ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - FDI Οδηγώντας τον Κόσμο στη Bέλτιστη Στοματική Υγεία Μια σύντομη παρουσίαση της FDI Από τον κ. Χασάπη Ευστράτιο FDI.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προβληματισμοί επί της λειτουργίας του θεσμού
Advertisements

Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών
 Τρέχουσα Διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης.  Στρατηγικός σχεδιασμός για τον περιορισμό των συνεπειών της.  Αντιστροφή του κλίματος στο μέλλον.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΕΛ/ΛΑΚ Ιουνίου Κέντρα Προώθησης Ελεύθερου Λογισμικού (ΚΠΕΛ) Λίνα Γουσίου.
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
«Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΕΑΠ»
Καλώς ήρθατε. Όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή.
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Εξωστρέφειας The “Export Expert” Initiative 39 th IATTO.
ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΦΕΕ Ανατιμολόγηση & Νέα Προϊόντα Νίκος Κεφαλάς, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2009.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
Παρουσίαση ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 31 Ιανουαρίου 2012.
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
Το έργο «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΠΣΕ+Τ) - Γ' ΦΑΣΗ "Αποθετήρια και Επιστημονικά Ηλεκτρονικά Περιοδικά Ανοικτής Πρόσβασης"»
ΠΡΑΞΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.
Οφέλη και Προοπτικές Χρηματοδότησης μέσω Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Ροζάννα Σεμερτζιάν Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Γραφείο Στήριξης Ερευνητικών & Αναπτυξιακών.
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
3 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Αθήνα, Ιουνίου 2007.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
«Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης και Τελευταίες Εξελίξεις»
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ιωάννινα, Ιούνιος 2004 Μ. Κουτροκόη Πρόσβαση στη γνώση.
Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Τάξη Έ.
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Ένταξη Νέων Τεχνολογιών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και Άτομα με Αναπηρία
Η εξοικονόμηση ενέργειας μαζί με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι οι δύο καινούριες συνιστώσες της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
« Πανεπιστημιακό Δίκτυο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Τεχνολογίας στην Υδρολογία και Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων » Υ ΔΡΟΜΕΔΩΝ.
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
Σύντομη Παρουσίαση Προγράμματος «Ενίσχυση της εξωστρέφειας των Αθηναϊκών Επιχειρήσεων» Δικαιούχος: Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ Α.Ε.
Μετάφραση: Μαρία Ευαγγέλου «Ισότητα, Ποιότητα και Ασφάλεια στη φροντίδα Υγείας» Νοέμβριος 2007 Λευκωσία, Κύπρος Paul de Raeve Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσηλευτών.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ
Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τους μαθητές της Ε΄ τάξης Ζώη Αραδιπιώτη Άρη Αριστέιδου.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 12 Μαρτίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Μητρικός Θηλασμός Υποστήριξη μητέρας προς μητέρα
1 Οικοδεσπότης φορέας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα. Εθνικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
7 ο Πρόγραμμα Πλαίσιο ΙΔΕΕΣ (Ideas) Παρουσίαση: Γ. Μαζιώτη, M.Κουτροκόη Εθνικό Σημείο Επαφής το Πρόγραμμα Ιδέες Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κωνσταντίνος Οικονομίδης Γ΄2 Θρησκευτικά ΘΕ1: Η Χριστιανοσύνη στον σύγχρονο κόσμο.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
1 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΠΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση.
Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Ελένη – Αναστασία Κερκεντζέ Υπεύθυνη λειτουργίας ΔΑΣΤΑ.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Μαθαίνω για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, το Δ.Ν.Τ. και το Νέο Πρόγραμμα Στήριξης και Σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας & Τεχνολογίας Ε.Σ.Ε.Τ.
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Γενικός Διευθυντής
Ημέρα Καριέρας Λάρισα, 25 Απριλίου 2012
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μια ή περισσότερες Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ελαιόλαδο?
«Ημέρα Σταδιοδρομίας» ΤΕΙ Λάρισας Τετάρτη 25 Απριλίου 2012
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Υπηρεσιακα συμβουλια - συνελευσεισ
Ν.2861/2010.
Αχιλλέας Καμέας Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
President Elect Training Seminar
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - FDI Οδηγώντας τον Κόσμο στη Bέλτιστη Στοματική Υγεία Μια σύντομη παρουσίαση της FDI Από τον κ. Χασάπη Ευστράτιο FDI National Liaison Officer (Εθνικό Σύνδεσμο) Για την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Η FDI Ιδρύθηκε το 1900 Είναι μία από τις παλαιότερες διεθνείς επαγγελματικές οργανώσεις υγείας Διοικείται από τη Γενική Συνέλευση, τα μέλη της οποίας εκλέγουν το Συμβούλιο της FDI – τη διοικητική αρχή της FDI Απαρτίζεται από περίπου 200 Εθνικές Οδοντιατρικές Ομοσπονδίες και ομάδες ειδικών από περισσότερες από 135 χώρες. Εκπροσωπεί πάνω από 1 εκατομμύριο οδοντιάτρους παγκοσμίως.

