Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιπτώσεις στην Ψυχολογία  Μειώνει το στρες  Ενισχύει την ευεξία  Συντελεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  Οδηγεί πιο κοντά στη φύση  Αυξάνει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιπτώσεις στην Ψυχολογία  Μειώνει το στρες  Ενισχύει την ευεξία  Συντελεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  Οδηγεί πιο κοντά στη φύση  Αυξάνει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Επιπτώσεις στην Ψυχολογία

3  Μειώνει το στρες  Ενισχύει την ευεξία  Συντελεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  Οδηγεί πιο κοντά στη φύση  Αυξάνει την αυτοεκτίμηση  Προλαμβάνει μελλοντικές ασθένειες

4 Η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης μπορεί να γίνει:  Σε ειδικά εργαστήρια (εργοφυσιολογικό κέντρο)  Σε υπαίθριους χώρους (πχ αυλή σχολείου)

5 Οι δοκιμαζόμενοι τρέχουν μέχρι εξάντλησης, σε μια απόσταση 20 και με ρυθμό που αυξάνει κάθε λεπτό και καθορίζεται από ηχητικά σήματα που δίνονται από ένα κασετόφωνο. Όταν ο δοκιμαζόμενος σταματήσει, τότε ο χρονικός δείκτης αποτελεί και το δείκτη της καρδιοαναπνευστικής του αντοχής.

6

7 Σε 30 δευτερόλεπτα ο δοκιμαζόμενος εκτελεί τον μέγιστο αριθμό κοιλιακών που μπορεί. Η δοκιμασία γίνεται από εδραία θέση με λυγισμένα γόνατα και τα χέρια πίσω από τον αυχένα. Ο δοκιμαζόμενος πρέπει να φτάνει στο ύψος των γονάτων.

8

9 Ο Δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) είναι μία ένδειξη για τον υπολογισμό της παχυσαρκίας ενός ατόμου. Τύπος υπολογισμού: Βάρος (kg) / Ύψος^2 (m) 18 – 25 φυσιολογικός ΔΜΣ

10 Ο εξεταζόμενος κάθεται σε εδραία θέση, με τα πέλματα να ακουμπούν σε ένα κιβώτιο και διπλώνει το σώμα με τεντωμένα χέρια και πόδια ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά τα χέρια. Στο ακρότατο σημείο μετριέται σε εκατοστά η απόσταση.

11

12 Οι κάμψεις είναι διαφορετικές για τους άντρες από ότι για τις γυναίκες. Οι άντρες εκτελούν με ανοιχτά χέρια και τεντωμένα πόδια ενώ οι γυναίκες στηρίζονται στα γόνατα. Ο δοκιμα- ζόμενος εκτελεί κάμψεις μέχρι το μέγιστο αριθμό που μπορεί.

13

14 Η μέτρηση αφορά τους μαθητές της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Ευκαρπίας κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Σύνολο μαθητών: 71 Αγόρια : 34 Κορίτσια : 37

15

16 Τα αγόρια έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τα κορίτσια όσον αφορά την μυϊκή αντοχή των κοιλιακών μυών. Εντυπωσιακό είναι ότι τα κορίτσια σε ποσοστό 78,4% έχουν πολύ χαμηλή έως χαμηλή απόδοση σε αυτή την παράμετρο της φυσικής κατάστασης.

17 Εκδρομή στο Γυμναστήριο Παλίνδρομο Τεστ

18 Εκτέλεση Κοιλιακών

19 Στο Γυμναστήριο…

20  http://www.pe.uth.gr/cms/images/storie s/entypa/epeaek/ergastiria_mathima_p eirama/ergofysiologiki_aksiol_athletes/pe iramata/peirama10.pdf http://www.pe.uth.gr/cms/images/storie s/entypa/epeaek/ergastiria_mathima_p eirama/ergofysiologiki_aksiol_athletes/pe iramata/peirama10.pdf  http://www.sweetblog.gr/askisi/12689- ofe.html http://www.sweetblog.gr/askisi/12689- ofe.html  http://www.slideshare.net/pappa_anna/ ss-17202548 http://www.slideshare.net/pappa_anna/ ss-17202548


Κατέβασμα ppt "Επιπτώσεις στην Ψυχολογία  Μειώνει το στρες  Ενισχύει την ευεξία  Συντελεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  Οδηγεί πιο κοντά στη φύση  Αυξάνει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google