Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος

2 MEXICO

3 Κάποια λόγια για το Μεξικό
Το Μεξικό βρίσκεται γεωγραφικά στη μέση της Αμερικής και τυπικά προσδιορίζεται στο βόρειο σημείο της. Η επίσημη γλώσσα του είναι η Ισπανική. Πρωτεύουσα του Μεξικού είναι η Mexico City(Πόλη του Μεξικού) με πληθυσμό περίπου 9 εκατομμύρια και ολόκληρος ο πληθυσμός του εκτείνεται στα 120 εκατομμύρια. Το νόμισμα του είναι το πέσο Μεξικού και το πολίτευμα Ομοσπονδιακή Προεδρική Δημοκρατία.

4 Πλατεία Συντάγματος της Πόλης του Μεξικό - Ζόκαλο
Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία του Μεξικού και μια από της μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57,600 m² (3 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Ελλάδας). Η επίσημη ονομασία της είναι Plaza de la Constitución (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας το Τότε λοιπόν έγιναν κάποια σχέδια για να χτιστεί ένα μνημείο της ανεξαρτησίας του Μεξικό αλλά τελικά χτίστηκε μόνο η βάση, ένας πλίνθος δηλαδή,ο οποίος στα Ισπανικά ονομάζετε Zócalo (Ζόκαλο).Από τότε η πλατεία άρχισε να ονομάζετε στην καθημερινότητα Zócalo και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε μετά από μερικά χρόνια, το όνομα (η παρατσούκλι) της έμεινε μέχρι σήμερα. Η πλατεία έχει χωρητικότητα πάνω από 100,000 ανθρώπων και έχει υπάρξει "σκηνή" σε αρκετά σημαντικά σημεία της πολιτικής ιστορίας της χώρας ενώ επίσης χρησιμοποιείτε για πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μέχρι και για συναυλίες όπου προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.Στην πλατεία βρίσκονται σημαντικά κυβερνητικά κτίρια, ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός,το Εθνικό Παλάτι ενώ στο κέντρο της πλατείας βρίσκετε μια τεράστια σημαία του Μεξικου

5 Σημαντικά ιστορικά γεγονότα
Κάποτε στο Μεξικό κατοικούσαν οι Μάγιας, οι Ζαποτέκοι, οι Τολτέκοι,οι Αζτέκοι(που ανήκαν στις φυλές των Τολτέκων). Ανέπτυξαν δικές τους συνήθειες και τρόπο ζωής. Αυτοί που ανέπτυξαν μεγάλο πολιτισμό ήταν οι Ολμέκοι. Το Μεξικό στηρίχθηκε αρκετά στην καλλιέργεια της γης. Πριν την ισπανική εισβολή και κατοχή οι πολιτισμοί των Μάγια, των Τολτέκων και των Αζτέκων ήταν στο προσκήνιο. Αξιοσημείωτη είναι οι Μεξικάνικη Επανάσταση του 1910(με επικεφαλή τον Εμιλιάνο Ζαπάτα) που ξέσπασε λόγω των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων με τα εξασλιωμένα τμήματα του πληθυσμού να εναντιόνονται και να εξεγήρονται ενάντια στους γαιοκτήμονες και τους αστούς. Σημαντικά ιστορικά γεγονότα

6 “Για να κάνεις μια γιορτή, οποιοδήποτε πρόσχημα είναι αρκετό”
Οι Μεξικάνοι φημίζονται για το κέφι, το χορό και το τραγούδι τους. Με την παραμικρή ευκαιρία που τους δίνεται διασκεδάζουν, χορεύουν, χαίρονται τη ζωή(pachangas). Όπως για παράδειγμα το mariachi που είναι ένα μουσικό σύνολο όπου κατά κύριο λόγο τραγουδούν τις τοπικές rancheras όπου συνηθίζεται από το 1700μ.Χ στην περιοχή Jalisco. Ένα άλλο έθιμο που τείνει να εξαφανιστεί είναι οι “Serenatas” που εκδήλωση αγάπης για κάποιο σημαντικό πρόσωπο που θα γίνει ο/η αποδέκτης/ια. “Για να κάνεις μια γιορτή, οποιοδήποτε πρόσχημα είναι αρκετό”

7 ‘Εθιμα που συνεχίζονται ανά τα χρόνια
Ένα από τα έθιμα είναι η Ημέρα των Ψυχών όπου οι κάτοικοι βγαίνουν έξω μεταμφιεσμένοι κρατώνταςτα προσφιλή τους. Γενικά ο θάνατος γαι τους Μεξικάνους δεν είναι ένα απλό ζήτημα καθώς και κάποιες κουλτούρες πίστευαν στον κάτω κόσμο. Την ημέρα εκείνη π.χ κάνουν προσφορές στον τόπο των Ψυχών.

8 Μουσική Η Μεξικανική μουσική αποτελείται από τεράστια ποικιλία μουσικών ειδών και επιρροών. Μερικές κατηγορίες παραδοσιακής μεξικάνικης μουσικής είναι οι μουσικές Μαριάτσι, Μπάντα, Νορτένι, Ραντσέρα και Κορίδος. Η παραδοσιακή μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στους Μεξικανούς και είναι παρούσα σε κάθε σημαντικό γεγονός, όπως οι γάμοι, οι γιορτές κλπ. Σε καθημερινή βάση, οι περισσότεροι Μεξικάνοι ακούν σύγχρονα μουσικά είδη όπως ποπ και ροκ μουσική, τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά. Το Μεξικό έχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία στο χώρο του θεάματος στη Λατινική Αμερική. Κάθε χρόνο εξάγεται η μουσική Μεξικάνων καλλιτεχνών τόσο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όσο και της Ευρώπης, ιδίως στην Ισπανία.

9 Κουλτούρα και Πολιτισμός
Η κουλτούρα και ο πολιτισμός του Μεξικού είναι επηρεασμένη και συνδεδεμένη με την Ισπανική αλλά και άλλων λαών της κεντρικής Αμερικής. Διαφοροποιείται όσων αφορά τις γενιές, τη θρησκεία και την κοινωνική τάξη. Εντοπίζεται επίσης η προ- Κολομβιανή αρχιτεκτονική στα κτήρια, τα σπίτια και στα έργα τέχνης. Αυτή είναι και η τοπική άποψη για τις τέχνες. Επίσημα, οι αναγνωρισμένες γλώσσες στο Μεξικό είναι πάνω από 60 και αυτό δείχνει και την πολυπολιτισμικότητα της χώρας.

10 Σημαντικές ημερομηνίες/στιγμές
Οι Μεξικάνοι γιορτάζουν την απελευθέρωση από τους Ισπανούς στις 16 Σεπτεμβρίου και θεωρείται αργία. Γιορτάζονται επίσης η παραμονή των Χριστουγέννων ως “άγια νύχτα”. Οι γάμοι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις σημαντικές στιγμές της ζωής και του τρόπου ζωής των Μεξικανών. Απεριόριστο γλέντι και διασκέδαση και σε διάρκεια και σε ρυθμό. Επίσης είναι μια-ακόμη- ευκαιρία να δείξει ο καθένας τις δυνατότητες του στο χορό, το τραγούδι και όχι μόνο. Γενικά είναι ένας λαός που αγαπούν και απολαμβάνουν τη ζωή στο έπακρο. Σημαντικές ημερομηνίες/στιγμές


Κατέβασμα ppt "Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google