Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Πισσαρίδη Μαρία Αναστασία dpsd04041
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
2.2.1– Μείγματα.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΤΑΡΑΝΔΟΣ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Κοστολόγηση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )
ΟΞΕΑ – ΒΑΣΕΙΣ - ΑΛΑΤΑ Μπορείτε να αναφέρετε μερικές βάσεις και μερικά οξέα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή; Βάσεις: αμμωνία, μαγειρική σόδα (διαλυμένη.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Αγροδιατροφικών Προϊόντων. Συσκευασία ενός πρωτογενούς αγροτικού προϊόντος ονομάζεται η περικάλυψη του από κάποιο ειδικό υλικό που χρησιμοποιείται.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΧΑΛΚΟΥ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Μετουσίωση Πρωτεϊνών Επιμέλεια: Ηλίας Μαυροματίδης, ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης
Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
2.2.1– Μείγματα.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ - ΕΜΒΑΔΟΥ – ΟΓΚΟΥ.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 5) Ηλ. Μαυροματίδης.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ Κεφάλαιο 2

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια θα είναι σε θέση να: Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά κλασικά κοκτέιλ σύμφωνα με τις πρότυπες συνταγές. Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini). Μαργαρίτα (Margerita). Μπρονξ (Bronx). Μπλακ Ράσιαν (Black Russian). Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan).

Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan). Παρασκευές ποτών Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan). Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini). Μαργαρίτα (Margerita). Μπρονξ (Bronx). Μπλακ Ράσιαν (Black Russian).

Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan) ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML   - Ουίσκυ καναδικό - Ξηρό βερμούτ Παγάκια Μιξινγκ- γκλας Kοκτέιλ    Τίποτε ή κερασάκι κοκτέιλ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο Μιξινγκ- γκλας μαζί με το πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini) ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML   - Τζιν - Ξηρό βερμούτ "Μαρτίνι" - Παγάκια Μιξινγκ - γκλας Κοκτέιλ    Φέτα λεμονιού ή παραγεμισμένη ελιά  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι μαζί με το πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μαργαρίτα (Margerita) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 30 ML 10 ML - Τεκίλα - Τρίπλσεκ  - Χυμό λεμονιού Σέικερ   Κύπελλο σαμπάνιας με αλατισμένο χείλος   - Φέτα πράσινου λεμονιού  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Διακοσμούμε το χείλος του ποτηριού με αλάτι. Βάζουμε τα υλικά και το πάγο στο σέικερ, κτυπάμε και σουρώνουμε στο ποτήρι. Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπρονξ (Bronx) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 30 ML 10 ML 20 ML   - Τζιν - Ξηρό βερμούτ - Γλυκό βερμούτ - Χυμό πορτοκάλι - Παγάκια Σέικερ Κόκτειλ   1/2 φέτα πορτοκαλιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ τον πάγο, κτυπάμε τα υλικά και σουρώνουμε σε ποτήρι.  Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπλακ Ράσιαν (Black Russian) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML   - Βότκα - Καλούα ή λικέρ του καφέ - Παγάκια Ποτήρι  Ολντ φάσιον ή ψηλό  Κερασάκι Μαρασκίνο ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι με τον πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά. Κατηγορία: Short drink / ποτό για πριν από το δείπνο (απεριτίφ)

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής κοκτέιλ: Ξηρό Μανχάταν (Dry Manhatan). Ξηρό Μαρτίνι (Dry Martini). Μαργαρίτα (Margerita). Μπρονξ (Bronx). Μπλακ Ράσιαν (Black Russian).