Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα

2 Καλοκαίρι! Το καλοκαίρι στη μετεωρολογία καθορίζεται συμβατικά ως η περίοδος που περιλαμβάνει για το Βόρειο ημισφαίριο τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και διαρκεί από το θερινό ηλιοστάσιο έως τη φθινοπωρινή ισημερία. Στο Νότιο ημισφαίριο το καλοκαίρι ξεκινά κατά τις 21 Δεκεμβρίου, και περιλαμβάνει συμβατικά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο

3 Καλοκαιρινά φρούτα Ακόμη και όσοι δεν αγαπούν τα φρούτα, τους καλοκαιρινές μήνες όλο και κάποιο θα βρουν να καταναλώσουν. Τα φρούτα αποτελούν βασικά και αναπόσπαστα συστατικά μια σωστής και ισορροπημένης διατροφής.  Άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο μας παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία όπως υδατάνθρακες, διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, καθώς επίσης και πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών συστατικών.

4 Ιούνιος Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λα τινικά ονομάζονταν Juno. Είναι ο δέκατος μήνας κατά το Εκκλησιαστικό ημερολόγιο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, και ο τέταρτος κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο. Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο δωδέκατος μήνας και ονομάζοντανΣκιροφοριών διάρκειας 29 ημερών και αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 24 Μαΐου έως 22 Ιουνίου. Σε άλλες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας τελευταίος μήνας του χρόνου θεωρούνταν ο Ποσειδών ο οποίος στην Αθήνα λογίζονταν ως ο έκτος μήνας του έτους.

5


Κατέβασμα ppt "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google