ΜΕΛΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
20 Ερωτήσεις ΦΤΩΧΙΑ.
Advertisements

M Ε Λ Ι Σ Σ Ο Κ Ο Μ Ι Α ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  Στο πλαίσιο εφαρμογής των / , / , Αποφάσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Σωστή Διατροφή !!! Γιατί πρέπει να πίνουμε φυσικούς χυμούς;
Το Κάπνισμα.
Έφη Τσόγκα, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ :
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
…ένα ταξίδι που διαρκεί Δημιουργία παρουσίασης
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Η μέλισσα ένα ασπόνδυλο ζώο
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Σχολείο:10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης Τομέας: Υγείας Πρόνοιας Τάξη:Βυπ3
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΠΑΝΑΚΙ.
ΣΤΟΧΟΙ Ξηροί καρποί Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Το σχολείο μας συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα « Προαγωγή της Υγείας ». Μια εβδομάδα του Απρίλη ήταν αφιερωμένη στα φρούτα.
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Τρώτε μια σοκολάτα Προσπαθήστε να φανταστείτε τι πορεία θα ακολουθήσει μέσα στο σώμα σας από την στιγμή που θα δαγκώσετε το πρώτο κομμάτι.
«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ» Η πορτοκαλιά ανθίζει μία φορά το χρόνο και η ανθοφορία της κρατάει 5-7 εβδομάδες. Ο καρπός της πορτοκαλιάς είναι το πορτοκάλι  Το δέντρο ευδοκιμεί.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Τώρα, τώρα Στίχοι:  Πάνος Φαλάρας Μουσική:  Lluis Llach Όπως και να ’ναι ο κόσμος, όσα κι αν έχει στραβά, έστω κι αν μείνω πια μόνος, πάντα θα φεύγω.
ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ ΜΕΛΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
¨Από το μέλι έρχομαι και στην κορφή …….. τα οφέλη¨ Η διατροφική αξία του μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1 ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ.
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
ΤΟ ΑΙΜΑ Το αίμα είναι υγρός ιστός που αποτελείται από : 1. το πλάσμα
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
Χ΄΄Χαραλάμπους Ευανθία και μαθητές του προγράμματος erasmous
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Αγγλία.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
6.4 Η αναπαραγωγή στoν άνθρωπο
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Η ζάχαρη και τα υποκατάστατα της
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
Ιαματικές πηγές Θερμές πηγές.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
00
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ
Ομάδες τροφίμων.
Γνωρίζω τον κύκλο του νερού και πως αυτός επηρεάζει το οικοσύστημα του πλανήτη.
1 ΧΗΜΕΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΡΑΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΕΛΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ

Τοποθέτηση κηρήθρων σε πλαγιές με πλούσια ανθοφορία 1.Μείωση βροχοπτώσεων 2.Αύξηση μέσης θερμοκρασίας 3.Αύξηση ημερών με μέση θερμοκρασία άνω 30ºC Η παραγωγή μελιού αρχίζει από Μάιο και διαρκεί έως τον Αύγουστο. ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Οι λόγοι είναι:

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΜΕΛΙΟΥ Μάζεμα κηρήθρων Τοποθέτηση στο μελιτοεξαγωγέα Τοποθέτηση σε βάζα

ΠΕΡΙΕΧΕΙ: ΓΛΥΚΟΖΗ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ ΣΟΥΡΚΟΖΗ ΝΕΡΟ ΣΙΔΗΡΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΤΟ ΜΕΛΙ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΡΧΑΙΑ ΙΝΔΙΑ ΚΕΛΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΠΕΡΣΙΑ ΚΙΝΑ

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΡΔΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΕΛΚΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΗΤΡΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΠΩΣΕΩΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΣΤΩΝ ΚΑ ΙΚΥΤΤΑΡΩΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΠΟ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΝ

Το μέλι υπέρ της ομορφιάς και της ευεξίας

ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ

ΚΑΒΒΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ -Άρθρο της Μανίκα Βάσιας, κλινικής διαιτολόγου- διατροφολόγου -Έρευνα του dr.Lindberg -Άρθρο της Μπαρμπαρούτση Ειρήνη, κλινική διαιτολόγος- Αθλητική διατροφολόγο, Επιστημονική συνεργάτιδα Εθνικής ομάδας Στίβου -Άρθρο της Δουλγέρη Αναστασίας, κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος -”Μέλι στην ζωή μας”, Μυρσίνη Λαμπράκη -Στοιχεία από ΟΛΜΕ, την οργάνωση των μελισσοκόμων της χώρας μας -διαδίκτυο -Συνέντευξη από ντόπιο παραγωγό μελιού τον κ.Λυσσάρη Νικόλαο από το Γεράκι