Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ 20902 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 20908 ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ 20902 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 20908 ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ
ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ 20902 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 20908 ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942 ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20923

2 ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: κ. ΑΜAΛΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Γ.Ν ΚΑΤ

3 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
Αναζήτηση πιθανών θεμάτων για το επερχόμενο συνέδριο. Καταμερισμός θεμάτων σε στρογγυλά τραπέζια , ομιλίες , διαλέξεις , φροντιστήρια και διαμόρφωση του προγράμματος σε ημέρες. Ανάλυση των διατροφικών θεμάτων που προτείνονται. Συζήτηση των θεμάτων με την υπεύθυνη, οργάνωση και καταγραφή αυτών σε ηλεκτρονική μορφή. Δημιουργία προτεινόμενου προγράμματος για το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας.

4 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Διατροφή και σκευάσματα – συμπληρώματα Πόσιμα συμπληρώματα στην κλινική πράξη. Ανοσοδιατροφή Πρωτεϊνούχα συμπληρώματα και η θέση τους στην αθλητική διατροφή. Αποτελεσματικότητα λιποδιαλυτών ουσιών και οι επιδράσεις τους στον οργανισμό. Συμπληρώματα βιταμινών, υπερδοσολογία και τοξικότητα. Διατροφή και θρεπτικά συστατικά Διατροφικοί μύθοι: Χειρισμός στην καθημερινή πρακτική. Τεστ τροφών/δυσανεξίας, μύθοι και αλήθειες. Αλλεργιογόνα τρόφιμα και συνδυασμοί τροφίμων Αλληλεπίδραση θρεπτικών συστατικών και φαρμάκων. Διατροφή και γαστρεντερικό σύστημα Διατροφική διαχείριση ασθενών με προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος (πεπτικό έλκος, Ι.Φ.Ν.Ε, νόσος Crohn).  Διατροφή και κοιλιοκάκη Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της κοιλιοκάκης, σημεία και συμπτώματα. Διατροφική διαχείριση ασθενών με κοιλιοκάκη. Διατροφή στη βρεφική ηλικία Η σημασία του θηλασμού, διατροφικές συστάσεις για θηλάζουσες. Γάλατα βρεφικής ηλικίας εμπορίου και χρόνος εισαγωγής αγελαδινού γάλακτος Κατάλληλος χρόνος εισαγωγής στερεής τροφής και εισαγωγής νέων τροφίμων.

5 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Διατροφή και νευρολογικά νοσήματα Διατροφική διαχείριση ασθενών με αυτισμό. Διατροφική διαχείριση ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Εντερική και παρεντερική διατροφή Ο ρόλος του διαιτολόγου/συνεργασία με άλλους επιστήμονες υγείας στην επιλογή και εφαρμογή εντερικής και παρεντερικής διατροφής.     Νατριοευαισθησία σε υπερτασικούς ασθενείς και η επίδραση του νατρίου στη διατροφή. Κρυφές πηγές νατρίου σε τρόφιμα.  ΔΙΑΛΕΞΗ Η θέση του διαιτολόγου στην αντιμετώπιση πολυκυστικών ωοθηκών. ΔΙΑΛΕΞΗ Νέος τύπος σακχ. Διαβήτη  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑΤΑ Διατροφή και αυτισμός. Διατροφή και χολοκυστοπάθειες. Προσέγγιση και διαχείριση αντιστασιακών ασθενών. Διατροφή και οικογενή υπερχοληστερολαιμία. Διατροφή και ουρική αρθρίτιδα.

6 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Δημιουργία ζωγραφιάς για παιδιά ηλικίας 2,5-4,5 ετών με θέμα την πυραμίδα μεσογειακής διατροφής. Εύρεση χρωματιστών τροφίμων που θα μπορούσαν να κολληθούν από τα παιδιά στην πυραμίδα. Δημιουργία μιας πρότυπης πυραμίδας για να παρουσιαστεί η παρέμβαση ενδεικτικά στις νηπιαγωγούς ώστε να προταθούν τροποποιήσεις και βελτιώσεις.  Κατασκευή πυραμίδας (κολαζ-ζωγραφική) με τα παιδιά . Εξοικίωση και γνωριμία με τρόφιμα ( φρούτα , λαχανικά , γαλακτοκομικά κλπ) .

7 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

8 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ : ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΩΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ.

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!


Κατέβασμα ppt "ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ 20902 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 20908 ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google