Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Μαρίνα Χατζή

2 Ισορροπημένη, με μια αίσθηση του μέτρου και ιδιαίτερα θρεπτική, η ελληνική διατροφή έχει θεωρηθεί από τους διατροφολόγους όλου του κόσμου, ως το καλύτερο διατροφικό μοντέλο. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ελαιόλαδου είναι ένα υγιές... Χόμπι

3  Έχουμε την καλύτερη σαλάτα όλου του κόσμου
Το κρασί Η φέτα είναι η εθνική μας γαρνιτούρα Η ποιότητα του ελληνικού μελιού είναι αξεπέραστη

4 Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι βασίζεται στο τρίπτυχο:
 Ποικιλία – Μέτρο – Ισορροπία. Ισορροπία: αναφέρεται στην κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες (γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, ψάρι, πουλερικά, κόκκινο κρέας, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί) προκειμένου να: λαμβάνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά για να: λειτουργεί σωστά ο οργανισμός, διατηρείται το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα. Μέτρο: Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερκαταναλώνονται. Όλα τα τρόφιμα συνεισφέρουν στην κάλυψη των θρεπτικών απαιτήσεων, αρκεί να καταναλώνονται σε κανονικές ποσότητες και στη σωστή συχνότητα. Κάθε τρόφιμο μπορεί να προσφέρει κάτι στον οργανισμό μας: ευεξία – γεύση – θρέψη!!!

5 . Ποικιλία: Για να έχουμε ποιοτική διατροφή, οι ΟργανισμοίΥγείας έχουν διαμορφώσει την Πυραμίδα Διατροφής Έτσι, καταναλώνοντας τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων και με τη συχνότητα που ορίζεται στην πυραμίδα διατροφής, μπορούμε να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά στη σωστή αναλογία

6 Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων
Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για την ανθρώπινη υγεία: Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων Προλαμβάνει από τον καρκίνο του μαστού Καταπολεμά την παχυσαρκία

7 Οι 10 «χρυσές» συμβουλές της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής
1. Καταναλώνετε καθημερινά 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών. 2. Μαγειρεύετε εβδομαδιαία 2-3 φορές όσπρια ή λαδερά. 3. Τρώτε εβδομαδιαία 2-3 μερίδες ψαριών και θαλασσινών. 4. Προτιμάτε τρόφιμα ολικής αλέσεως.   5. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων κρεάτων.   6. Αλκοόλ: Μετριάστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών 7. Προσθέστε άφθονα αρωµατικά βότανα, λεμόνι, ξύδι, µπαχαρικά στα φαγητά και τις σαλάτες. 8. Ελαιόλαδο:κύρια πηγή λίπους. ΌΧΙ στα πατατάκια, σοκολάτα, σφολιατοειδή, πίτες και γλυκά, καθότι είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα, ζάχαρη και αλάτι. 9. Σωματικό βάρος: Διατηρείστε το σε φυσιολογικά επίπεδα(Δείκτης Μάζας Σώματος: 18,5-25kg/m2).  10. Σωματική άσκηση: Ασκηθείτε τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά. 


Κατέβασμα ppt "Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google