόμενα αθλήματα

3 Σημασία της άθλησης Η άσκηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό σύστημα. Μέσω της άσκησης «δυναμώνουν» σημαντικά τα οστά, οι μυς και οι αρθρώσεις τους. Σε επίπεδο πνευματικής λειτουργίας, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά τα οποία ασκούνται εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στα σχολικά μαθήματα. Σε κοινωνικό επίπεδο, η συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες και ειδικά σε ομαδικά αθλήματα έχει βρεθεί ότι βοηθάει τα παιδιά στη γρηγορότερη και ουσιαστικότερη κοινωνικοποίησή τους. Τέλος, μια πιο μακροπρόθεσμη αλλά ιδιαίτερα σημαντική επίδραση της άσκησης είναι ότι τα παιδιά που είναι σωματικά δραστήρια ακολουθούν και έναν συνολικότερα πιο υγιεινό τρόπο ζωής

4 Θετικές επιπτώσεις Είναι αποδεδειγμένο πως η άσκηση βοηθά στην εκτόνωση του άγχους. Αναπτύσσεται η αυτοπειθαρχία και η επίγνωση της σημασίας της καλή προετοιμασίας. Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα και πιο ωφέλιμα το χρόνο μας. Αποκτούμε ταυτότητα και ισορροπία σαν άτομα. Μαθαίνουμε το ομαδικό πνεύμα και λειτουργούμε για το κοινωνικό συμφέρον. Έχουμε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε.

5 Ενδεικτικές ασκήσεις Στις επόμενες διαφάνειες θα δούμε κάποιες ενδεικτικές ασκήσεις

6 Βυθίσεις

7 Γάμπες

8 Έλξεις

9 Κάμψεις

10 Κοιλιακοί

11 Πλάγιοι κοιλιακοί

12 Προβολές

13 Καθίσματα

14 Ραχιαίοι

15 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα
Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 40' – 50' αερόβια προπόνηση μέτριας έντασης (140 – 150 σφυγμούς το λεπτό) + α) 4 σετ κοιλιακούς στο πάτωμα επί 25 επαναλήψεις με rest 30'' ανάμεσα στα σετ β) 4 σετ ραχιαίους επί 25 επαναλήψεις με rest 30'' ανάμεσα στα σετ (διατάσεις)

16 Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο
10' περπάτημα + διατάσεις Σετ Άσκηση Επαναλήψεις 3 Έλξεις 12 Κάμψεις Βυθίσεις Καθίσματα Προβολές Γάμπες Πλάγιοι κοιλιακοί 25 σε κάθε πλευρά

17 Προτεινόμενα αθλήματα
Τζούντο Κολύμβηση

18 Τζούντο

19 Τι είναι το τζούντο Το Τζούντο, η τέχνη της ευγένειας, είναι μια ιδανική μορφή άσκησης, ιδιαίτερα για τις παιδικές ηλικίες που βρίσκονται στην φάση της διάπλασης σώματος και νου. Βοηθάει να μείνει το σώμα δυνατό, υγιές και χρήσιμο, χτίζοντας παράλληλα τον χαρακτήρα μέσα από την πνευματική και ηθική πειθαρχία. Η βασική αρχή του τζούντο, εκείνη που διέπει όλες τις αρχές της επίθεσης και της άμυνας, είναι ότι όποιος και αν είναι ο στόχος, πραγματοποιείται καλύτερα μέσω της κατά το μέγιστο αποτελεσματικής χρήσης του νου και του σώματος για το στόχο αυτόν.

20 Ποια είναι τα οφέλη του Η προπόνηση του Τζούντο στα παιδιά γίνεται σε ένα χαρούμενο περιβάλλον και μέσα από τις ασκήσεις, πάντα σε μορφή παιχνιδιού, το παιδί έχει πλήρη εκτόνωση ξεπερνώντας τους περιορισμούς της καθημερινότητας (σπίτι-σχολείο) αφού μπορεί να κυλιστεί και να παλέψει με μεγάλη ασφάλεια. Το Τζούντο δεν παρουσιάζει καμία επικινδυνότητα και δεν θεωρείται βίαιο άθλημα. Αντίθετα είναι ένα τεχνικό και αποτελεσματικό σύστημα χρησιμοποίησης της σωματικής και πνευματικής δύναμης ενός αθλητή. Αναπτύσσει τις κινητικές δεξιότητες μέσα από την προπόνηση και αυξάνει την αντίληψη και την αυτοπεποίθηση του παιδιού, καθώς καλλιεργείται σε αυτό ο αυτοέλεγχος δημιουργώντας έτσι έναν ισορροπημένο, ανεξάρτητο και υπεύθυνο χαρακτήρα, σημαντικά εφόδια για ολόκληρη τη ζωή του.

21 Κολύμβηση

22 Τι είναι η κολύμβηση Η κολύμβηση είναι μια ευεργετική άσκηση. Είναι ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα και τον εαυτό μας, γενικότερα. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ωφέλιμο το κολύμπι; H κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα, που μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής μας και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζουν τον κόπο ώστε να μπούμε στο νερό. Δουλεύουν όλοι οι μύες του σώματος. Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την γενική δύναμη ενός ατόμου, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την αντοχή. Βέβαια σε αντίθεση με ό,τι παλαιότερα λεγόταν, δεν βοηθά την οστική πυκνότητα (οι ασκήσεις με βάρη ωφελούν περισσότερο την οστεοπόρωση), αλλά βοηθά σε όλες τις άλλες παθήσεις

23 Ποια είναι τα οφέλη της κολύμβησης:
Αυξάνει τη μυική μάζα και δύναμη Ενισχύει την ευελιξία Διατηρεί υγιή την καρδιά Βοηθάει στον έλεγχο του βάρους Βοηθάει στην καταπολέμηση του άσθματος Ισορροπεί τα επίπεδα της χοληστερίνης Ρίχνει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη Αποσυμφορεί από το άγχος και ανεβάζει τη διάθεση Αυξάνει το μέσο όρο ζωής

24 Βιβλιογραφία SV.aspx?ArticleID=2#.VQFHa3ysVBk C108/378/2517,9724/index3.html

25 Η ομάδα μας αποτελείται από τους:
Δουρουντάκη Θοδωρή Ζώη Κρυστιάννα Πέτσιο Νίκο Τάτση Χρήστο

26 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!


Κατέβασμα ppt "Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google