Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη
Αρχαία Αίγυπτος Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη

2 Πρόλογος Όλοι ξέρουμε ότι η αρχαία Αίγυπτος είναι σημαντικότατο μέρος του αρχαίου κόσμου και είναι μέχρι και τις μέρες μας διάσημη για πολλά μεγάλα επιτεύγματα που πέτυχαν οι άνθρωποι εκείνου του καιρού αλλά και για τον ξεχωριστό τρόπο ζωής τους. Γιατί λοιπόν να μη ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία αυτού του σπουδαίου λαού;

3 Θρησκεία Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν σε εκατομμύρια θεούς, αν και οι πιο σημαντικοί ήταν ο Άμμων-Ρα, ο αρχηγός των θεών και θεός του ηλίου, ο Όσιρις, θεός των νεκρών, η Ίσις, θεά της οικογένειας και της συζυγικής εστίας και τέλος, ο γιος της Ίσιδος και του Όσιρι, Ώρους, ο αγαπημένος θεός των αρχαίων Αιγυπτίων, ο θεός που προστάτευε την πόλη και τους ανθρώπους.

4 Οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τους θεούς τους σε ειδικούς ναούς
Οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τους θεούς τους σε ειδικούς ναούς. Τους προσέφεραν δώρα και διοργάνωναν μεγάλες γιορτές προς τιμήν τους. Τους ναούς πρόσεχαν οι ιερείς, που ήταν άνθρωποι μορφωμένοι και καλών οικογενειών, που τιμούσαν τους θεούς και διοργάνωναν τις γιορτές τους.

5 Οι Φαραώ Η αρχαία Αίγυπτος διοικούνταν από βασιλιάδες που ονομάζονταν φαραώ. Το να είσαι φαραώ όμως δεν ήταν πάντοτε εύκολο. Οι απλοί άνθρωποι θεωρούσαν ότι ο φαραώ κανόνιζε πότε θα πλημμυρήσει ο Νείλος και πότε θα έχουνε καλή σοδειά. Έτσι, σε περίοδο ξηρασίας, ο λαός κατηγορούσε το φαραώ για την πείνα του και μπορούσαν ακόμα και να του πάρουν την εξουσία. Επίσης, ο φαραώ ήταν για τους απλούς ανθρώπους, ο θεός στη γη κι έτσι αν τους τύχαινε μια οποιαδήποτε κακουχία θα ξανακατηγορούσαν το φαραώ. Ο φαραώ ήταν ο αρχηγός του στρατού αλλά περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο παλάτι. Είχε πολλές συζύγους και παιδιά.

6 Αρχιτεκτονική Στην Αίγυπτο τα είδη των κτισμάτων ήταν πολλά. Οι φτωχοί έμεναν σε απλά χωμάτινα σπίτια με αχυρένια στέγη, ενώ οι πλούσιοι σε ανάκτορα. Αλλά τα πιο διάσημα κτίσματα της Αιγύπτου είναι η πασίγνωστη Σφίγγα αλλά και οι πυραμίδες.

7 Επίλογος Όπως και να ‘χει, η αλήθεια είναι ότι οι νέοι Αιγύπτιοι πρέπει να είναι περήφανοι για τους προγόνους τους και την ιστορία τους.


Κατέβασμα ppt "Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google