Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΤΙΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΑ. ΕΚΕΙ Ο ΚΡΙΤΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ Ο ΣΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΪΔΑ, ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ.

2 ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ, Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΑΖΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ (ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ).

3 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΑΝΑΚΤΟΡΑ, ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΑΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΑΠΟ ΨΗΛΕΣ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ.

4 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

5 ΑΤΛΑΣ - Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΑΤΛΑΣ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΥΡΡΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΗΡΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ.

6 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ. ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ, ΞΥΛΕΙΑ, ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΦΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΥΠΕΡΑΦΘΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΤΕΙΧΗ, ΙΕΡΑ, ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ.

7

8 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
ΦΟΒΕΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΙ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΓΙΝΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΛΑΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ. ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΟΛΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ.


Κατέβασμα ppt "ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google