Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Το Κάπνισμα.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Εργασία με θέμα τη διατροφή!
KINHTΟ THΛΕΦΩΝΟ & ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
Των Γιάννος Κορφιάς Αλέξανδρος Κουφουγεωργίου Μαρία Μεταξωτού
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Χοληστερινη.
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
Διατροφή 6-12 ετών: τα χρόνια του Δημοτικού
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ).
ION αμυγδάλου Από Αναστασία Κάτσιου Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Διατροφή και Ασθένειες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Ομάδες τροφίμων.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος Πάκας Κωνσταντίνος Στέφανος Πάκας Κωνσταντίνος Στέφανος

Η σοκολάτα και οι γενικές επιπτώσεις στην υγεία

Η σοκολάτα είναι μια απόλαυση με αμφιλεγόμενες επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε, ότι η σοκολάτα έχει διάφορες καλές αλλά και άσχημες επιπτώσεις και στη ζωή μας. Η σοκολάτα είναι μια απόλαυση με αμφιλεγόμενες επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε, ότι η σοκολάτα έχει διάφορες καλές αλλά και άσχημες επιπτώσεις και στη ζωή μας. Το κακάο ή η μαύρη σοκολάτα : Το κακάο ή η μαύρη σοκολάτα :  βοηθάει στο κυκλοφορικό σύστημα  είναι αποτελεσματική ενάντια στον καρκίνο  βοηθά στη διέγερση του εγκεφάλου  βοηθά στην πρόληψη του βήχα και σε διαταραχές που επιφέρουν δυσκοιλιότητα. διαταραχές που επιφέρουν δυσκοιλιότητα.

Παρ’ όλα αυτά, λόγω του ότι μια σοκολάτα είναι πλούσια σε ενέργεια διεγείρει το φαινόμενο της παχυσαρκίας στον οργανισμό μας, αν δεν αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας. Παρ’ όλα αυτά, λόγω του ότι μια σοκολάτα είναι πλούσια σε ενέργεια διεγείρει το φαινόμενο της παχυσαρκίας στον οργανισμό μας, αν δεν αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας. Ακόμα η σοκολάτα, όπως και τα άλλα γλυκά : Ακόμα η σοκολάτα, όπως και τα άλλα γλυκά : δημιουργούν προβλήματα στα δόντια δημιουργούν προβλήματα στα δόντια έχουν διάφορες (και πολλές φορές σοβαρές) επιπτώσεις στον οργανισμό. έχουν διάφορες (και πολλές φορές σοβαρές) επιπτώσεις στον οργανισμό.

Επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν την επιρροή της σοκολάτας στην υγεία. Τ Το κακάο και η σοκολάτα αποτελούν αντικείμενο έρευνας για περισσότερο από χρόνια.

Δράσεις στην αναστολή του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων φαίνεται να έχει το κακάο της σοκολάτας. Το πανεπιστήμιο της Georgetown, διεξήγαγε μια έρευνα, κατά την οποία οι επιστήμονες απομόνωσαν μια ουσία του κακάο, την προκυανιδίνη για να εξετάσουν τη δράση της σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Στη Νέα Υόρκη διεξήχθη έρευνα για τα συναισθήματα που προκαλούνται στον εγκέφαλο υγιών εθελοντών όταν βλέπουν ή σκέφτονται αγαπημένα τους εδέσματα, όπως η σοκολάτα. Η εξέταση αυτή έγινε με ειδικό σπινθηρογράφημα. Στη Νέα Υόρκη διεξήχθη έρευνα για τα συναισθήματα που προκαλούνται στον εγκέφαλο υγιών εθελοντών όταν βλέπουν ή σκέφτονται αγαπημένα τους εδέσματα, όπως η σοκολάτα. Η εξέταση αυτή έγινε με ειδικό σπινθηρογράφημα. Τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα δεν δημιουργεί εθισμό και αυτό επειδή δεν ήταν μόνο η σοκολάτα που διέγειρε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου (ίδιες που δραστηριοποιούνται σε άτομα που παρουσιάζουν εθισμό στα ναρκωτικά).

Θετικές επιδράσεις της σοκολάτας στην υγεία Οι αντιοξειδωτικές της ικανότητες επιδρούν ευεργετικά στην καρδιά και την αρτηριακή πίεση και ευνοούν την αύξηση της καλής χοληστερόλης. Οι αντιοξειδωτικές της ικανότητες επιδρούν ευεργετικά στην καρδιά και την αρτηριακή πίεση και ευνοούν την αύξηση της καλής χοληστερόλης.

Το κακάο περιέχει μαγνήσιο,που προλαμβάνει την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές πρωτεΐνες και λιπαρά, που χαρίζουν ενέργεια και αποτελούν απαραίτητα συστατικά για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού και το μεταβολισμό των κυττάρων. Το κακάο περιέχει μαγνήσιο,που προλαμβάνει την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές πρωτεΐνες και λιπαρά, που χαρίζουν ενέργεια και αποτελούν απαραίτητα συστατικά για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού και το μεταβολισμό των κυττάρων.

Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα της σοκολάτας είναι ότι βελτιώνει τη διάθεση και δρα αντικαταθλιπτικά, γιατί περιέχει μικρές ποσότητες φαινυλαιθυλαμίνης (ουσία που επιδρά θετικά στο νευρικό σύστημα), οι οποίες αποβάλλουν το «στρες» και διεγείρουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα της σοκολάτας είναι ότι βελτιώνει τη διάθεση και δρα αντικαταθλιπτικά, γιατί περιέχει μικρές ποσότητες φαινυλαιθυλαμίνης (ουσία που επιδρά θετικά στο νευρικό σύστημα), οι οποίες αποβάλλουν το «στρες» και διεγείρουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Το μεγαλύτερο όφελος της σοκολάτας το λαμβάνουμε τρώγοντας μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο, που δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή κορεσμένα λίπη. Το μεγαλύτερο όφελος της σοκολάτας το λαμβάνουμε τρώγοντας μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο, που δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή κορεσμένα λίπη.

