ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ. ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1
Advertisements

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ίσως να μην υπάρχουν άλλες λέξεις που να χρησιμοποιήθηκαν με τόσο άστοχο και ανεύθυνο τρόπο, όσο οι λέξεις και . Γιατί.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΑΡΧΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ.
Η καθημερινή ζωή στην ύπαιθρο στα χρόνια των Ισαύρων και των Μακεδόνων
ΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΑΣ.
Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο
Αποκριές στην αγαπημένης μας Κοζάνης
ΝΕΡΟ, ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ.
Οι Ίνκας Φίλιππος Παλαιολόγος.
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
ΟΙ ΜΑΣΑΙ Κ.Δ..
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μινωικός πολιτισμός.
Η καθημερινή ζωή στα ελληνιστικά χρόνια
H λατρεια των θεων στην Αρχ.Ελλαδα Ναοι-Βωμοι Ο θεσμοΣ τηΣ ικεσιαΣ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Κώστας Κ.- Γιάννης Φ..
ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Κυκλαδικός πολιτισμός
PROJECT «ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ»
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
Παναγιώτης Στεμπίλης Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
ΤΟ ΜΟΥΣΕ I Ο ". " ΤΟ ΜΟΥΣΕ I Ο ". Τελλόγλειο.  Ψάχνοντας βαθιά στα σκονισμένα ράφια του μυαλού μου μπορώ να αναγνωρίσω πίσω από τις ξεχασμένες μου αναμνήσεις.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ.
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η ακρόπολη των Μυκηνών
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ B2
Μυκηναϊκός πολιτισμός
Ροβανιέμι,το χωριό του Αί Βασίλη!:D
Μελέγγογλου Έλενα Σταθούλια Πηνελόπη Ψηλού Αγγελική.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Αστερισμό ονομάζουμε το κάθε αυθαίρετο τμήμα της ουράνιας σφαίρας ή θόλου που περιέχει μια κάπως ξεχωριστή ομάδα άστρων. Ο Ζωδιακός Κύκλος είναι η ζώνη.
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΦΛΟΡΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά. Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΣΣΕΛΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ΄1 19 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Αρχαίο Ελληνικό θέατρο
Τα μαθηματικά και η ζωή των Μαγιά…
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΟΡΙ
ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΖΗΣΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ.
Οι Ελληνεσ Δημιουργουν Αποικιεσ
Αυτόχθονες λαοί Βασίλης Μπαρμπαρής Στ’2
Θερμότητα.
Οι Έλληνες δημιουργούν αποικίες
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Παρασκευή Πυρπιρή A2 ΠΓΕΣΣ Κλασσική Μουσική
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΕΡΗΜΟΣ Χριστοδουλάκη Άννα Κορνιλάκης Νίκος Μπαντουβέρης Σταύρος
6o Δ Σ Πετρούπολης.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Αρχαίοι Πολιτισμοί της Αμερικής: Mάγια
Η καλύτερη Πρωτοχρονιά.
Ο άνθρωπος ως διάκονος του πλησίον
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη
Η εποχή του χαλκού (3000/ π.Χ.)
Αυτόχθονας λαός Πάπουα
Κεφάλαιο 20 Η ζωή στην έρημο.
ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΝΗΜΕΙΑΚΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1
Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ

ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις τρεις ή τέσσερις πλευρές της από τεχνητούς λόφους ή εξέδρες. Πολλές φορές αυτές οι πλατείες ήταν χτισμένες σε τεχνητά επίπεδα αναχώματα. Στην επίπεδη επιφάνεια των ψηλών πυραμίδων χτίζονταν ναοί. Στις πλατείες υπήρχαν και χαμηλές πυραμίδες που χρησίμευαν για βάσεις ανακτόρων με πολλά δωμάτια που ανήκαν, κυρίως, σε αριστοκράτες. Τα μικρά κέντρα αποτελούνταν από μια πλατεία, τα μεγάλα, όμως, είχαν αρκετές που κάλυπταν τεράστιες εκτάσεις. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των πόλεων ήταν το γήπεδο όπου παίζονταν το πολύ διαδεδομένο παιχνίδι της μπάλας.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ Οι ρίζες του πολιτισμού των Μάγια φτάνουν πολύ πίσω στην προϊστορία, πέρα από τα 2000 π.Χ. όπου αντιστοιχεί η Αρχαϊκή περίοδος. Μετά αρχίζει η Προκλασική περίοδος που χρονολογείται από το 2000 π.Χ. μέχρι το 250 μ.Χ. Ακολουθεί η Κλασική περίοδος μέχρι το 1000 μ.Χ. Τέλος από το χρονολογείται η Μετακλασική περίοδος.

ΚΑΘΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Οι Μάγια ήταν μελετητές των άστρων, εξαιρετικοί αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, έμποροι, καλλιεργητές της γης και δεινοί πολεμιστές, ενώ ο τρόπος ζωή τους χαρακτηριζόταν από μια βαθιά αίσθηση ιερότητας για τη φύση, τον πλανήτη και το σύμπαν. Οι μεγαλόπρεπες τελετές που πραγματοποιούσαν για να τιμήσουν τους θεούς τους αποτελούσαν για αυτούς ουσιαστική έκφραση της αρμονικής τους συνύπαρξης με το σύνολο της ζωής. Η κοινωνία τους στηριζόταν σε ένα είδος αυστηρά οργανωμένης διαστρωμάτωσης, μέσα στην οποία όλοι γνώριζαν πολύ καλά τη θέση τους και το ρόλο που διαδραμάτιζαν.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από άχυρο ή από φύλλα φοινικιάς. Χωρίζονται κατά μήκος από έναν τοίχο που αποτελεί την ράχη του σπιτιού. Από τη μια πλευρά είναι τα κρεβάτια τους και από την άλλη η αίθουσα υποδοχής και ο ξενώνας. Τα σπίτια δεν έχουν πόρτες άλλα θεωρείται μεγάλο έγκλημα να πειράξουν ξένο σπίτι. Πολύ κοντά στο σπίτι το χωριό δουλεύει στα σπαρτά από τα οποία συντηρούνται αυτοί και ο ηγεμόνας. Οι Ινδιάνοι του Γιουκατάν είναι πρόσχαροι άνθρωποι, ψηλοί, ευθυτενείς και γεροδεμένοι. Ενώ δεν έχουν γενειάδες έχουν μακριά μαλλιά. Οι άντρες χρησιμοποιούν καθρέφτες.

ΗΘΗ,ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Συνηθίζουν να βάφουν κοκκινωπό το πρόσωπο τους και η ενδυμασία τους είναι μια ταινία πλάτους μιας παλάμης. Το καλαμπόκι που γίνεται και ποτό είναι η βασική τους τροφή. Κάνουν ψωμί και μαγειρευτά φαγητά. Πίνουν άφθονα ποτά και διοργανώνουν πολλά συμπόσια. Διακοσμούν τα κορμιά τους με πολύ επώδυνους τρόπους. Κάνουν μιμητικές παραστάσεις στις οποίες χρησιμοποιούν πολλά μουσικά όργανα. Έχουν θεαματικούς χορούς που διαρκούν και ολόκληρες ημέρες. Οι Ινδιάνοι στις επισκέψεις τους πάντα δίνουν αλλά και δέχονται δώρο από τον οικοδεσπότη. Είναι πολύ φιλόξενοι αφού δεν μπαίνει κανείς στο σπίτι τους χωρίς να του δώσουν να φάει και να πιει ό,τι έχουν κι αν δεν έχουν ψάχνουν στη γειτονιά και στο δρόμο. Το πιο εντυπωσιακό έθιμο όμως για τους Ισπανούς ήταν το γεγονός ότι οι ιθαγενείς βάφτιζαν τα παιδιά τους.

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ Οι εντυπώσεις μου από τον λαό των Μάγια είναι ότι ήταν δραστήριοι, αγαπημένοι και πλούσιος λαός. Πίστευαν πολύ στη θρησκεία τους, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

C%CE%B3%CE%B9%CE%B1 C%CE%B3%CE%B9%CE%B1 zine.gr/modules.php?name=News&file=article &sid=223 zine.gr/modules.php?name=News&file=article &sid=223