Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα νοσήματα του στόματος
Advertisements

Γενετικής-Ιατρικής Πληροφορίας
στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
Επιτυχής Διεπιχειρησιακή Συνεργασία. Μέτρηση Απόδοσης Δικτύου Συνεργασιών. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Επιστημών της Διοίκησης Μ. Ν. Γαρρή Παρουσίαση: Χ.Φ.
Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά
Προαγωγή της οδοντικής υγείας των καπνιστών με τη βοήθεια της πληροφορικής.
Λογισμικό εφαρμογών Τυποποιημένο λογισμικό εφαρμογών
Information Systems Governance Αγγελής Δημήτριος (ΜΤΕ/0936) IS Governance Ορισμός: Πληροφοριακή Διακυβέρνηση ονομάζουμε εκείνες τις διαδικασίες βάση των.
ΠΜΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κατεύθυνση ΤΕΔΑ Τεχνολογίες Διαχείρισης Ασφάλειας Security Management Engineering Τμήμα Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Μάθημα: Πληροφορική Οδοντιάτρων 4 ο εξάμηνο Ομάδα: Αργυρού Αντώνης Δαμιανού Στεφανία Ιωάννου Παναγιώτα
ΟΡΟΛΟΓΙΑ Στην ΚτΠ: Χρησιμότητα στον Δημόσιο Τομέα ή Η σημασία της γνώσης των όρων για αποτελεσματική πρόσβαση στην πληροφορία Γ. Καραγιάννης Καθηγητής.
Σχεδιασμός ηλεκτρονικών υπηρεσιών μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας 24/10/2002.
Μηχανική Μάθηση και Εξόρυξη Γνώσης
Ανάλυση και Μοντελοποίηση
Η τηλεοδοντιατρική στις απομακρυσμένες περιοχές
Cbct και ενδοδοντολογια
ΠOΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; Σχετικά με την εταιρεία μας παρέχουμε εξελιγμένες λύσεις για την οργάνωση επιχειρήσεων, μοναδικές προτάσεις μάρκετινγκ με τα προνόμια που.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Πιλοτικό Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής Ενηλίκων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Σ.Π.. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένα σύστημα για τακτικό και συνηθισμένο τρόπο επεξεργασίας δεδομένων και για απάντηση προκαθορισμένων και.
Διαχείριση Γνώσης &Τεχνολογίες Υποστήριξης Καταστάσεων Επικινδυνότητας Καναβός Αναστάσιος Μεταπτυχιακό Μάθημα: «Τεχνολογίες Υποστήριξης Συνεργασίας» Διδάσκων:
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
Εργασία για το μάθημα της Πληροφορικής Β’εξαμήνου.
Τα Clinical Decision Support Systems (CDSSs) είναι προγράμματα σχεδιασμένα να παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε επιστήμονες υγείας που καλούνται να.
Διαδικτυακή εφαρμογή ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων κυβερνητικών διαβουλεύσεωνgov.insight Η. Ζαβιτσάνος, Γ. Γιαννακόπουλος, Γ. Παλιούρας Ινστιτούτο.
 Π.Ε.ΚΑ.Π. Νικ. Καλογερόπουλος Αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Εργασία Οικιακής Οικονομίας με θέμα: ΥΠΕΡΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ&ΥΠΟΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Χρήση εικονικών μοντέλων στην ορθοδοντική(Orthocad-iTero) Σεργίδης Ανδρέας Δημητρίου Σωτήρης.
ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ
Αθήνα../2/2004 Ομάδα.... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ομάδα 7 5/2/2004 Θέμα εργασίας : Διαχείριση Ανθρώπινου.
Αλληλεπιδρώσες Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Εισαγωγή σε ένα ειδικό ζήτημα σχετικά με την αλληλεπιδραστικότητα στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Jo.D.I.: Journal of Digital.
Βλάσσης Νικόλαος Α.Μ Γεωργακόπουλος Παναγιώτης Α.Μ Δεπάστα Χαρίκλεια Α.Μ Κουτσιώρα Τριανταφυλλιά Α.Μ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ " Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα του καρκίνου του μαστού και της μαστεκτομής.Με.
ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας «Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
1. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ποσοτικές Μέθοδοι στα Οικονομικά & Διοίκηση Quantitative.
22/02/2006 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Αναπλ. Πρόεδρος Τμ. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Οι απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες του μηχανικού Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις Αθανάσιος Σ. Δερμετζόπουλος, MSc. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατ. Διοίκησης Τουριστικών.
Διαδικτυακό εργαλείο ταξινόμησης καρτών Κώστας Σιώζος, Λευτέρης Παπαχρήστος.
1 Μάρκετινγκ Προϊόντων Υψηλής Τεχνολογίας : Διοίκηση Προϊόντων Υ/Τ Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
Συστήματα Υποστήριξης Οργανισμών και Ομάδων. Κατηγορίες DSS DSS για επαναλαμβανόμενες αποφάσεις. Ad hoc DSS για αποφάσεις που μπορεί να μην επαναληφθούν.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1.
Θεωρία της Διαπολιτισμικής Νοσηλευτικής της Madeleine Leininger
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας Όταν η έγκαιρη διάγνωση προλαμβάνει …
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Πληροφοριακά Συστήματα Ανώτατης Διοίκησης (EIS) Συστήματα Υποστήριξης Ανώτατης Διοίκησης (ESS) Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων στο Διαδίκτυο (Web-based.
Πληροφοριακά συστήματα συντήρησης εξοπλισμού
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πληροφοριακά Συστήματα
Παθολόγος –Ογκολόγος, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός»
Σκοπός Η συνοπτική παρουσίαση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης(Ε) 3ο Εξάμηνο
Οι Κατευθύνσεις στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής
Αυθεντικό πλαίσιο μάθησησ και αξιολόγησησ για την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα Βουδούρη Γεωργία Α.Μ.:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος

