Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Υγιεινή διατροφή Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη

2 Πριν ξεκινησουμε την παρουσιαση μας θα θελαμε να σας πουμε τον τροπο που δουλέψαμε σαν ομαδα και καποια άλλα πραγματα!!! 1) ο καθένας μας βρήκε διαφορες πληροφορίες για την υγιεινη διατροφη και τις στειλαμε σε ένα ατομο(στη Ζωή) για να τις ενώσει 2) οι πληροφορίες που βρήκαμε ήταν απο καποιες πηγες google οπως(google images, βικιπαιδια κ.τ.λ.) 3)θα θέλαμε να κανετε ησυχια κατα την διαρκεια της παρουσίασης και τις ερωτήσεις σας να τις κανετε όταν τελειώνουμε να διαβάζουμε την καθε διαφάνεια!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

3 Υγιεινή δατροφή Η υγιεινή διατροφή παρέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα ώστε να είναι υγιές. Έχει ποικιλία και είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ενώ περιέχει ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται στο εμπόριο, το κρέας, το πλήρες γάλα, το βούτυρο και το τυρί. Η διατροφή πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του σώματος και παράλληλα στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

4

5 Σε τι βοηθάει η υγιεινή διατροφή
Με την υγιεινή διατροφή, ελαττώνεται ο κίνδυνος καρδιοπαθειών και άλλων παθήσεων όπως κάποιες μορφές καρκίνου και διαβήτη. Η υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την καρδιά σας που αντιδρά με διάφορους τρόπους όπως π.χ. βοηθά να διατηρείται η ποσότητα χοληστερίνης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα, βοηθά να βελτιώσετε την αρτηριακή πίεση και να μην πάρετε βάρος. Εκτός από τα θέματα υγείας, βοηθά επίσης να βελτιώσετε την αυτοπεποίθηση και την εμφάνισή σας.

6 Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα διατροφικό πρόγραμμα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τρώτε πιο υγιεινά. Θυμηθείτε μην προσπαθήσετε να τα αλλάξετε όλα αμέσως. Μερικές μικρές αλλαγές θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά!!! Ένα διατροφικό πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων. Γάλα, λαχανικά, ψωμί, δημητριακά, ψάρια, φρούτα, πουλερικά και κρέας.

7 Τι πρέπει να τρώμε περισότερο και τι λιγότερο

8 Τα είδη των φαγητών και κάθε πότε πρέπει να τρώμε το κάθε ένα

9 Μερικές αναπάντητες ερωτήσεις…..

10 ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ:¨ Ένα Μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα¨?
Άφθονες φυτικές ίνες και πηκτίνη(ουσία που έχει το αίμα), η οποία καταπολεμά την κακή χοληστερόλη είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του μήλου. Επιπλέον, η φλούδα του διαθέτει αντιοξειδωτικές ουσίες και φυσικά, είναι ένα φρούτο απαραίτητο σε κάθε δίαιτα.

11 Γιατί οι γονείς μας καμιά φορά μας λένε να τρώμε πράγματα που δεν έχουν ωραία γεύση?
Τα Αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, περιέχουν επίσης σε υψηλή συγκέντρωση ασβέστιο και μονοακόρεστα λιπαρά –τα υγιεινά λιπαρά που κάνουν καλό στην καρδιά και στη μείωση της χοληστερόλης, και τα οποία βρίσκουμε επίσης στο ελαιόλαδο.

12 Γιατί πρέπει να τρώμε Ψωμί ολικής άλεσης?
Γιατί η μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών του έχει συνδεθεί με χαμηλότερες πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη και παχυσαρκίας. Επιπλέον, καταπολεμούν την χοληστερόλη και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Το να αλλάξετε την συνήθεια του λευκού ψωμιού μπορεί αυτόματα να σας αποδώσει όλη την ποσότητα των ινών που χρειάζεστε.

13 Τα 3 πιο υγιεινά φαγητά και λίγα λόγια για αυτά

14 Μαύρα φασόλια Οικονομικά και εύκολα στο μαγείρεμα, περιέχουν πολλή πρωτεΐνη και μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν το κρέας.

15 Σολωμός Ο σολωμός προστατεύει την καρδιά, ενώ περιέχει και σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης αλλά λίγες θερμίδες.

16 Μπρόκολο Τα αντικαρκινικά του οφέλη έχουν γίνει πολλές φορές θέμα συζήτησης, αλλά όπως και να έχει, το μπρόκολο βοηθά τον οργανισμό και με τις διαιτητικές φυτικές ίνες του, ενώ ελαττώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

17 Να και μια υγιεινή συνταγή

18 ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΝΙΚΑ
Καστανό ρύζι με λαχανικά: Μπορείτε μέσα σε ένα τηγάνι να ρίξετε πιπεριές, σπαράγγια, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας, χυμό λάιμ και κάσιους και να φτιάξετε το πιο ωραίο συνοδευτικό για το κρέας σας. Μόλις είναι έτοιμα, ανακατέψτε τα με το καστανό ρύζι και γευτείτε το πιο νόστιμο γεύμα.

19 Μερικά τραγούδια και βίντεο

20


Κατέβασμα ppt "Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google