Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ PROJECT ΤΜΉΜΑ Α2 ΣΔΕ Καρδίτσας – Παράρτημα Σοφάδων 2014 – 2015.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ PROJECT ΤΜΉΜΑ Α2 ΣΔΕ Καρδίτσας – Παράρτημα Σοφάδων 2014 – 2015."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ PROJECT ΤΜΉΜΑ Α2 ΣΔΕ Καρδίτσας – Παράρτημα Σοφάδων 2014 – 2015

2 Το Project Στα πλαίσια του μαθήματος Project οι εκπαιδευόμενοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παρουσίαση των επαγγελμάτων τους, των επαγγελμάτων των Ρομά. Η απόφαση αυτή λήφθηκε ώστε με αυτό τον τρόπο αναφέρουν τις χαρές, τις απαιτήσεις, τις προκλήσεις, και τις δυσκολίες τους. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στα οφέλη των επαγγελμάτων αυτών προς την κοινωνία και τις ανάγκες τις οποίες καλύπτουν. Τέλος παραθέσαν σκέψεις και συναισθήματα της καθημερινότητας των επαγγελμάτων αυτών.

3 ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΘΕΜΑ 1. Η αυξημένη ανεργία την σημερινή εποχή απασχολεί πολύ κάνει το θέμα επίκαιρο 2. Τα επαγγέλματα αλλάζουν με την πάροδο των χρόνων και με αυτόν τον τρόπο θα μείνει μία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 3. Είναι μία ευκαιρία ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα των επαγγελμάτων αυτών. 4. Είναι μία πηγή πληροφοριών για τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες και κυρίως τις ανάγκες τις οποίες καλούνται να καλύψουν τα επαγγέλματά αυτά στην κοινωνία 5. Είναι ένας τρόπος να συστηθούμε με τον δικό μας τρόπο

4

5 ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ Τα οφέλη της κοινωνίας από την δουλειά μας Τα οφέλη για εμάς από αυτή την δουλειά Τις δυσκολίες και τους κινδίνους της δουλειάς μας Την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για να την κάνουμε Τους συνεργάτες που πρέπει να έχουμε.

6 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ

7 Προσφέρει καθαριότητα Διαμορφώνει τον χώρο για φυσική υγεία, αδειάζει ο χώρος Απομακρύνει τα μικρόβια Βοηθάει στην ανακύκλωση μετάλλων, Οικονομικό όφελος Μερικές φορές δίνει χρήματα στους πολίτες Διευκολύνει τους πολίτες στην μεταφορά Κάνει καλό στο περιβάλλον Μειώνεται ο όγκος των σκουπιδιών Ομορφαίνει τον χώρο και το περιβάλλον Η δουλειά που κάνουμε προσφέρει στην κοινωνία Προσφέρο πραγματα σε Ανθρώπους που τα έχουν Αναγκι Εξιπηρεηση απομακρυσμένων περιοχών Εξιπηρετο τον κόσμο ατομικά και σε συγκεκριμένες παραγκελίες Προσφέρο κοινωνικές επαφές Εξηπηρέτηση παπούδες και γιαιγάδες οι οποίοι δεν κινούνται εύκολα Διασκέδαση -χαρά Ενθουσιασμό Εκτόνωση - αδρεναλίνη Παράδειγμα για υγιεινή ζωή Αποκτάς ενέργεια Συγκίνηση Αναδεικνύει τον τόπο γνωρίζεις κόσμο Δίνει χαρά Διασκεδάζει τον κόσμο Είναι χόμπυ Γλεντάει ο κόσμος Δίνει ενέργεια στον κόσμο Δίνουν έμπνευση Κάνουν τον κόσμο να ερωτεύεται Ταξιδεύουν τον νου Μας βάζουν σε σκέψεις μας προβληματίζουν Μας κάνει να χορεύουμε Δίνει συντροφιά και παρηγοριά Μαναβική Παλιά σίδεραΠοδόσφαιρο Μουσική

8 ΠΑΛΙΑ ΣΙΔΕΡΑ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΙΣΑΜΕ ΑΦΤΙ ΤΙ ΔΟΥΛΙΑ

9 ΜΑΝΑΒΙΚΗ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΑΝΑΒΗΣ

10 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ Η ΜΑΥΡΑΪΚΗ

11 ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

12

13


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ PROJECT ΤΜΉΜΑ Α2 ΣΔΕ Καρδίτσας – Παράρτημα Σοφάδων 2014 – 2015."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google