Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά
Κουκουβίτη Μαρία-Μαρίνα Εξάρχου Χρυσάνθη Εφαρμογές οδοντιατρικής πληροφορικής

2 WEB 2.0 Περιγράφει τη νέα γενιά του Παγκόσμιου Ιστού. Βασίζεται στην δυνατότητα των χρηστών του Διαδικτύου να μοιράζονται πληροφορίες και να συνεργάζονται online. Επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει τόσο το περιβάλλον της σελίδας όσο και να παρέμβει στο περιεχόμενό της. Χαρακτηριστικές εφαρμογές του Web 2.0 είναι τα κοινωνικά μέσα (social media), τα wiki και τα blog.

3 RSS Μία εφαρμογή που παρέχει το web2.0 αποτελεί το RSS.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή του στην αντίστοιχη υπηρεσία της εκάστοτε ιστοσελίδας. Οι εν λόγω ενημερώσεις αποστέλλονται αυτομάτως στον συνδρομητή μέσω Διαδικτύου.

4 Προϋποθέσεις εφαρμογής
Για τη χρήση του RSS είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS reader). Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ειδικό λογισμικό στο οποίο ο χρήστης προσθέτει τις σελίδες RSS που τον ενδιαφέρουν. Αυτό με τη σειρά του ελέγχει τις σελίδες αυτές και τον ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νέο. Ο αναγνώστης συχνά-πυκνά ανανεώνει ότι έχει διαβάσει (π.χ. κάθε ώρα ή κάθε μέρα - η RSS τροφοδοσία καθορίζει συνήθως αυτό το χρόνο) και ενημερώνει για ότι νέο υπάρχει.

5 Πλεονεκτήματα RSS Ευκολότερη ανεύρεση πληροφορίας
Θεματική ομαδοποίηση και εμφάνιση δεδομένων Συμβάλλει στην ανταλλαγή περιεχομένου μεταξύ δικτυακών τόπων Επιλογή εμφανιζόμενης πληροφορίας

6 Πλεονεκτήματα RSS Αποφυγή άχρηστης και ανεπιθύμητης πληροφορίας(spam)-επικέντρωση στην επιθυμητή πληροφορία Αποφυγή αργής <<φόρτωσης>> σελίδας (όχι γραφικά, διαφημίσεις κλπ) Απελευθέρωση και ταχύτατη διασπορά πληροφορίας Εξοικονόμηση χρόνου

7 RSS για ενημέρωση σε οδοντιατρικά θέματα
Η ιστοσελίδα Dental Health Associates of Madison, Ltd παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης για οδοντιατρικά θέματα μέσω της εφαρμογής RSS. Έτσι, ο χρήστης είναι πάντοτε σε θέση να λαμβάνει πληροφορίες για οδοντιατρικά θέματα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, γεγονός που θα συμβάλλει στην αυτόματη πληροφόρησή του.

8 RSS-PODCAST Μέσα από το RSS ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε άρθρα, εφαρμογές, video, podcast κλπ. Ένα παράδειγμα οδοντιατρικού podcast (mp3) μέσω RSS είναι και αυτό που δημιούργησε το προσωπικό μιας οδοντιατρικής κλινικής του Madison. Το περιεχόμενο του περιλαμβάνει συμβουλές μίας παιδοδοντιάτρου σε γονείς και οδοντιάτρους.

9 Συμβουλές για τους γονείς
Αρχικά η ειδικός συμβουλεύει τους γονείς πώς να διαχειρίζονται τις ανασφάλειες των παιδιών τους και να τους εξηγούν ότι η επίσκεψη στον οδοντίατρο κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της οδοντικής τους υγείας. Στη συνέχεια, το επόμενο βήμα που μπορεί να γίνει είναι η περιγραφή των εργαλείων που θα χρησιμοποιήσει ο οδοντίατρος για την εξέτασή τους. Ακόμη, η παιδοδοντίατρος δίνει κάποιες συμβουλές στους γονείς για τις καθημερινές συνήθειες των παιδιών τους έτσι ώστε να διατηρηθεί η καλή στοματική υγεία τους(π.χ. σωστή επιλογή οδοντόκρεμας).

10 Συμβουλές για τους οδοντιάτρους
Η ειδικός επισημαίνει στους οδοντιάτρους να περιγράφουν στα παιδιά τι θα ακολουθήσει στην επόμενή τους επίσκεψη, ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν εάν δεν φροντίζουν τα δόντια τους, αλλά και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για τη θεραπεία, όπως η αναισθησία.

11 Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας!!!


Κατέβασμα ppt "Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google