Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ PROJECT Ο ΤΕΟ Κ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2011-12 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ασμάνη Σοφία 17ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ PROJECT Ο ΤΕΟ Κ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2011-12 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ασμάνη Σοφία 17ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΟΜΑΔΑ PROJECT Ο ΤΕΟ Κ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2011-12 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ασμάνη Σοφία 17ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

3  Η άσκηση σήμερα είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους λαούς και τους ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου. Βασικό στοιχείο της άσκησης είναι η κίνηση, εξάλλου η ανάγκη των ανθρώπων να κινούνται γέννησε την άσκηση. Ωστόσο δεν είναι σημερινό εύρημα. Στην αρχαιότητα η ζωή των ανθρώπων ήταν στενά συνδεδεμένη με την άθληση.

4  Ο αγώνας για επιβίωση στην προϊστορία γέννησε την άσκηση. Η ανάγκη της άμυνας ή της επίθεσης, γέννησε την ανάγκη για δρόμο, πάλη, άλμα, κολύμπι, χτυπήματα ( judo - πυγμαχία ) και άλλα.  Έτσι ο άνθρωπος οδηγήθηκε στο SPOR που σημαίνει κίνηση με ψυχαγωγικό χαρακτήρα.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ταυροκαθάψια.

5  Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στο «νούς υγιής εν σώματι υγιεί», δηλαδή ότι αυτές οι 2 έννοιες σώμα και νούς είναι αλληλένδετες γι αυτό και ο ιδανικός πολίτης έπρεπε να είναι γυμνασμένος στο σώμα αλλά και ολοκληρωμένος στο νου και στην ψυχή. Η εκγύμναση ήταν ένα μέσο αγωγής με κύρια στοιχεία τον ανταγωνισμό και την άμιλλα.

6

7

8  Οι αγώνες στην αρχαιότητα ήταν συνδεδεμένοι με τη θρησκεία. Όλες οι διοργανώσεις γίνονταν προς τιμή κάποιου θεού, ο οποίος ήταν και ο προστάτης των αγώνων αυτών. Οι αγώνες ήταν γυμνικοί και δικαίωμα συμμετοχής και παρακολούθησης είχαν μόνο οι άνδρες.

9

10 Οι Ολυμπιακοί αγώνες τα Πύθια τα Ίσθμια τα Νέμεα και τα Ηραία

11

12 Η ΤΕΧΝΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ

13 Οι δρόμοι (η λαμπαδηδρομία,το στάδιο, ο δόλιχος, ο δίαυλος, ο οπλίτης και ο ίππιος δρόμος)

14

15 Η πάλη Η πυγμαχία

16

17

18 Το πένταθλο (στάδιο, πάλη, άλμα εις μήκος, ακόντιο, δίσκος) Το παγκράτιο

19

20 Ιππικά αγωνίσματα

21

22  ‘’Νο ῦ ς ὑ γι ὴ ς ἐ ν σώματι ὑ γιε ῖ ‘’ μέσα από έρευνες αποδεικνύεται σήμερα ότι είναι σωστή η φράση αυτή και ότι οι αρχαίοι Έλληνες κάτι παραπάνω ήξεραν από εμάς. Οι μαθητές και φοιτητές που ασκούνται σωματικά σε τακτική βάση, δεν βελτιώνουν μόνο την φυσική υγεία τους, αλλά και τη νοητική, καθώς τείνουν να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις σε σχέση με τους αγύμναστους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. «για άριστη λειτουργία του εγκεφάλου, είναι καλό ο μαθητής να κάνει αεροβική άσκηση και να έχει υγιή σωματότυπο».Νο ῦ ς ὑ γι ὴ ς ἐ ν σώματι ὑ γιε ῖ

23

24

25  Παρατηρούμε ότι: Τα αγόρια ηλικίας 14-18  8 στα 14 αγόρια προτιμούν να χρησιμοποιούν το ασανσέρ απ’το να ανεβαίνουν τα σκαλία.  9 στα 14 επιλέγουν να μετακινούνται μετα πόδια τους και όχι με κάποιο μεταφορικό μέσο.  Ενώ 14 στα 14 επιλέγουν να αλλάζουν κανάλι από το τηλεκοντρόλ και όχι από το δέκτη της τηλεόρασης. Τα κορίτσια ηλικίας 14-18  14 στα 16 κορίτσια προτιμούν τα σκαλιά από το ασανσέρ  15 στα 16 επιλέγουν να μετακινούνται με τα πόδια και όχι με κάποιο μεταφορικό μέσο.  Ενώ 16 στα 16 προτιμούν να αλλάζουν κανάλι από το τηλεχειριστήριο.

26  Θερμίδες που καταναλώνουμε ανά ημέρα 30 λεπτά περπάτημα μέχρι την δουλειά: 200 θερμίδες 4 φορές ανεβοκατέβασμα σκάλας: 24 θερμίδες 15 λεπτά ποδήλατο: 110 θερμίδες 30 λεπτά περίπατος με τον σκύλο: 105 θερμίδες 40 φορές αλλαγή καναλιού: 4 θερμίδες

27

28

29

30

31

32

33


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ PROJECT Ο ΤΕΟ Κ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2011-12 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ασμάνη Σοφία 17ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google