Αρνητικές επιδράσεις της σοκολάτας στην υγεία. Η σοκολάτα για πολλά χρόνια θεωρήθηκε ένοχη για οδοντικά προβλήματα, ακμή στο πρόσωπο,αύξηση της χοληστερόλης και πρόκληση παχυσαρκίας. Οι επιστημονικές έρευνες βέβαια δε σταμάτησαν ποτέ, μια και τα συμπεράσματα μέχρι και σήμερα είναι πολλές φορές αντικρουόμενα. Η σοκολάτα για πολλά χρόνια θεωρήθηκε ένοχη για οδοντικά προβλήματα, ακμή στο πρόσωπο,αύξηση της χοληστερόλης και πρόκληση παχυσαρκίας. Οι επιστημονικές έρευνες βέβαια δε σταμάτησαν ποτέ, μια και τα συμπεράσματα μέχρι και σήμερα είναι πολλές φορές αντικρουόμενα.

Οι κατηγορίες για την αρνητική σχέση της σοκολάτας με τη χοληστερόλη μοιάζουν να μην αποδεικνύονται στην πράξη. Όντως, κάποιες από τις θρεπτικές ουσίες της σοκολάτας είναι λιπαρά, όμως ο συνδυασμός των λιπαρών ουσιών δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος. Οι κατηγορίες για την αρνητική σχέση της σοκολάτας με τη χοληστερόλη μοιάζουν να μην αποδεικνύονται στην πράξη. Όντως, κάποιες από τις θρεπτικές ουσίες της σοκολάτας είναι λιπαρά, όμως ο συνδυασμός των λιπαρών ουσιών δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος.

Η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας (κυρίως σοκολάτας γάλακτος), μεγάλες ποσότητες, μπορεί να συμβάλει στην πρόκληση της παχυσαρκίας. Η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας (κυρίως σοκολάτας γάλακτος), μεγάλες ποσότητες, μπορεί να συμβάλει στην πρόκληση της παχυσαρκίας. Δυστυχώς, όμως, συχνά νιώθουμε άβολα όταν τρώμε σοκολάτα διότι η κατανάλωση σοκολάτας έχει συνδυασθεί με την πρόκληση παχυσαρκίας, ημικρανίας και άλλων αρνητικών συνεπειών για την υγεία μας. Δυστυχώς, όμως, συχνά νιώθουμε άβολα όταν τρώμε σοκολάτα διότι η κατανάλωση σοκολάτας έχει συνδυασθεί με την πρόκληση παχυσαρκίας, ημικρανίας και άλλων αρνητικών συνεπειών για την υγεία μας.

Η σοκολάτα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται τυραμίνη, η οποία προκαλεί σύσπαση στα περιφερικά αγγεία του οργανισμού, γι’ αυτό και θεωρείται υπαίτια για κεφαλαλγίες. Σε μια έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας της Ιταλίας σχετικά με την ποσότητα των ευεργετικών αντι-οξειδωτικών που απορροφούνται στον οργανισμό μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας και σοκολάτας γάλακτος παρατηρήθηκε, ότι η κατανάλωση σοκολάτας χωρίς γάλα αύξανε κατά 20% το επίπεδο των αντι-οξειδωτικών ουσιών στο αίμα. Η σοκολάτα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται τυραμίνη, η οποία προκαλεί σύσπαση στα περιφερικά αγγεία του οργανισμού, γι’ αυτό και θεωρείται υπαίτια για κεφαλαλγίες. Σε μια έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας της Ιταλίας σχετικά με την ποσότητα των ευεργετικών αντι-οξειδωτικών που απορροφούνται στον οργανισμό μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας και σοκολάτας γάλακτος παρατηρήθηκε, ότι η κατανάλωση σοκολάτας χωρίς γάλα αύξανε κατά 20% το επίπεδο των αντι-οξειδωτικών ουσιών στο αίμα.

Το συμπέρασμα των παραπάνω είναι ότι το γάλα, όταν περιέχεται στη σοκολάτα ή καταναλώνεται ταυτόχρονα με αυτή, εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την απορρόφηση των αντι- οξειδωτικών ουσιών (π.χ. οι κατεχίνες) που υπάρχουν στη σοκολάτα, άρα αποτρέπει τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει η κατανάλωσή της σε μικρές ποσότητες.

Τέλος, είναι αλήθεια πως η σοκολάτα εκτός από ωφέλιμες για τον οργανισμό ουσίες έχει υψηλή θερμιδική πυκνότητα. Όμως θα είναι άδικο να θεωρήσουμε, ότι το να τρώει κανείς σοκολάτα προκαλεί παχυσαρκία. Η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας (κυρίως σοκολάτας γάλακτος) σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να συμβάλει σε πρόκληση παχυσαρκίας, γι’ αυτό ενδείκνυται να προτιμάτε τη σοκολάτα υγείας και την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων. Τέλος, είναι αλήθεια πως η σοκολάτα εκτός από ωφέλιμες για τον οργανισμό ουσίες έχει υψηλή θερμιδική πυκνότητα. Όμως θα είναι άδικο να θεωρήσουμε, ότι το να τρώει κανείς σοκολάτα προκαλεί παχυσαρκία. Η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας (κυρίως σοκολάτας γάλακτος) σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να συμβάλει σε πρόκληση παχυσαρκίας, γι’ αυτό ενδείκνυται να προτιμάτε τη σοκολάτα υγείας και την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων.