Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΥΠΟ ΘΕΜΑ: Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΑΝΑΚΟΥΔΗ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΚΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2 Εισαγωγή ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ…… ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

3 Αθλητισμός και διατροφή των εφήβων.
Τα διαιτολόγιο ενός νεαρού αθλητή θα πρέπει αρχικά να είναι επαρκές σε θερμίδες αλλά και σε θρεπτικά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους σύνθετους υδατάνθρακες και να περιορίζει την πρόσληψη των πρωτεϊνών και του λίπους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σχεδιάζοντας το διαιτολόγιο με ποικιλία τροφίμων, τα οποία προέρχονται και από τις 5 βασικές ομάδες τροφίμων.

4 Η ανάπτυξη στην παιδική ηλικία.
Η παιδική ηλικία και αργότερα η εφηβεία είναι οι βασικοί σταθμοί ανάπτυξης του ανθρώπινου οργανισμού, και σε αυτές τις περιόδους η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών σε συγκεκριμένες ποσότητες και αναλογίες μέσα από το καθημερινό διαιτολόγιο, θα ενισχύσουν ή θα καταστείλουν αυτή την πορεία.

5 Το κλειδί για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για την καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Οι ορθές διατροφικές συνήθειες ενισχύουν τη φυσική μας κατάσταση και εξασφαλίζουν την υγεία από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Η παιδική ηλικία και αργότερα η εφηβεία είναι οι βασικοί σταθμοί ανάπτυξης του ανθρώπινου οργανισμού, και σε αυτές τις περιόδους η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών σε συγκεκριμένες ποσότητες και αναλογίες μέσα από το καθημερινό διαιτολόγιο, θα ενισχύσουν ή θα καταστείλουν αυτή την πορεία. 

6 Ο ρόλος του αθλητισμού στην παιδική ηλικία.
Ο ρόλος του αθλητισμού στην παιδική και εφηβική ηλικία Η άθληση συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή. Επίσης επιδρά θετικά στην προσωπικότητα του παιδιού, αφού του διδάσκει την αυτοπειθαρχία, την ομαδικότητα, τον θεμιτό ανταγωνισμό και αλτρουισμό, του ενισχύει το αίσθημα της άμιλλας και της συνεργασίας. Βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη, να αναγνωρίσει το προσωπικό του λάθος, να δημιουργήσει θετική εικόνα εαυτού.

7 Η γυμναστική στα παλαιότερα χρόνια.
Στην αρχαία Ελλάδα η γυμναστική θεωρείτο απαραίτητο μέρος της αγωγής όλων των αγοριών, ενώ στη Σπάρτη και των κοριτσιών. Τα αγόρια και οι άνδρες αλείφονταν με λαδί και γυμνάζονταν και αθλούνταν γυμνοί. Εννοείται ότι οι γυναίκες απαγορευόταν να παρακολουθούν τους αγώνες για αυτόν το λόγο.

8 Έφηβοι αθλητές Στην ερώτηση ΄΄αθλήσε΄΄ οι μαθητές απάντησαν τα εξής:

9 Τα αθλήματα των εφήβων. Οι μαθητές που απάντησαν πως αθλούνται συμπλήρωσαν τι ακριβώς άθλημα κάνουν..

10 Τα αθλήματα Στην ερώτηση ΄΄σου αρέσουν τα αθλήματα΄΄ οι μαθητές απάντησαν τα εξής:

11 Αθλήματα στην τηλεόραση
Στην ερώτηση ΄΄βλέπεις αθλήματα στην τηλεόραση΄΄ οι μαθητές απάντησαν τα εξής:

12 Υγιεινή Διατροφή Στην ερώτηση ΄΄κάνεις υγιεινή διατροφή΄΄ οι μαθητές απάντησαν τα εξής:

13 Αθλητική διατροφή Στην ερώτηση ΄΄αν αθλήσε κάνεις συγκεκριμένη διατροφή΄΄ οι μαθητές απάντησαν τα εξής:

14 Καθημερινή διατροφή Στην ερώτηση ΄΄τι τρως περισσότερο καθημερινά΄΄ οι μαθητές απάντησαν τα εξής:

15 Συμπεράσματα Οι νέοι σήμερα δεν τρέφονται σωστά ενώ ελάχιστοι από αυτούς αθλούνται. Ακόμα και άτομα που αθλούνται μπορεί να κάνουν ανθυγιεινή διατροφή. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να ενημερωθούν σωστά οι νέοι αθλητές και γενικότερα οι νέοι σήμερα.


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google