Μη-Κυβερνητική Οργάνωση Επίσημες σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας Κεντρικά γραφεία στη Γενεύη-ιδανική θέση για ανάπτυξη και διατήρηση συνεργασίας, σχέσεων και επαφών με άλλες διεθνείς οργανώσεις υγείας Mέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας των Επαγγελμάτων Υγείας

Όραμα και αποστολή της FDI Το Όραμα της FDI είναι “Να οδηγήσει τον Κόσμο στη Βέλτιστη Στοματική Υγεία” Αποστολές: Να αποτελεί τη διεθνή, επίσημη και ανεξάρτητη φωνή του οδοντιατρικού επαγγέλματος, Να προάγει τη βέλτιστη στοματική και γενική υγεία για όλους τους λαούς, Να υποστηρίζει τις Ομοσπονδίες-Μέλη της στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των μελών τους να παρέχουν περίθαλψη στοματικής υγείας στο κοινό, Να εξελίσσει και να προάγει τη δεοντολογία, την τέχνη, την επιστήμη και την άσκηση της οδοντιατρικής.

Στρατηγική θέση: Ποια είναι η FDI; Η FDI αποτελεί μια οργάνωση για τους επικεφαλής των Εθνικών Οδοντιατρικών Ομοσπονδιών, για τα άτομα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της στοματικής υγείας, προσφέροντας: Δικτύωση Yποστήριξη και υπηρεσίες Συμπληρωματικότητα με τις δραστηριότητες των Εθνικών Οδοντιατρικών Ομοσπονδιών Επικουρικότητα: Η FDI δεν ανταγωνίζεται τις δραστηριότητες που υποστηρίζονται από τις Εθνικές Οδοντιατρικές Ομοσπονδίες σε εθνικό επίπεδο.

Γενική Συνέλευση FDI Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο νομοθετικό και διοικητικό όργανο της FDI. Διεξάγει τακτικές ετήσιες συναντήσεις μια φορά το χρόνο, στη διάρκεια του Ετήσιου Παγκόσμιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο τελευταίο Ετήσιο Παγκόσμιο Οδοντιατρικό Συνέδριο της FDI, που διεξήχθη στο Νέο Δελχί, τον Σεπτέμβριο του 2014, εκπροσωπήθηκε από τους συναδέλφους: - Χασάπη Ε. – Γ.Γ. του Δ.Σ. -Τσανίδη Β.- Αντιπρόεδρο Β’ του Δ.Σ. -Τσιόγκα Γ.- Μέλος του Δ.Σ. -

Λειτουργίες: Συμβούλιο, Επιτροπές Συμβουλίου και Μόνιμες Επιτροπές Συμβούλιο Επιτροπές Συμβουλίου Εκτελεστική Επιτροπή Επιτροπή Οικονομικών Επιτροπή Αποδοχών Μόνιμες Επιτροπές Επιτροπή Οδοντιατρικής Άσκησης Επιτροπή Εκπαίδευσης Επιτροπή Δημόσιας Υγείας Επιστημονική Επιτροπή Επιτροπή Επικοινωνιών και Υποστήριξης Μελών

Λειτουργίες: Ειδικές Ομάδες & Ομάδες Εργασίας 1.Ειδική Ομάδα Ελέγχου 2.Ειδική Ομάδα για τη Συνεργατική Άσκηση 3.Ομάδα Εργασίας Συνεδρίου 4.Ειδική Ομάδα Διοίκησης 5.Ειδική Ομάδα Παρατηρητηρίου Στοματικής Υγείας 6.Ειδική Ομάδα «Άτλας Στοματικής Υγείας» 7.Ειδική Ομάδα για τη Στρατηγική για την Αφρική 8.Vision Ειδική Ομάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 10.Ειδική Ομάδα για τα Υλικά Οδοντιατρικής Αποκατάστασης

Η συμμετοχή της Ε.Ο.Ο. στα όργανα της FDI XAΣΑΠΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Νational Liaison Officer (Εθνικός Σύνδεσμος) ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μέλος της Επιτροπής ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΛΩΝ (Εξελέγη τον Σεπτέμβριο 2014)

Οφέλη για τα Μέλη της FDI Kόμβος Δεδομένων Στοματικής Υγείας (FDI Data Hub) Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Live. Learn. Laugh. Πρόσβαση σε Διεθνείς Οργανισμούς: WHO, UNEP, ISO Ετήσιο Παγκόσμιο Οδοντιατρικό Συνέδριο Υποστήριξη για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας – 20 Μαρτίου

FDI Data Hub

Υποστήριξη Μελών Προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης– πάνω από 30 εκδηλώσεις το χρόνο σε 25 χώρες Παροχή συμβουλών και υποστήριξης για την εξέλιξη των Εθνικών Οδοντιατρικών Ομοσπονδιών Δηλώσεις Πολιτικής & Κατευθυντήριες Οδηγίες της FDI

Υποστήριξη Μελών Ετήσιο Παγκόσμιο Οδοντιατρικό Συνέδριο FDI –Οδοντιατρικό Κοινοβούλιο –Επιστημονικό Πρόγραμμα –Έκθεση Ταϋλάνδη 2015 Πολωνία 2016

Υποστήριξη Μελών Χρηματοδότηση & υποστήριξη Προγραμμάτων –Παγκόσμιο Αναπτυξιακό Οδοντιατρικό Ταμείο Στρατηγική για την Αφρική Ανάπτυξη και Προαγωγή Προγραμμάτων Στοματικής Υγείας –Πρόγραμμα Live.Learn.Laugh.

Υποστήριξη Μελών Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: 20 Μαρτίου 2015: διοργάνωση εκδηλώσεων + δράσεων Υποστηρικτικό υλικό για οδοντιατρικό αμάλγαμα, Μη μεταδιδόμενα νοσήματα

Επισκεφθείτε τη σελίδα: fdiworldental.org