Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
Μαρία Ιωαννίδου Εκπαιδευτική Ψυχολόγος – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας «Γραφείο Διασύνδεσης ΑΤΕΙΘ» Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Γραφειο διαςυνδεςης

2 Γραφεία Διασύνδεσης Η αποστολή των Γραφείων Διασύνδεσης είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μέσα από την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας, δικτύωσης και συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς, τους εργοδοτικούς φορείς και την ευρύτερη κοινωνία, καθώς και μέσα από την παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης και καθοδήγησης στους φοιτητές, τελειοφοίτους και αποφοίτους για το σχεδιασμό των περαιτέρω σπουδών τους και της προσωπικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

3 Γραφεία Διασύνδεσης Κατά τη διάρκεια υλοποίησης των ΕΠΕΑΕΚ Ι και ΙΙ ιδρύθηκαν Γραφεία Διασύνδεσης στην πλειοψηφία των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας τα οποία οργανώθηκαν κατάλληλα και στελεχώθηκαν με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και υπηρεσιών. Τα Γραφεία Διασύνδεσης συνεχίζουν να υποστηρίζονται από το ΕΣΠΑ Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΤΕΙ – Θ επαναλειτούργησε τον Οκτώβριο του 2010.

4 Γραφεία Διασύνδεσης Υπηρεσίες Ατομικής και Ομαδικής Συμβουλευτικής.
Οι δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει τα Γραφεία Διασύνδεσης των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων προκειμένου να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τους στόχους τους υπάγονται στις εξής κατηγορίες: Υπηρεσίες Ατομικής και Ομαδικής Συμβουλευτικής. Υπηρεσίες σύνδεσης με την αγορά εργασίας. Υπηρεσίες ενημέρωσης για Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και Υποτροφίες. Δράσεις Ενημέρωσης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπηρεσίες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Διοργάνωση Εκδηλώσεων – Ημερίδων και έκδοση ενημερωτικών εντύπων προβολής. Εκπόνηση Ερευνών – Μελετών και Στήριξη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών.

5 Γραφείo Διασύνδεσης Συγκεκριμένα για το διάστημα Οκτώβριος 2010 έως και σήμερα τις υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΤΕΙ – Θ έκαναν χρήση πάνω από 2000 φοιτητές και απόφοιτοι που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του γραφείου και στις δράσεις ομαδικής και ατομικής συμβουλευτικής.

6 Γραφείo Διασύνδεσης Ακόμη το Γραφείο Διασύνδεσης οργάνωσε 24 εκδηλώσεις σχετικές με σπουδές και εργασία, ενώ στελέχη του γραφείου συμμετείχαν σε πληθώρα forum, συνεδρίων και ενημερωτικών συναντήσεων άλλων φορέων.

7 Γραφείo Διασύνδεσης Οι καλές πρακτικές συνεργασίας του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΤΕΙ – Θ με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης περιλαμβάνουν: Υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης με στοιχεία συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από τα τμήματα του ΑΤΕΙ –Θ όσο αφορά για την πρακτική άσκηση των φοιτητών και χρήση των στοιχείων για την ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων ώστε να συμμετάσχουν στις Ημέρες καριέρας του Γραφείου Διασύνδεσης

8 Γραφείo Διασύνδεσης Παραπομπή των ενδιαφερόμενων εργοδοτών – μελών του Γραφείου Διασύνδεσης – στο Γραφείο Πρακτικής του ΑΤΕΙ- Θ σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των αναγκών των εταιρειών σε επίπεδο πρακτικής άσκησης φοιτητών.

9 Γραφείo Διασύνδεσης Συνεργασία των δύο Γραφείων με κοινό στόχο την κατασκευή μιας διευρυμένης βάσης δεδομένων που συμπεριλαμβάνει στοιχεία εργοδοτών και των δύο μερών για περαιτέρω εξέλιξη της ανταποκριτικότητας στις ανάγκες φοιτητών και αποφοίτων

10 Γραφείo Διασύνδεσης Καθημερινή διαδικτυακή επικοινωνία των δομών, μέσω της ανάρτησης ενημερωτικών ανακοινώσεων των προγραμματιζόμενων αλλά και των πραγματοποιηθέντων δράσεων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των προγραμμάτων Οι αντίστοιχοι διαδικτυακοί τόποι είναι οι:

11 Γραφείo Διασύνδεσης Η συνεργασία των δύο δομών πιστοποιείται από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί και ορίζει το πλαίσιο και τη μορφή της συνεργασίας αυτής, ενώ όλες οι τελούμενες πρακτικές διέπονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας που έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις οριζόμενες από το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο αρχές τέλεσης αντίστοιχων πράξεων.

12 Γραφείo Διασύνδεσης Σας ευχαριστώ!


Κατέβασμα ppt "Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google