Ορισμός Συστήματος Υποστήριξης Απόφασης (ΣΥΑ)  Ένα "Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων (ΣΥΑ)" είναι ένα είδος πληροφοριακού συστήματος, το οποίο υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.  Ένα σωστά σχεδιασμένο ΣΥΑ είναι ένα διαπροσωπικό σύστημα λογισμικού, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να συγκεντρώσουν χρήσιμες πληροφορίες μέσα από ένα συνδυασμό δεδομένων, εγγράφων, προσωπικής γνώσης, ή και να βοηθήσει τα επιχειρηματικά μοντέλα να αναγνωρίσουν και να λύσουν προβλήματα και να πάρουν αποφάσεις.

Πότε εμφανίστηκε πρώτη φορά;  Η έννοια της υποστήριξης αποφάσεων έχει εξελιχθεί χάρη σε δύο κύριους τομείς έρευνας: τη θεωρητική μελέτη της οργανωτικής λήψης αποφάσεων που έγινε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Carnegie στο τέλος της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές του 1960, και των τεχνικών εργασιών σε διαδραστικά συστήματα υπολογιστών, που έγιναν κυρίως στο MIT τη δεκαετία του 1960.

Πλεονεκτήματα ΣΥΑ 1. Βελτιώνουν την προσωπική αποδοτικότητα. 2. Επισπεύδουν την επίλυση προβλημάτων(αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία λύνονται τα προβλήματα σε ένα οργανισμό). 3. Διευκολύνουν την διαπροσωπική επικοινωνία. 4. Προάγουν την εκπαίδευση και την εκμάθηση. 5. Αυξάνουν τον έλεγχο του οργανισμού.

6. Δημιουργούν νέα στοιχεία για την υποστήριξη μίας απόφασης. 7. Δημιουργούν πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών διαφόρων επιχειρήσεων. 8. Ενθαρρύνουν την εξερεύνηση και την αναζήτηση στη διαδικασία που ακολουθεί ο ενδιαφερόμενος για την λήψη μιας απόφασης. 9. Αποκαλύπτουν νέες προσεγγίσεις για την έκταση του προβλήματος. 10. Βοηθούν αυτόματα τη λειτουργία της Διοίκησης.

Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ)  Η εξέλιξη της οδοντιατρικής στις μέρες μας έχει εξωθήσει τους νέους οδοντιάτρους στην αναζήτηση νέων πληροφοριακών πηγών για την καλύτερη αντιμετώπιση κλινικών και σοβαρών για την υγεία περιστατικών.  Τα ΣΣΟΑ καλύπτουν αυτή την όλο και πιο επιτακτική ανάγκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εφαρμογή ΣΣΟΑ: OralCDx BrushTest  To ΟralCDx BrushTest είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την έγκαιρη ανίχνευση της στοματικής δυσπλασίας και του καρκίνου του στόματος. Συνδιάζει έναν εύχρηστο και ανώδυνο τρόπο δειγματοληψίας ιστών του στόματος με ένα επαναστατικό σύστημα ανάλυσης κυττάρων μέσω υπολογιστή.

Μέρη του BrushTest 1. Συλλογή δείγματος 2. Ανάλυση δείγματος μέσω υπολογιστή 3. Διάγνωση από ειδικευμένους επιστήμονες 4. Αποστολή αποτελεσμάτων στον θεράποντα οδοντιάτρο

Ο ρόλος του CDx computer.  Η βιοψία περιέχει πάνω από εκατό χιλιάδες φυσιολογικά κύτταρα και πολύ λίγα ανώμαλα κύτταρα. Ο εντοπισμός αυτών των παθολογικών κυττάρων είναι κουραστικός και χρονοβόρος ενώ εύκολα μπορει αυτά να παραλειφθουν. Στο CDx εργαστήριο αυτά τα λίγα μη φυσιολογικά κύτταρα που είναι κρυμμένα ανάμεσα στα φυσιολογικά εντοπίζονται από το σύστημα ανάλυσης εικόνας CDx που έχει βελτιστοποιηθεί για την ανίχνευση του καρκίνου του στόματος.

Το BrushTest είναι εξαιρετικά ακριβές, όπως επιβεβαιώνεται από πολλές δημοσιευμένες κλινικές μελέτες. Έχει χρησιμοποιηθεί από πάνω από γιατρούς στις Το BrushTest είναι εξαιρετικά ακριβές, όπως επιβεβαιώνεται από πολλές δημοσιευμένες κλινικές μελέτες. Έχει χρησιμοποιηθεί από πάνω από γιατρούς στις ΗΠΑ, και περισσότερα από ΗΠΑ, και περισσότερα από σημεία καρκίνου σε πρώιμο στάδιο έχουν εντοπιστεί με αυτή την τεχνική πολύ πριν μπορέσουν να προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη στον οργανισμό σημεία καρκίνου σε πρώιμο στάδιο έχουν εντοπιστεί με αυτή την τεχνική πολύ πριν μπορέσουν να προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη στον οργανισμό.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας…