Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυτόχθονες λαοί Βασίλης Μπαρμπαρής Στ’2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυτόχθονες λαοί Βασίλης Μπαρμπαρής Στ’2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αυτόχθονες λαοί Βασίλης Μπαρμπαρής Στ’2
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Δεκέμβρης 2016

2 Μασάι Είναι φυλή που κατοικεί στη νοτιοδυτική Κένυα και στη βόρεια Τανζανία. Κατάγονται από το Σουδάν, από την ανατολική περιοχή του Νείλου απ’όπου και μετανάστευσαν παλιότερα προς τα σημερινά εδάφη κατοίκησης.

3 Μασάι Ασχολούνται με την κτηνοτροφία, διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τις αγελάδες για να βρουν νερό και είναι φημισμένοι για τις πολεμικές τους ικανότητες. Οι άντρες βάφουν τα μαλλιά τους με μια ειδική κόκκινη βαφή, φτιαγμένη από μια ουσία που βγαίνει από κάποιο φυτό της περιοχής.

4 Μάγια Ήταν ένας λαός Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής.
Καταλάμβανε μια συνεχή έκταση στο νότιο Μεξικό, στη Γουατεμάλα και στο βόρειο Μπελίζ. Μιλούσαν διάφορες γλώσσες της γλωσσικής οικογένειας των Μάγια. Οι αρχαιολόγοι και οι ερευνητές των Μάγια διαίρεσαν τις περιοχές που ζούσαν οι λαοί των Μάγια σε 3 ζώνες- βόρεια, κεντρική, νότια. Η γεωγραφική, αυτή, διαίρεση συμπίπτει και με τη γλωσσική διαίρεση.

5 Μάγια Πριν από την κατάκτηση του Μεξικού από τους Ισπανούς οι Μάγια είχαν αναπτύξει τον λαμπρότερο πολιτισμό του Δυτικού Ημισφαιρίου. Ασκούσαν τη γεωργία, έκτιζαν πέτρινα σπίτια και πυραμιδοειδείς ναούς, κατεργάζονταν το χαλκό και το χρυσό, γνώριζαν την υφαντουργία και χρησιμοποιούσαν μια μορφή ιερογλυφικής γραφής.

6 Μάγια Τα αρχαιολογικά μνημεία που διασώθηκαν μέχρι τις μέρες μας, μας επιτρέπουν να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο πολιτισμός τους έφτανε στο επίπεδο των περισσότερο γνωστών πολιτισμών της αρχαιότητας, της Ελλάδας, Αιγύπτου, Ινδίας κ.ά. Ανάπτυξαν σημαντικά την αρχιτεκτονική τους, δείγματα της οποίας έχουμε αρκετά. Έφτιαξαν πυραμίδες, ναούς, άλλα κτίρια που στολίστηκαν με αξιοθαύμαστα κομψά σχέδια, γλυπτά και ζωγραφιστά. Ανάμεσα στα άλλα επιτεύγματα τους οι Μάγια είχαν γνώση της έννοιας του αριθμού 0.

7


Κατέβασμα ppt "Αυτόχθονες λαοί Βασίλης Μπαρμπαρής Στ’2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google