Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου

2 2 Τα δημητριακά είναι: Σιτάρι Κριθάρι Ρύζι

3 3 Τα δημητριακά είναι: Αραβόσιτος (σιταροπούλα, καλαμπόκι) Βρώμη Σίκαλη

4 4 Το σιτάρι είναι η βάση της διατροφής μας

5 5 Τα μέρη του κόκκου του σιταριού Φλούδα Ψίχα Φύτρο

6 6 Με το σιτάρι φτιάχνουμε: Αλεύρι Σιμιγδάλι πουργούρι

7 7 Αλεύρι Με το αλεύρι φτιάχνουμε το ψωμί

8 8 Αλεύρι Με το αλεύρι ολικής αλέσεως φτιάχνουμε το μαύρο ψωμί

9 9 Θρεπτική αξία του ψωμιού Άσπρο ψωμί Υδατάνθρακες Μαύρο ψωμί Υδατάνθρακες Βιταμίνες Β Μέταλλα (ασβέστιο, σίδηρος) Φυτικές ίνες

10 10 Με το κριθάρι φτιάχνουμε: Ζωοτροφές Αλεύρι

11 11 Ρύζι, η βασική τροφή των ασιατών Φτιάχνουμε: Νισιαστό(έ) Ρυζάλευρο

12 12 Με το καλαμπόκι φτιάχνουμε: Αραβοσιτάλευρο (άνθος αραβόσιτου) Αρβοσιτέλαιο

13 13 Με τη βρώμη φτιάχνουμε: Ζωοτροφές Νιφάδες βρώμης Αλεύρι

14 14 Με τη σίκαλη φτιάχνουμε: Ζωοτροφές Ψωμί

15 15

16 16 Θρεπτική αξία των δημητριακών τα δημητριακά ολικής άλεσης: Είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ και ω-3 λιπαρά οξέα, μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο και διάφορα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο και χαλκό http://www.mednutrition.gr/index.php?option=co m_content&task=view&id=911&Itemid=88

17 17 Φαγητά με δημητριακά

18 18 Ευχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google