Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΗΜΟΣ Χριστοδουλάκη Άννα Κορνιλάκης Νίκος Μπαντουβέρης Σταύρος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΗΜΟΣ Χριστοδουλάκη Άννα Κορνιλάκης Νίκος Μπαντουβέρης Σταύρος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΗΜΟΣ Χριστοδουλάκη Άννα Κορνιλάκης Νίκος Μπαντουβέρης Σταύρος
Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος Τμήμα Α3, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Πηγή : Βικιπαιδεια, Εγκύκλιος παιδεία

2 Λόφοι στην έρημο της Ιουδαίας
ΕΡΗΜΟΣ Ως έρημοι ορίζονται οι περιοχές που δέχονται κατά μέσο όρο λιγότερα από 250 χιλιοστά βροχοπτώσεων  ετησίως ή περιοχές όπου το νερό που χάνεται στο έδαφος είναι περισσότερο από το νερό που πέφτει . Λόφοι στην έρημο της Ιουδαίας

3 Γεωγραφία Οι έρημοι καταλαμβάνουν το ένα τρίτο της εδαφικής επιφάνειας της Γης .Οι θερμές έρημοι έχουν συνήθως υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της μέρας και χαμηλές κατά τη διάρκεια της νύκτας , λόγω χαμηλών ποσοστών υγρασίας . Έρημος Καλαχάρι Στις θερμές ερήμους η θερμοκρασία είναι 45 °C κατά τη διάρκεια της ημέρας  και πέφτει ως και τους 0 °C βαθμούς το χειμώνα .

4 Αραβική (Μέση Ανατολή) 2 330 000 3 1 300 000 4 900 000 5 647 000 6
Οι 7 μεγαλύτερες έρημοι Έκταση σε Km2 1 Σαχάρα (Αφρική) 2 Αραβική  (Μέση Ανατολή) 3 Έρημος Γκόμπι (Ασία) 4 Έρημος Καλαχάρι (Αφρική) 5 Μεγάλη Έρημος της Βικτώρια (Αυστραλία) 6 Έρημος Συρίας (Μέση Ανατολή) 7 Έρημος της Μεγάλης Λεκάνης (Βόρεια Αμερική)

5 Εικόνες Έρημος Βικτώριας Έρημος Σαχάρα Έρημος Αραβίας

6 Έρημος Καλαχάρι Έρημος Γκόμπι Έρημος Συρίας

7 Η πανίδα της ερήμου Τα ζώα της ερήμου είναι πολύ λίγα και έχουν μέτριες απαιτήσεις σε νερό.Συνήθως έντομα και ερπετά, που κρύβονται στην άμμο και βγαίνουν τη νύκτα για να αναζητήσουν τροφή. Σπάνια ζώα είναι :το καγκουρό, νυχτερίδας, ποντίκια , πλατύποδας , η έχιδνα , ο μυρμηγκοφάγος ,  το ντίνγκο (άγριος σκύλος) , σαύρες, οι κροκόδειλοι . Καμήλα (Ασία) Καγκουρό (Αυστραλία)

8 Σκορπιός (έρημο Καλαχάρι)
Ταραντούλα ( Νότια Αφρική) Πλατύποδας (Αυστραλία) Νυχτερίδα (Βόρειας Αμερικής) Τρωκτικά

9 Μυρμηγκοφάγος (Νότια Αμερική)
Ντίνγκο (νότια Ασία) Εχίθνα (Αυστραλία) Σαύρα (Νότια Αφρική) Μυρμηγκοφάγος (Νότια Αμερική)

10 Βλάστηση - Οάσεις Στις ερήμους μπορούμε να συναντήσουμε μικρές εκτάσεις με νερό και βλάστηση, τις γνωστές οάσεις. Εκεί συναντάμε ελάχιστα είδη φυτών, όπως η χουρμαδιά (φοίνικας), που είναι πολύ σημαντικό δέντρο για τη ζωή των κατοίκων της ερήμου. Η χουρμαδιά, αναπτύσσει βαθιές ρίζες που φτάνουν ακόμα και 30 μέτρα βάθος. Οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν τους καρπούς, τα φύλλα αλλά και τον κορμό από τα γέρικα δέντρα (τροφή, χτίσιμο σπιτιών)

11


Κατέβασμα ppt "ΕΡΗΜΟΣ Χριστοδουλάκη Άννα Κορνιλάκης Νίκος Μπαντουβέρης Σταύρος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google