Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θερμότητα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θερμότητα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θερμότητα

2 Η θερμότητα είναι μια μορφή ενέργειας.
Η βασική πηγή ενέργειας για τη γη είναι ο ήλιος. Το χειμώνα η ενέργεια που φτάνει σε μας από τον ήλιο είναι λιγότερη από αυτή που δεχόμαστε το καλοκαίρι, για αυτό η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

3 Υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες στη φύση
Για την ανθρώπινη ζωή οι θερμοκρασίες αυτές είναι ακραίες. Η θερμοκρασία που ο άνθρωπος νιώθει άνετα είναι περίπου 20ο C.

4 Θερμόμετρα Εδικά όργανα που μετράμε τη θερμοκρασία του σώματός μας.
Με τα θερμόμετρα δε μετράμε μόνο τη θερμοκρασία στο σώμα μας. Τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά: στο σπίτι, στα όργανα του αυτοκινήτου, στα ψυγεία κ.ά.

5 Θερμότητα - Θερμοκρασία
Θερμότητα: μορφή ενέργειας Θερμοκρασία: Έννοια που μας βοηθά να περιγράψουμε πόσο θερμό ή ψυχρό είναι ένα σώμα. Τη θερμοκρασία μπορούμε να τη μετρήσουμε.

6 Φυσική κατάσταση σωμάτων
Τα σώματα τα χωρίζουμε ανάλογα με τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σε: α) στερεά, β) υγρά, γ) αέρια

7 Ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν ένα υλικό σώμα μπορεί να είναι σε στερεή, υγρή ή αέρια κατάσταση. Τα πετρώματα και τα μέταλλα στην επιφάνεια της γης είναι στερεά. Στο εσωτερικό της γης τα ίδια υλικά βρίσκονται σε υγρή κατάσταση. Στις εκρήξεις των ηφαιστείων τεράστιες ποσότητες πετρωμάτων και μετάλλων σε υγρή φυσική κατάσταση αναβλύζουν από το εσωτερικό της γης. Στην επιφάνεια της γης τα υλικά αυτά αλλάζουν σιγά σιγά και γίνονται στερεά.

8 Ένα από τα υλικά σώματα που αλλάζουν συνεχώς κατάσταση είναι το νερό.
Όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή το νερό από υγρό γίνεται στερεό. Καθώς η θερμοκρασία μεγαλώνει, ο πάγος λιώνει και γίνεται νερό. Νερό στη φύση υπάρχει και σε αέρια μορφή. Ο αέρας που μας περιβάλλει περιέχει υδρατμούς, νερό σε αέρια μορφή. νερό υδρατμοί πάγος

9 Tέλος


Κατέβασμα ppt "Θερμότητα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google