Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου

2 Το ταξίδι της Παπλωματούς
Κώστια Κοντολέων

3 Λίγα λόγια για το βιβλίο μου
Η Παπλωματού ζούσε σε ένα μικρό σπιτάκι κάπου στην πλαγιά ενός βουνού. Κάθε μέρα έφτιαχνε παπλώματα και όλοι λέγανε ότι ήταν τα πιο όμορφα στην χώρα. Αλλά αυτή δεν τα πουλούσε, τα χάριζε σε αυτούς που ήταν σε δύσκολη θέση. Όλοι την είχαν ακουστά για τις καλές της πράξεις. Λέγανε ότι ήταν η πιο καλόκαρδη γυναίκα του κόσμου. Τον καιρό που ήταν νέα δεν νοιαζότανε για τους δυστυχισμένους και φτωχούς ανθρώπους κι αυτό όχι γιατί ήταν εγωίστρια, αλλά γιατί δεν ήξερε πως ήταν η φτώχια. Ζούσε σε ένα πολύ μεγάλο και πλούσιο σπίτι μαζί και με πολύ πλούσιους ανθρώπους. Οι γονείς της είχαν πεθάνει, μα της είχαν αφήσει μια περιουσία κι έτσι, η μικρή ζούσε με μία πριγκίπισσα.

4 Λίγα λόγια για το βιβλίο μου
Γύρο από γειτονιά της όμως, είχε προσέξει κάτι παράξενο. Ήταν ένας πολύ μεγάλος και ψηλός τοίχος! Αναρτιότανε τι ήταν πίσω από αυτόν. Μια μέρα στα κρυφά αποφάσισε με τις φίλες της ,να πάνε να δουν πιο κοντά. Η Παπλωματού προσπαθούσε, να ανέβει πάνω από τον τοίχο και τελικά τα κατάφερε! Ήταν φοβερό! Πίσω από τον τοίχο, ήταν ένα σωρό άνθρωποι, που ήταν πάρα πολύ φτωχοί. Η Παπλωματού συνέχισε να περπατάει. Από το σκαρφάλωμα τα παπούτσια της είχαν χαλάσει και στο δρόμο της βρήκε μια φτωχιά κοπελίτσα που της έδωσε τα παπούτσια της. Η Παπλωματού είπε ευχαριστώ και συνέχισε το δρόμο της.

5 Λίγα λόγια για το βιβλίο μου
Η Παπλωματού πήγε τόσο μακριά που χάθηκε. Πίσω από έναν θάμνο έβλεπε ένα μεγάλο σπίτι όπως το δικό της. «Ζήτω σώθηκα» είπε μόλις είδε το σπίτι. Πήγε να δει λίγο πιο κοντά. Εκεί πέρα ήταν πλούσιοι. Η Παπλωματού βρήκε έναν πλούσιο και τον ρώτησε άμα μπορεί να την βοηθήσει να γυρίσει πίσω στην γειτονιά της. Ο πλούσιος είπε ότι μπορεί να την βοηθήσει. Κι έτσι η Παπλωματού γύρισε πάλι στο σπίτι της και ήταν ευτυχισμένη!

6 Τι μου άρεσε Μου άρεσε ότι η Παπλωματού κατάφερε να περάσει πάνω από τον τοίχο με τους φίλους της.


Κατέβασμα ppt "Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google