Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
από τον Εργαστηριακό Οδηγό Φυσικής B′ Γυμνασίου και το αντίστοιχο Τετράδιο Εργασιών των Ν. Αντωνίου, Π. Δημητριάδη, Κ. Καμπούρη, Κ. Παπαμιχάλη, Λ. Παπατσίμπα Δείτε σε βίντεο μέτρηση όγκου:

2 Όγκος γεωμετρικών στερεών
Μετρώντας την ακμή a ενός κύβου, βρίσκουμε τον όγκο του a³. Εφαρμόζοντας τους σχετικούς τύπους μπορούμε να βρούμε τον όγκο οποιουδήποτε στερεού έχει γνωστό γεωμετρικό σχήμα.

3 Όγκος υγρών Για να μετρήσουμε τον όγκο μιας ποσότητας υγρού, αρκεί να την μεταγγίσουμε στον κατάλληλο ογκομετρικό κύλινδρο … … και να διαβάσουμε την ένδειξή του, φροντίζοντας το μάτι μας να είναι στην ευθεία με τη στάθμη του υγρού.

4 Όγκος στερεών Για να μετρήσουμε τον όγκο στερεού ακανόνιστου σχήματος κάνουμε τα εξής: Τοποθετούμε ποσότητα υγρού σε ογκομετρικό κύλινδρο και καταγράφουμε την ένδειξη (100mL) Ρίχνουμε το στερεό μέσα στον κύλινδρο (το στερεό πρέπει να καλύπτεται από το υγρό, αλλιώς προσθέτουμε υγρό και επαναλαμβάνουμε το πρώτο βήμα) και καταγράφουμε τη νέα ένδειξη (119mL) Η διαφορά των ενδείξεων είναι ο όγκος του στερεού (119mL – 100mL = 19mL)


Κατέβασμα ppt "Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google