Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα
Α ομάδα : Μιχαλάκη Μαρία,Γρινιαράκη Πελαγία,Γιασαφάκη Ειρήνη,Κουτσαντώνη Μαρκέλλα Β ομάδα : Φασουλάκη Αλεξάνδρα,Ταγαράκη Μαρία,Ταβερναράκη Ειρήνη,Χριστοφάκη Σοφία Γ ομάδα : Ασκοξυλάκης Γιώργος,Νικολιδάκη Λίτσα, Παντελάκη Βαγγελιώ,Γιασαφάκη Στέλλα,Γυπαράκης Στέλιος Δ ομάδα : Μαρακομιχελάκη Αλεξάνδρα,Μαυράκη Εύα, Μίσκα Μαρίνα, Μπάρτς Μαρία

2 ΧΟΡΟΣ Μία από τις καλές τέχνες , εκφραζόμενη με αρμονικές και ρυθμικές κινήσεις άκρων (χεριών και ποδιών) και σώματος του χορευτή .Ο χορός συνοδεύεται πάντοτε από μουσική ή τραγούδι .Χορός, ποίηση και μουσική συνδέονται αδιάσπαστα ,αποτελούν το πρώτο καλλιτεχνικό δημιούργημα του ανθρώπου. Ο πιο πρωτόγονος άνθρωπος χοροπηδούσε χαρούμενα, έκανε ποικίλες ρυθμικές κινήσεις με το σώμα του ολόκληρο και έβγαζε εκφραστικές κραυγές, για να εκδηλώσει τον εσωτερικό του κόσμο, να δείξει την μεγάλη χαρά και τον ενθουσιασμό, που για τον οποιονδήποτε λόγο πλημμύριζαν την ψυχή του.

3 O χορός στη ζωή μας Ο χορός είναι η πιο ευγενής ,η πιο συγκινητική ,η πιο όμορφη από τις τέχνες, γιατί δεν αποτελεί απλά μετάφραση ή απόσταση της ζωής ΕΊΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ. Έχουμε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές, στο άκουσμα μιας ρυθμικής μουσικής, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό του λικνίσματος. Μελέτες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τους δυνατούς ήχους σαν απότομες μετακινήσεις και προσπαθώντας να ισορροπήσει το σώμα, του δίνει την εντολή για κίνηση (δηλαδή: για να χορέψει)...

4 Ο χορός είναι η πιο αρχαία μορφή έκφρασης συναισθημάτων
Οι αρχαίες φυλές χόρευαν για να καλέσουν τα πνεύματα, για να προσκαλέσουν την βροχή αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος για κυνήγι. Σήμερα ο χορός χρησιμοποιείται και ως μέθοδος ψυχοθεραπείας. Σκοπός της είναι να προσφέρει στο άτομο ένα ασφαλές ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο όπου μπορεί να εξερευνήσει τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

5 Πλεονεκτήματα του χορού
Χορεύοντας αποκτάμε συνείδηση του σώματός μας. Ενεργοποιεί τον αυθορμητισμό και την εμπιστοσύνη μας. Είναι ιδιαίτερα ιαματικός για τα άτομα με ντροπαλό χαρακτήρα. Είναι ένας τρόπος για αποφόρτιση εντάσεων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών. Μας βοηθάει να γνωρίζουμε τα συναισθήματά μας μεταφράζοντας τα σε κινήσεις μέσα στον χορό..

6 Πως μπορεί ο χορός να βοηθήσει στην εκπαίδευση??
Να δημιουργηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα που θα αναγνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χορού. Οι τέχνες και συγκεκριμένα ο χορός να συμπεριληφθούν στην εκπαίδευση των δασκάλων. Επίσης ο ΓΕΝΙΚΟΣ δάσκαλος μπορεί με την βοήθεια του χορού να αναπτύξει καλύτερες σχέσεις με τους μαθητές του. Εμπειρικά φαίνεται ότι ο χορός ανθίζει στο σχολείο μόνο όταν οι δάσκαλοι και οι διευθυντές δουλεύουν μαζί για να τον αναπτύξουν.

7 Οι χοροί μειώνουν το άγχος και βελτιώνουν τη ζωή
Λιγότερο άγχος φαίνεται ότι έχουν οι νέοι, που ακούν λαϊκή μουσική και χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Αλλά οι παραδοσιακοί χοροί έχουν ωφέλιμες επιδράσεις και στα ηλικιωμένα άτομα, διότι τα βοηθούν να είναι λειτουργικά στην καθημερινή τους ζωή, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ευεξίας και της ποιότητας ζωής τους.  Αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα ερευνών, που παρουσιάζονται στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής και Πρόληψη Καρδιαγγειακών και Μυοσκελετικών Παθήσεων», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. 

8 Ο χορός γυμνάζει το σώμα, τονώνει την ψυχολογία και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση
Ο χορός είναι μια δραστηριότητα δημιουργική γεμάτη έκφραση και πλήθος συναισθημάτων που αποδίδονται με την κίνηση Ακόμα ο χορός συμβάλει στην μείωση καρδιαγγειακού κινδύνου και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης Επίσης ο χορός σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή σου χαρίζει ένα όμορφο σώμα και ένα υγιές βάρος


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google