Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

2 Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή ηλικία έχουν την τάση να αποφεύγουν τα μαθήματα του σχολείου και να μην θέλουν να διαβάσουν.Αυτό στηρίζεται σε διάφορους λόγους τόσο στο σχολείο οσο και στο σπίτι,αφού απο μικρή ηλικία μαθαίνουν πως αυτό είναι κάτι αναγκαστικό.

3

4 Για να αγαπήσουν τα παιδία το σχολείο πρέπει από μικρή ηλικία να τα ενθαρύνουμε όσον αφορά το διάβασμα πριν ξεκινήσουν να πηγαίνουν στην πρώτη τάξη.Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν οι γονείς διαβάζουν τα παιδιά τους.

5 Από την στιγμή που τα παιδιά θα ξεκινήσουν το σχολείο η δουλειά και η προσπαθειά θα πρεπει να αυξηθεί.Αρχικά θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη ώστε ο κάθε καθηγητής να μπορέσει να δώσει την ίδια προσοχή σε ολα τα παιδιά και να τα βοηθήσει

6 εξίσου με όποια δυσκολία μπορεί να τους παρουσιαστεί.

7 Ένας ακόμα τρόπος είναι τα μαθήματα να γίνονται με εποπτικά μέσα (υπολογιστή,προτζέκτορακ.τ.λ) έτσι ώστε το μάθημα να γίνει πιο ενδιαφέρον.Επίσης για κάθε θέμα που διδάσκουν οι καθηγητές θα μπορούσαν να πηγαίνουν τα παιδιά

8 εκδρομές π.χ (μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους).

9

10

11 Οι εργασίες που δίνονται θα μπορούσαν να είναι τόσο ομαδικές οσο ατομικές.Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε μαθητής μαθαίνει να έχει αυτοπεποίθηση και να δουλεύει μόνος του αλλά και να συνεργάζεται με άλλους ανθρώπους.

12

13 Το πιο σημαντικό όμως είναι τα παιδιά να μην πιέζονται ψυχολογικά ούτε στο σπίτι ούτε στο σχολείο για να παραμείνει η όρεξή τους για διάβασμα.Δηλαδή να έχουν ένα ήρεμο και υγειές περιβάλλον χωρίς φώνες και κριτική.

14 Εάν λοιπόν δώσουμε βάση σε ένα ισορροποιημένο περιβάλλον τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο,με ενθάρυνση και σώστα μέσα μάθησης είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα αποκτήσουν περισσότερο ενδιαφέρον για το σχολείο.

15 ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΡΑ Α΄3


Κατέβασμα ppt "ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google