Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1
Λαός ο οποίος προϋπήρχε, κατοικούσε στη γη των προγόνων του πριν την εγκατάσταση κάποιου άλλου λαού ή πολιτισμού.

2 Τρόπος ζωής Ο τρόπος ζωής σε σύγκριση με άλλους πολιτισμούς είναι πολύ διαφορετικός από τους γνωστούς πολιτισμούς όπως λαοί οι οποίοι ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

3 Ο πολιτισμένος κόσμος προσπάθησε κατά διαστήματα να καταστρέψει τα εδάφη των λαών αυτών για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το έδαφος με πιο σύγχρονα μέσα, γεγονός το οποίο αποτέλεσε στην κοπή αρκετών δέντρων όπως επίσης και στην εξαφάνιση αρκετών αυτοχθόνων λαών.

4 Παράδειγμα Αρκετοί αυτόχθονες λαοί έχουν εξαφανιστεί μέσα από την ιστορία όπως παραδείγματος χάρη στην Κύπρο. Η Κύπρος κατοικείτο από τους Ετεοκύπριους και μετά από διάφορες κατακτήσεις από τους Έλληνες , Φοίνικες , Πέρσες, Φράγκους, Ενετούς και Τούρκους, οι Ετεοκύπριοι εξαφανίστηκαν.

5 ΙΝΔΙΑΝΟΙ

6 Οι Ινδιάνοι ως ιθαγενείς λαός της Αμερικής προέρχονταν από διάφορους πληθυσμούς και χωριζόταν σε πολλές μεγάλες φυλές μεταξύ άλλων Απάτσι, Τσιρόκι και Ναβαχο. Η πρώτη επαφή που έγινε από πολιτισμένους ανθρώπους με τους Ινδιάνους ήταν όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε στην Αμερική μετά από λάθος υπολογισμό που είχε ως στόχο να φτάσει στην Ινδία. Γι’αυτό τους αποκάλεσε Ινδιάνους. Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός είχε αρκετές διαφορές με τον αυτόχθων πολιτισμό των Ινδιάνων όπως ο τρόπος ζωής και για αυτό θεωρούσαν ως κατώτερο πολιτισμικά λαός και θεωρήθηκαν ικανοί μόνο για δούλοι. Οι Ευρωπαίοι εξολόθρευσαν τους Ινδιάνους για την ανάγκη νέου εδάφους και χρυσού.

7

8 ΕΘΙΜΑ Αυτά άρχιζαν μόλις μετά την γέννηση.
Από τη στιγμή της γέννας, η γυναίκα απομονωνόταν μέσα σε μια μικρή καλύβα κι εκεί έμενε μόνη για αρκετές μέρες. Ποτέ ο άντρας δεν πλησίαζε αυτή την καλύβα. Όταν το παιδί ήταν αδύνατο και άρρωστο, η μητέρα τρυπούσε τις σόλες των παπουτσιών της για να το εμποδίσει από το να πεθάνει. Ο άντρας ποτέ δεν κρατούσε το όνομα του. Κατακτούσε το ανδρικό του όνομα στην πρώτη του πολεμική επιχείρηση. Οι Ινδιάνοι στόλιζαν το κεφάλι τους με φτερά χρυσαετού. Οι πολεμιστές έδειχναν τη γενναιότητά τους φορώντας φτερά από αυτά τα δυνατά αρπακτικά. Τα έκοβαν και τα έβαφαν με διάφορους τρόπους, ώστε να κοινοποιούν τις πολεμικές τους ικανότητες.

9 ΜΟΥΣΙΚΗ Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν Φλογέρες και τύμπανα για την διασκέδαση τους.

10 ΓεωργΙα Οι Ινδιάνοι ασχολούνταν με την γεωργία και
ορισμένα από τα προϊόντα είναι: η ντομάτα, η πατάτα, το αβοκάντο, το κακάο, η βανίλια, ο ανανάς, και ορισμένα είδη της πιπεριάς όπως το τσίλι, η πάπρικα κι η παπάγια.

11


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google