Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Από τον Κωνσταντίνο Καρακάρα

2 ΑΝΑΝΑΣ Ο ανανάς ανήκει στα τροπικά φρούτα και μαζί με τις μπανάνες αποτελούν ίσως τα πιο δημοφιλή τροπικά φρούτα, τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο Τι κάνει όμως τον ανανά τόσο ισχυρά διατροφικά φρούτο; Αποτελείται από βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη C), ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, αλλά και από ένζυμά που βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι ανήκει στ τρόφιμά εκείνα που βοηθούν στην επίτευξη, αλλά και στην διατήρηση του ιδανικού μας βάρους. Ο ανανάς έχει μικρή περιεκτικότητα νατρίου και χοληστερίνης.

3 Δύο φωτογραφίες ανανά.

4 ΑΥΓΟ Το αυγό είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επιπλέον, είναι μία πολύ καλή πηγή σεληνίου, ιωδίου και βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνης), ενώ επίσης περιέχει βιταμίνη Β12, βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ), βιταμίνη Β9 (φυλλικό οξύ), βιταμίνη Α, και βιταμίνη D.Η τακτική κατανάλωση αβγών φαίνεται να έχει προστατευτική δράση έναντι παθήσεων των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

5 ΜΕΛΙ Το μέλι αποτελείται από 70-80% από σάκχαρα, κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού απορροφάται άμεσα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες στο μέλι που το καθιστούν πολύτιμη τροφή. Περιέχει νερό σε ποσοστό 16%, οργανικά οξέα , πρωτεΐνες και αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία σε μικρές ποσότητες κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο κ.ά., ένζυμα, συμπλέγματα πρωτεϊνών, βιταμίνες Β2, Β6, C, D, E, παντοθενικό οξύ, φολικό οξύ κ.ά, φυσικές αρωματικές ουσίες κ.ά.

6 Φωτογραφίες από μέλι.

7 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ Τα αλλαντικά και τα λουκάνικα είναι γεμάτα από νάτριο και άλλες συντηρητικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο του παχέος εντέρου. Χοτ-ντογκ, μπέικον και λουκάνικα έχουν επίσης πολύ αλάτι, λιπαρά, χοληστερόλη και πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά που δεν κάνουν στο σώμα σας κανένα καλό. Σίγουρα, δεν πειράζει να φάτε ένα χοτ-ντογκ μια στο τόσο, αλλά το να τρώτε τακτικά τέτοια πράγματα κάθε άλλο παρά καλό κάνει. Τα χοτ-ντογκ συχνά τρώγονται πολύ από τα παιδιά μιας και είναι τόσο εύκολο να προετοιμαστούν. Αλλά αυτή η ευκολία έχει ένα βαρύ τίμημα.

8 Το χοτ-ντογκ είναι 1 απ’αυτά και απ’αυτο φτιάχνοναι οι κοτομπουκιες

9 ΝΤΟΝΑΤΣ Όσο και να μας πονάει να το γράψουμε, τα ντόνατς… νόστιμα, λαχταριστά ντόνατς… είναι απλά κακά. Αλήθεια, τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο από μια χούφτα τηγανιτό ψωμί, τηγανισμένο και πασαλειμμένο με ζάχαρη; Όχι πολλά πράγματα. Κάθε ντόνατ είναι γεμάτο από τρανς λιπαρά, ζάχαρη και ραφιναρισμένο άσπρο αλεύρι με κάθε θρεπτικό συστατικό να έχει αφαιρεθεί. Τα περισσότερα ντόνατς έχουν 20 γραμμάρια λίπος και γύρω στις 300 θερμίδες το κάθε ένα. Για κάποιο λόγο, πολύ φαίνεται να συνδέουν τα ντόνατς με το πρωινό. Υπάρχουν πολλά υγιή πράγματα που μπορείτε να φάτε για πρωινό, όπως τα αυγά. Τα αυγά έχουν άδικη φήμη ως ανθυγιεινά τρόφιμα. Είναι τα ντόνατς που πρέπει να αποφεύγονται, όχι τα αυγά.

10 Νομίζω ότι σας άνοιξα την όρεξη...

11 ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ Σε γενικές γραμμές, οι πιο απλές τροφές-σνακ με υδατάνθρακες είναι κακές για τον οργανισμό μας. Τα πατατάκια δεν αποτελούν εξαίρεση. Όχι μόνο είναι αυτά τα μικρά πραγματάκια γεμάτα λίπος, θερμίδες και αλάτι, αλλά περιέχουν ακρυλαμίδιο, το οποίο είναι καρκινογόνο. Πολλοί ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι αυτό το θανάσιμο συστατικό είναι υπεύθυνο για χιλιάδες καρκίνους κάθε χρόνο. Έτσι την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε ένα περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ, αποφύγετε τον διάδρομο με τα πατατάκια. Σπάνια υπάρχει κάτι σε αυτό το διάδρομο που κάνει να φάτε.

12 Μην τα λυγουρεύεστε.

13 ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΤΕΛΟΣ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google