Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2013

2 Οι καλύτεροι εργάτες και τεχνίτες από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας εργάστηκαν στη νέα πόλη. Η πόλη θεμελιώθηκε από τον αυτοκράτορα το 324 μ.Χ και τα εγκαίνιά της έγιναν το 330μ.Χ. Οι καλύτεροι εργάτες και τεχνίτες από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας εργάστηκαν στη νέα πόλη. Η πόλη θεμελιώθηκε από τον αυτοκράτορα το 324 μ.Χ και τα εγκαίνιά της έγιναν το 330μ.Χ.

3 Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κωσταντίνος ήταν να ……… Επισκευάσει τα τείχη και την ακρόπολη.

4 Πώς θα μπορούσε να πείσει τους κατοίκους να ενδιαφέρονται για τη συντήρηση των τειχών; Έδωσε τίτλους, προνόμια και οικονομικά κίνητρα σε αυτούς που φρόντιζαν για τη φροντίδα των τειχών. Το τείχος που έχτισε ο Κωνσταντίνος

5 Στο κέντρο της πόλης χτίστηκε η μεγάλη αγορά και μια στήλη ( κολόνα ) με το άγαλμα του αυτοκράτορα. Αργότερα πάνω στη στήλη τοποθετήθηκε ένας σταυρός, το άγαλμα πιθανώς καταστράφηκε.

6 Σήμερα σώζεται μόνο η στήλη.

7 Το μεγάλο παλάτι.

8 Πώς θα διακοσμούσαν την πόλη την εποχή εκείνη; Με αγάλματα και έργα τέχνης. Πού τα τοποθετούσαν; Στους δρόμους, στην αγορά, στα σπίτια, στις πλατείες.

9

10 Στην αυτοκρατορία υπήρχαν πολλές θρησκείες Ας θυμηθούμε τι έλεγε το διάταγμα των Μεδιολάνων Ο κάθε πολίτης της χώρας μπορούσε να πιστεύει σε όποια θρησκεία ήθελε Στην νέα πόλη διατηρήθηκαν οι ναοί της παλιάς θρησκείας όμως χτίστηκαν και νέοι Χριστιανικοί

11 Ναός της Αγίας Ειρήνης Ο ναός των Αγίων Αποστόλων

12 Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για να ζήσει; Νερό και φαγητό. Στη νέα πόλη κατασκευάστηκαν κρήνες, λουτρά, υδραγωγεία Το νερό που είχε η πόλη μπορούσε να επαρκέσει για έξι μήνες.

13

14

15

16 Καλό διάβασμα


Κατέβασμα ppt "Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google