Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου

2 Μέθοδος - Ομάδες Θρεπτικά Συστατικά & Νερό Λίπη Αξία
Κορεσμένα & Ακόρεστα Λιπαρά Οξέα Χοληστερόλη

3 Βιταμίνες Απαραίτητα για την υγεία όλων των οργανισμών, αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την ψυχοσωματική μας ισορροπία Οργανικές χημικές ενώσεις Είναι απαραίτητες για την κανονική αύξηση και διατήρηση ενός ζωντανού οργανισμού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να τις συνθέσει υδατοδιαλυτές(A,D,E,K) και στις λιποδιαλυτές ( το σύμπλεγμα Β,C)

4 Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία
ΣΙΔΗΡΟΣ (Fe) ΑΣΒΕΣΤΙΟ (Ca) ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ (Zn) ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ) ΣΕΛΙΝΙΟ (Se) ΙΩΔΙΟ (Ι) ΧΑΛΚΟΣ (Cu) ΦΘΟΡΙΟ ΜΟΛΥΒΔΑΙΝΙΟ (Mo) ΜΑΓΓΑΝΙΟ (Mn) ΜΑΓΝΗΣΙΟ (Mg)

5 ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ Οι βασικές δομικές μονάδες των πρωτεϊνών είναι τα αμινοξέα(πρωτεϊνικα και μη πρωτεϊνικα).Χημικά οι πρωτεΐνες διακρίνονται σε απλές, σύνθετες και πρωτεϊνικά παράγωγα Οι πρωτεΐνες είναι βασικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων. Χρειάζονται επίσης στην πέψη και βοηθούν στην παραγωγή αντισωμάτων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. 

6 Επιπτώσεις της αυξημένης-μειωμένης πρόσληψης πρωτεϊνών
Όταν η παροχή πρωτεϊνών στον οργανισμό είναι χαμηλή, είναι πιθανόν να χαθεί μυϊκός ιστό. Ακόμη εάν η ποσότητα πρωτεΐνης σε ένα γεύμα είναι πολύ μεγάλη, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απορρόφηση και αυξημένο καταβολισμό πρωτεϊνών.   Σε περίπτωση παρατεταμένης λήψης μεγάλων ποσοτήτων πρωτεϊνών, υπάρχει κίνδυνος βλάβης στο συκώτι και στους νεφρούς. 

7 Υδατάνθρακες

8 Διατροφικές – Μεταβολικές Παθήσεις
Παχυσαρκία Νευρική Ανορεξία

9 Διατροφικές Προτιμήσεις Εφήβων
Ερωτηματολόγια 1ο 2ο 3ο Τελικό

10 Αποτελέσματα

11 Συζήτηση - Συμπεράσματα

12 Μαθησιακά Οφέλη από την Ερευνητική Εργασία
Ερευνητικές Ικανότητες Δεξιότητες Συνεργασίας Δεξιότητες συλλογής στοιχείων & επεξεργασίας δεδομένων Ικανότητες Σύνθεσης και Κριτικής Σκέψης Απόκτηση Γνώσεων Δεξιότητες στη χρήση των ΤΠΕ και των διαδικτυακών εφαρμογών

13 Αξιολόγηση Ομαδική Ολομέλειας Διδάσκοντα


Κατέβασμα ppt "Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google