Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

2 Οι πρωτεϊνες είναι ενώσεις που αποτελούνται από αμινοξέα. Τα αμινοξέα είναι ενωμένα μεταξύ τους με πεπτιδικούς δεσμούς και οι ενώσεις που προκύπτουν ονομάζονται πεπτίδια (διπεπτίδια, τριπεπτίδια κλπ.) Η θρεπτική αξία των πρωτεϊνών καθορίζεται από την σύσταση τους σε αμινοξέα.(πλήρεις και μη πλήρεις πρωτεϊνες).

3

4 Απαραίτητες στην σύνθεση νέων ιστών και στην αναπλήρωση φθορών. Βασικό συστατικό κάθε ζωντανού κυττάρου. Συμμετέχουν στην σκελετική διαμόρφωση του σώματος αφού αποτελούν συστατικό των διαφόρων ιστών του. Συμμετέχουν στην σύνθεση ορμονών και ενζύμων. Αποτελούν απαραίτητο συστατικό όλων των υγρών του σώματος(εκτός από χολή και ούρα).

5 Είναι ουσίες οι οποίες αν και δεν προσδίδουν ενέργεια όπως άλλα θρεπτικά συστατικά, εντούτοις είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία και την υγεία του οργανισμού. Πηγές βιταμινών είναι κυρίως τα φυτά αλλά και τα ζώα. Κάποιες βιταμίνες μπορεί να είναι με την μορφή προβιταμίνης και σχηματίζονται στην ενεργή μορφή τους στον οργανισμό.

6 Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνες D.E.K.A.) Υδατοδιαλυτές βιταμίνες Κάποιες βιταμίνες είναι ευαίσθητες στην υψηλή θερμοκρασία η οποία μπορεί να τις καταστρέψει.

7 Έλλειψη βιταμινών προκαλεί υποβιταμίνωση και η πλήρης έλλειψη οδηγεί σε αβιταμινώσεις. Μερικά παραδείγματα: Βιταμίνη C: σκορβούτο Βιταμίνη Β12: μακροκυτταρική αναιμία, νευρολογικά συμπτώματα Βιταμίνη Β3(νιασίνη): πελλάγρα, διανοητική ανεπάρκεια, δερματίτιδα, διάρροιες Βιταμίνη Β9(φολικό οξύ): μεγαλοβλαστική, μακροκυτταρική αναιμία


Κατέβασμα ppt "Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google