Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει κάθε άλλο βρώσιμο, θα είναι κάτι σαν χημικό, θα υπάρχει άφθονο, θα είναι μιας μέρας, και θα έρχεται κυριολεκτικά από τον ουρανό!!

2 Επειδή όμως θα πρέπει να κάνω ανάλυση, συνεχίζω: Πριν πάμε στην εποχή που μας έχει έρθει ως θαύμα, ή μέγα ιστορικό γεγονός παλαιότερων εποχών, ας παραμείνουμε στην σημερινή εποχή, ψάχνοντας, μήπως κάτι σχετικό υπάρχει στις μέρες μας, και οι συνθήκες, οι συνήθειες, τα διάφορα συμφέροντα, οι παγκόσμιες, οι Ευρωπαϊκές, και οι τοπικές πολιτικές, δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε, στις επιτυχίες που ως άνθρωποι έχουμε φτάσει!!

3 Πηγαίνοντας σ’ ένα νοσοκομείο, πόσους ασθενείς θα συναντήσουμε, διασωληνωμένους;
Τα υγρά που στέλνουν οι επιστήμονες μέσω των σωλήνων στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν περιέχουν τροφή; Οι αστροναύτες στο διάστημα, που μένουν πια, τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μήπως κινδυνεύουν να πάθουν σκορβούτο, όπως παλιότερα οι ναυτικοί που ταξίδευαν για μήνες στους απέραντους ωκεανούς; Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, που δεν γνωρίζω.

4 Ας πάμε στο… τότε: Τόσο ξεκάθαρα από την μια μεριά, και τόσο μπερδεμένα από την άλλη, παρά ταύτα, μας λένε που; ως ανθρωπότητα οδηγούμαστε!! Οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες επιστήμονες, μας λένε ξεκάθαρα, ότι τις βάσεις των μεγάλων επιστημών που μας γνώρισαν, τις έφεραν σίγουρα από το πολύ μακρινό παρελθόν!! Έχω την εντύπωση, ότι υπάρξανε και μεγάλοι Αιγύπτιοι επιστήμονες, σίγουρα Κινέζοι, και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη στον πλανήτη!!

5 Οι σημερινοί επιστήμονες, με βεβαιότητα μας λένε για τις τεράστιες μετακινήσεις, βυθίσεις… και παρόμοια περιστατικά, που έχουν συμβεί στην επιφάνεια του πλανήτη. Δηλαδή, κάπου ίσως σχετίζονται, οι συμπεριφορές των ανθρώπων με τα γήινα συμβάντα, ανεξάρτητα αν οι μεν, προκάλεσαν τα δε, ή το αντίστροφο!!

6 Ιστορικά από την μία πλευρά, θρησκευτικά από την άλλη, μας μιλάνε για τεράστιους κατακλυσμούς, που αφήνουν πολλά περιθώρια στον ανθρώπινο νου, ότι μπορεί να τα ανακαλύψει, πριν γίνουν πραγματικότητα!! Εδώ πια, είναι ολοφάνερο, ότι κάποιες άγνωστες δυνάμεις, όποιες κι αν είναι αυτές, βοηθάνε; οδηγούν; ή κάτι άλλο; την ανθρωπότητα!! Δίνεται πάντως η δυνατότητα, σε κάθε άνθρωπο χωριστά, να πιστεύει σ’ όλα αυτά, να μην πιστεύει τίποτα, να ερευνάει!!... και.. πόσα; μα πόσα άλλα!!

7 Παρενθετικά: Πόσες μέρες, για τέτοιες καταστάσεις, για τέτοιες ιστορίες θα μπορούσα να γράφω…και να γράφω;… Συνεχίζω: Επήγε ο Μωυσής να μαζέψει τον κόσμο του. Επρόκειτο για χιλιάδες; Για εκατομμύρια; Ήταν τόσοι χαζοί οι άνθρωποι; Θα τον ακολουθούσαν αν δεν ήξεραν που πάνε; Οι νόμοι των δέκα εντολών, που τους ‘προσκυνάμε’ έως και σήμερα, μήπως ήταν ο σκοπός; Κι όχι το μάννα; Πόσα ακόμη ερωτήματα θα βρούμε;

8 Έστω κι αν υποθέσουμε, ότι η ίδια η τοπική φύση παρήγαγε το μάννα, γιατί σταμάτησε; Και πως το ήξερε ο Μωυσής ότι θα παραχθεί την συγκεκριμένη εποχή, που ο ίδιος με τον κόσμο του θα περνούσε από εκεί; Άρα λοιπόν, κάποια μορφή επιστημονικής τεχνικής πραγματοποιήθηκε, κι έτσι ο κόσμος έζησε!!

9 Τεράστιο βέβαια το ερώτημα, έως και σήμερα: γιατί σταμάτησε η παραγωγή;
Η άποψη μου είναι, ότι δεν σταμάτησε μόνο η παραγωγή του μάννα. Κάθε τι, ότι κι αν είναι αυτό, αν ο κόσμος δεν το πιστέψει, δεν ευδοκιμεί, δεν συνεχίζει, τελικά… δεν υπάρχει!!

10 Προφανώς, όχι μόνο στην περίπτωση του μάννα, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση, οι επιστήμονες, και οι ‘μεγάλοι’ της τότε εποχής, γνώριζαν από παλιότερα; έκαναν τότε τις εφευρέσεις τους; ότι κι αν συνέβη, ίσως αυτό που πάει να συμβεί και στις μέρες μας!!!... Δεν μπόρεσαν να μεταδώσουν τις επιτυχίες τους στον κάθε άνθρωπο της εποχής, ή τις ήθελαν για δικές τους, γεγονός είναι, ότι: δεν έφτασαν ποτέ στον απλό καθημερινό πολίτη της εποχής εκείνης!!

11 Εκτός αν δεχτούμε, ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα, είχε φτάσει επιστημονικά και εφευρετικά πολύ ψηλά, έγινε μεγάλη καταστροφή από την φύση ή από τεράστιους πολέμους, έφτασαν οι άνθρωποι κάτω από το μηδέν… και.. Όπου κάποιες μονάδες έζησαν, συναντήθηκαν με άλλους, κι άρχισαν σιγά-σιγά να πολλαπλασιάζονται… κάποιοι… ίσως βρήκαν κάποιες μελέτες και εφαρμογές του παρελθόντος, τις εφάρμοσαν… αλλά… αφού δεν κατάφεραν να πείσουν τον καθημερινό άνθρωπο, δεν ‘περπάτησαν’!!

12 Τέλος Ας το αποφασίσουμε!!!
Μήπως και τώρα πρόκειται να γίνει κάτι απ’ όλα αυτά; Πάντως, όσο μεταξύ μας χάνεται ο έλεγχος, με τεχνικές παγκόσμιες αρρώστιες, με οικονομικές καταρρεύσεις!!... πηγαίνοντας ολοταχώς προς τον πάτο, λίγο πριν φτάσουμε, ή ακόμη, αφού περάσουμε πολύ πιο κάτω, θα ξεχωρίσουμε… ή, όλοι μαζί θα ζήσουμε!! Ας το αποφασίσουμε!!! Τέλος


Κατέβασμα ppt "Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google